E9 - mizí olej a brzdová kapalina...

vše ohledně modelové řady Corolla
enikybeniky
Řidič

E9 - mizí olej a brzdová kapalina...

Příspěvek od enikybeniky »

Zdravím,

tak jsem zjistil, že mi někam podezřele moc mizí olej, teď po 2 měsících - cca 1100 km (moc toho nenajezdim) to spolklo litr jako nic. Když jsem zkusil dát noviny pod auto, tak opravdu olej kapal - místo jsem vyfotil - sice jenom telefonem, ale snad někdo pozná, odkud to je, já mám tip na převodovku... Převodovka nemá vlastní okruh oleje?

Dál jsem si všiml, že mi ubyla i celkem rychle - cca za 4 měsíce brzdová kapalina. Dostala se na tu dobu z max. na min.

Na co se můžu v obou případech připravit? Už jsem objednanej na příští pondělí do servisu, tak pak poreferuju, ale rád bych se na to psychicky připravil. Díky.

Tak tady jsou ty místa, odkud kape olej:

Obrázek

Obrázek
již ex - Toyota Corolla E9 1.3i hatchback, r.v. 89, podívá se holka až do Angoly.... :(
Peugeot 406 sedan, 1.8 16V, r.v. 96, 81 kW, 110 HP
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Směšuješ dvě věci. Kape ti olej z převodovky a motor ti žere olej. Dva okruhy :wink:
Jestli ti mizí brzdovka, sundej vzadu bubny (zvládne i laik) a koukni, jestli nechčijou prasátka.....
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
enikybeniky
Řidič

Jimmi píše:Směšuješ dvě věci. Kape ti olej z převodovky a motor ti žere olej. Dva okruhy :wink:
Jestli ti mizí brzdovka, sundej vzadu bubny (zvládne i laik) a koukni, jestli nechčijou prasátka.....
Právě jsem se na to ptal, jestli nemá mít převodovka svůj okruh... Takže je to opravdu z převodovky, to, co kape?
Nebo jestli to po tý převodovce jenom nestejká, ale to nezjistim, tam se nedostanu... Ještě aby to tak byly 2 věci najednou... A co potom, když motor žere olej? Už je to podle mě kolem tý obávaný hranice 1l/1000 km...

K těm brzdám: takže u předních brzd nic hledat teda nemá smysl? Díky.
již ex - Toyota Corolla E9 1.3i hatchback, r.v. 89, podívá se holka až do Angoly.... :(
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

1./No omrknul jsi disky kol zevnitř?Když se strácí kapalina tak ve většině případů rozstřikuje právě na ně a taky se podívej na spojkový válce....i ten na převodovce.A někdy taky tečou brzdy hlavním brzdovým válcem.....prolínají gumový kroužky co jsou v nich.Teče to ve většině případů u pedálu zevnitř auta-mrkni u pedálů pod koberec.

2./No a to,co jsi vyfotil.....mrkni jestli není potečenej bok převodovky zvenku.A jestli tam nějaká cestička je,tak běž po ní až k cíli.Hodně štěstí při pátrací akci Přeji.Mám za to,že ti po převodovce stíká brzdová kapalina ze spojkovýho válce a zároveň máš v pr..li těsnění převodovky.

3./Co furt máš s těma okruhama? :shock: Jeden olej je v motoru,druhej v převodovce a brzdová kapalina do převodovky ani motoru nejde.Jen spojkovej válec je na převodovce.

Jestli ti ubývá motorový olej a ještě ti teče převodový a ještě mizí brzdovka,tak mu začni říkat průtokáček.Blbá prdel co?Můj typ je,že ti prolíná motorový olej guferem ke spojce a vytíká ti mezi převodovkou a motorem ven.Nezlobí tě spojka? :shock:

Hodně štěstí při pátrací akci přeji :wink:

Čus
Naposledy upravil(a) Tonda dne pát 14.09.2007, 20:39, celkem upraveno 1 x.
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Spojkový okruh má svou vlastní náplň, odtud kapalina z brzdového okruhu neuniká. Mohou to být ta prasátka nebo bodová koroze kdekoliv na rozvodu - mělo by to být poznat, bude to mastné a možná i špinavé.

