pro všechny nedočkavce výsledky "testu" WD 40

zdokumentovali jste nějaký postup? tady je ten pravý prostor pro zveřejnění
ombre
Věčnej rejpal

pro všechny nedočkavce výsledky "testu" WD 40

Příspěvek od ombre »

Jak jsem v jednom threadu slíbil, dodávám výsledky testu, kdy jsem na 7 dní ponořil vrchní část zakarbonovaného pístu do WD 40.
Výsledky asi není třeba komentovat. Pokud zrovna nejste po frontální lobotomii, měli byste sami rozlišit, zda WD 40 rozpouští karbon nebo ne.

Píst před testem:
Obrázek

Píst po sedmidenní lázni ve WD 40:
Obrázek

Otřený a osušený píst po testu:
Obrázek

Tak už asi zbývá jenom ta coca cola ;).
Naposledy upravil(a) ombre dne sob 13.10.2007, 10:04, celkem upraveno 2 x.
Obrázek
CharlieCh
Věčnej rejpal

Příspěvek od CharlieCh »

Kofola, jedině Kofola, kdysi, ještě za totáče, jsme do půlky třetinkové lahne hodili celou žiletku, samozřejmě rozlomenou na dvě části a za tři týdny zbyl jenom hnusný kal u dna. A kdo mi nevěří, nemusí, jeho problém :D
Toyota Yaris Blue 2004 1.0 VVTi 48 kW 5D
Toyota Corolla E10 1996 1.6 16V 84kW 3D
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

No, zdá se že to nebude to pravé ořechové. :bigups:

Nechceš udělat ještě jeden test pro mně? Ponořit to na pár dní do nitroředidla? Když jsem onehdá měl sundanou jednu makovici, tak jsem tam něco potřeboval očistit a všimnul jsem si, že i ten karbon s ním šel docela dobře dolů.

Jinak pokud vím, tak na to snad existujou přímo nějaké přípravky ne? Mám pocit že se o tom už mluvilo i tady na fóru.
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

2 BRunner: ano mluvilo. Já mám velmi dobrou zkušenost s tímto: http://www.bishopsoriginal.cz/560.htm, ale proč dělat věci jednoduše.

Až koupím nitro, tak to můžu zkusit.

2 Charlie: To byla asi nějaká kofola ze Spolany Neratovice ;). Ale jestli chceš, můžu zkusit nafotit ;).
Obrázek
lizzard
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lizzard »

zdá se mi to nebo je to fakt ještě horší? :) ten topic sem čet a lejt několik litrů WDčka do motoru s takovimhle účinkem je fakt humus...
http://lizzzard.rajce.idnes.cz/

Autoskla za skvělé ceny,
montáže u vás,
bezplatné výměny...
www.autoskloroger.cz
CharlieCh
Věčnej rejpal

Příspěvek od CharlieCh »

ombre píše:2 BRunner: ano mluvilo. Já mám velmi dobrou zkušenost s tímto: http://www.bishopsoriginal.cz/560.htm, ale proč dělat věci jednoduše.

Až koupím nitro, tak to můžu zkusit.

2 Charlie: To byla asi nějaká kofola ze Spolany Neratovice ;). Ale jestli chceš, můžu zkusit nafotit ;).
:D :D :D , jasně, nahoď pár fotek, aspoň uvidíme, čím moc lidí na světě huntuje žaludky a další příslušenství...
CharlieCh
Věčnej rejpal

Příspěvek od CharlieCh »

Teď mě tak napadá, co by asi udělal na tom pístu starý dobrý, relativně levný Konkor? Ombre, nemáš ho trochu k dispozici, že by's provedl nový test?
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

CharlieCh píše:Teď mě tak napadá, co by asi udělal na tom pístu starý dobrý, relativně levný Konkor? Ombre, nemáš ho trochu k dispozici, že by's provedl nový test?
Počet zakarbonovaných pístů, nacházejících se u mne doma, je značně omezen, takže zatím ne.
Ne opravdu mi žádné neposílejte ;).
Obrázek
Toro
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

:idea:

Příspěvek od Toro »

kde nepomůže síla (i chemická), tam pomůže hrubá síla (kladiva o hmotnosti min. 2kg, nebo sekyra) a když i ta selže ... tak pomůže rozum a internet... :P :P :P
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Můžeš nám Ombre říct, kde na tom pístu před testem byl ten karbon....? Já vždycky myslel, že má bejt černej....

Jinak Kofola obsahuje značné množství kuchyňské soli (potvrzeno přímo u výrobce a dnes to musí psát i na etiketu, jenom asi doufaj', že to nikdo nečte). Ve slané vodě zmizí lecjaké železo.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

To chce čistokrevnou kyselinu.Ale jakou?Asi by se hodila nějaká co nežere kovy.Nejste někdo chemik?
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Jimmi píše:Můžeš nám Ombre říct, kde na tom pístu před testem byl ten karbon....? Já vždycky myslel, že má bejt černej....
Karbon se, prosím pěkně, nachází na vrchní části pístu ;). Bohužel, při pokusu vyfotit zakarbonovaný povrch s bleskem, nikdy nebude černý. Jestli chceš, můžu ti to ve fotoshopu přičernit :-), ale to se v zápětí ozve kohorta mongoloidů teorie spiknutí, která, kromě toho, že ví, že Elvis (Presley, nie škodovkár z TTS) ještě žije, a že Kennedyho unesli mimozemšťani, a začne mi psát, že píst je podvržený, a že ho uhranuli scientologové, židobolševicko-zenářská lože a Jiřina Bohdalová.
Obrázek
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

To jako neumíš fotit bez blesku....? Amatére..... 8)
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Takže píst v acetonu taky skoro nic.
Ale.
Ale dal jsem jej do přípravku na číštění cyklořetězů a co myslíte? Měl ho tam. Dnes to bude 3. den a už včera večer byl karbon ze třetiny odmočený na kov, aniž bych na něj šáhnul.
Má to háček.
Přípravek vyráb jedna nejmenovaná nejznámější MLM firma.

Pindy, "Jak je to všecko zmanipulovaný, a jak já se chci napakovat," nechť si případní remcalové nechají od cesty (jinak budou smazány).
Pokud se vám to nelíbí, velmi rád (bez ironie) zkusím jiný funkční, pryž neleptající, korozi nezpůsobující přípravek či roztok.
Nejsem distrubutor ani podomní agent s teplou vodou, takže nechci být a ani nejsem schopen to sehnat.

Odkaz na přípravek je např. tady: http://www.deido.de/shop.php?mode=deep_ ... =1&lang=de

Foto po vyndání pístu z roztoku:
Obrázek

Foto po otření:
Obrázek
Obrázek
T.Y.N.G.
Věčnej rejpal

Příspěvek od T.Y.N.G. »

Je to trochu mimo, ale nedávno jsem potřeboval povolit nějaké šrouby u plynového kotle (prosakovala mi tam voda). Nepomáhalo nic (odrezovač na brzdový kotouče - 24 hodin působil, Fluidfilm, Konkor. Nic nezabíralo, potom jsem tam nakapal výše zmiňovanou Coca Colu a do 30-ti minut jsem šrouby povolil :twisted:
Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2022 (koupeno 11/2024)
Ford Focus 1.0 Trend 06/2015 - 11/2024
Toyota Yaris NG 5dv 1.0 Base Cool (Made in Japan) r.v. 2006. Prodáno 06/2015.
Odpovědět

Zpět na „Návody, příručky, manuály“