Spatne razeni/odvzdusneni spojky?

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
peta
Manager Týmu

Spatne razeni/odvzdusneni spojky?

Příspěvek od peta »

Nejak spatne se mi posledni dobou radi - vyradit 2ku jde nekdy dost ztezka a obcas zaradim "pres zuby" i kdyz mam spojku na podlaze. Podezrivam spojku, protoze mi zabira dost u podlahy. Nevite nekdo, jak se odvzdusni okruh spojky (na pomocnem spojkovem valci je takovy ventilek s prachovkou, tak mozna tam, ale nevim, co s tim). Diky
Corolla E11 liftback, 4E-FE, rv. 98 (Prodáno)Obrázek
Škoda Superb 2 1.8TSI DSG EleganceObrázek
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Na tom spojkovým válci to je odvzdušňovák a já to dělám takhle.Vždy jsem ve dvou.Zvládne to i blondýna. :mrgreen: Odděláš víčko nádobky na brzd.kapalinu a doleješ brzdovky.Potom na ten odvzdušňovák nasadíš hadičku a očkovej klíč.Druhý konec hadičky ponoříš do nádobky s brzdovou kapalinou a tvůj kolega v autě sešlápne padál až na podlahu a ty povolíš odvzdušňovák.Až nepůjdou bublinky,tak ho dotáhneš a kolega pustí pedál spojky.Tenhle ciklus se dělá tak dlouho dokud jdou bublinky do hadičky z odvzdušňováku.Doufám,že jsem to napsal srozumitelně.To samé se dělá i s brzdama.......kromně brzd s ABS!!!!!!!!!
to jen tak lehce odvzdušnit nejde.Jo a pedál se u odvzdušňování mačká a pouští pomalu a plynule.Není kam kvaltovat.Ať se to povede. :wink:
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
medved.design
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

spojka

Příspěvek od medved.design »

hlavně ať ti nepustí pedál dokud nebudeš mít utaženo, mohl by se ti tam dostat zase vzduch
Toyota Corolla 1.3i 5dv hatchback r.v.92 55kw
http://www.medved-design.wz.cz/wordpress
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

:oha: No.....to by blondýna dokázala. :mrgreen: A musel by jsi začít pěkně odznovu.
peta
Manager Týmu

Příspěvek od peta »

Tak mam odvzdusneno, spojka ted zabira presne ve stredu a mnohem plynuleji nez driv. Kdo ma problemy se spojkovym pedalem, tak doporucuji odvzdusneni.

Zajimave bylo, ze bublinky mi z hadicky lezli porad - pri kazdem otevreni ventilu i kdyz uz tekla nova brzdovka, tak kdyz jsem prolil celym systemem asi 1/4 litru brzdovky, tak jsem se na to vykaslal a stacilo to.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Tak to Ti možná někde saje vzduch... asi by to chtělo už nový gumičky...
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Jimmi píše:Tak to Ti možná někde saje vzduch... asi by to chtělo už nový gumičky...

Souhlasím,a ječtě někdy je taky v pr..li odvzdušňovák.To poznáš během pár kiláků. :wink:
peta
Manager Týmu

Příspěvek od peta »

Jimmi píše:Tak to Ti možná někde saje vzduch... asi by to chtělo už nový gumičky...
Gumicky se daji sehnat samostatne?
saus
Řidič

Příspěvek od saus »

Tonda píše:To samé se dělá i s brzdama.......kromně brzd s ABS!!!!!!!!!
to jen tak lehce odvzdušnit nejde.Jo a pedál se u odvzdušňování mačká a pouští pomalu a plynule.Není kam kvaltovat.Ať se to povede. :wink:
Jak se odvzdušňují brzdy s ABS? Já měl za to, že je to to samé jako bez něj. Elektronika s tím přece nemá nic společnýho.
peta píše:Gumicky se daji sehnat samostatne?
Dá se koupit opravná sada na spojkovej válec a není to ani drahý.
Celica 4WD turbo 5.gen
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Elektronika ne, ale tam čtyřikrát tolik trubiček a ještě k tomu nějaká tou elektronikou ovládaná hydraulika :wink:
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
saus
Řidič

Příspěvek od saus »

Jimmi píše:Elektronika ne, ale tam čtyřikrát tolik trubiček a ještě k tomu nějaká tou elektronikou ovládaná hydraulika :wink:
No jo, ale odvzdušňováky máš taky jen čtyry. Takže bych řekl že se to odvzdušňuje stejně jako bez ABS. Nechápu co by se s tím mělo dál dělat :? .
Celica 4WD turbo 5.gen
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Odvzdušňoval jse Nissana Primeru s ABS,ale nejde to.Takmile sešlápneš pedál a povolíš odvzdušňovák,tak nevyteče ani kapka brzdovky.Prostě to leze přez to ABS a to ti řídí tlaky brzdové kapaliny.A v tomhle případě je úplně jakokdyž odstaví.Dojeli jsme na ručku do servisu a tam zavřeli vrata a nic jsme neviděli.Ale když jme se na to potom ptali co s tím dělali,tak pré jen odvzdušnili.
Známej mi říkal,že jedna z podmínek je nastartovanej motor,a nějaký další úpravy.Ale jaký netušil. :cry:
A o elektronice jsem nic nepsal.Ale určitě tam něco bude.To je jistý :wink:
saus
Řidič

Příspěvek od saus »

Auta s ABS se samozřejmě odvzdušňují s nastartovaným motorem aby čerpadlo vytvářelo tlak. Ale jde to i bez nastartování (aspoň na Celice). Jinak se s tím nedělá vůbec nic výjmečnýho oproti běžným brzdám.
Celica 4WD turbo 5.gen
Odpovědět

Zpět na „Corolla“