2 enyky: Oprav mne, jestli se pletu, ale připadá mi, že místo na fotografii není npřevodovka, ale stervačník, tedy spoj mezi motorem a převodovkou. Jsou zde dvě gufera proti sobě. Z převodovky a z motoru. Tzn. olej může prosakovat od motoru.
Neklouže ti spojka? Pokud mám pravdu, tak může brzy začít.
Obrázek
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Jé....já jsem blbej oni jsou vlastně dvě nádobky. :idea:
enikybeniky
Řidič

Spojka zatím neklouže, zabírá dobře, nedávno byla měněná lamela za novou. Teda občas se mi zdá, že když zařadim, tak to trochu jakoby bouchne, nevim, jestli je to normální... Ale snažím se jí pouštět opravdu s citem, nejsem barbar jako ještě v autoškole. :)

Já jsem těžkej amatér, takže jsem si pouze tipl, jestli to není převodovka, určitě to já sám osobně nevím, od toho jsem chtěl slyšet vaše názory, ničemu se nebráním, takže díky. :wink:
Právě že ubývá motorovej olej, takže příčinu bych viděl někde u motoru, ne u převodovky... Na ten motorovej olej jsem se zaměřil, páč ten ubývá evidentně. Jinak jsem nekontroloval, jestli ubývá i v převodovce.
No, každopádně příští pondělí to servis jistí, tak snad bude vše vyřešeno...

Díky za tipy, jsem zvědavej, jak dopadnu...
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

To bouchání při rozjezdu, bude pravděpodobně homokineťák (sakra, nikdy nevim, jestli to píšu správně ;-)).
lizzard
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lizzard »

kámošova š 105 žrala na 100km 2litry oleje tak si na tom ještě vpoho.. :-D

sorry za OT ale mě takhle mizí benzín a to nikde nekape dělá vám to někomu taky?
http://lizzzard.rajce.idnes.cz/

Autoskla za skvělé ceny,
montáže u vás,
bezplatné výměny...
www.autoskloroger.cz
enikybeniky
Řidič

BRunner píše:To bouchání při rozjezdu, bude pravděpodobně homokineťák (sakra, nikdy nevim, jestli to píšu správně ;-)).
To není při rozjezdu, to je už při jízdě. Je to jako bych neopatrně pouštěl spojku, ale v tom to určitě není. Ale to teď moc neřešim, mám momentálně větší problémky, viz ten olej, brzdovka a nakonec i studený starty... Ale to už je zase jinej topic...
medved.design
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Klepání

Příspěvek od medved.design »

BRunner píše:To bouchání při rozjezdu, bude pravděpodobně homokineťák (sakra, nikdy nevim, jestli to píšu správně ;-)).
no mě tam taky něco při rozjezdu klepe, jak ve dveřích ( asi to bude držení okýnek nebo tak něco ) tak na podvozku, kde je ten homokineťák? na co tam vlastně je?
Toyota Corolla 1.3i 5dv hatchback r.v.92 55kw
http://www.medved-design.wz.cz/wordpress
medved.design
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

lizzard píše:kámošova š 105 žrala na 100km 2litry oleje tak si na tom ještě vpoho.. :-D

sorry za OT ale mě takhle mizí benzín a to nikde nekape dělá vám to někomu taky?
kolik ti to teda žere s tim ubýváním benzínu? můžeš mít prorezlou nádrž a zkrz ten rez se to odpařuje, měl jsem to na mazdě 121, do půlky mi žrala 12 litrů a od půlky už jen 6 :D
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: Klepání

Příspěvek od Tonda »

medved.design píše:
no mě tam taky něco při rozjezdu klepe, jak ve dveřích ( asi to bude držení okýnek nebo tak něco ) tak na podvozku, kde je ten homokineťák? na co tam vlastně je?

Jsou to ty klouby v manžetách za předníma kotoučama.Je to mazi kolem a převodovkou a slouží to k tomu aby jsi mohl zatáčet a nezlomily se ti hnací hřídele kol.Jak praskne manžeta a neprovedeš její výměnu zavčasu,tak se na ten kloub dostane prach a bude nutná dříve jeho váměna.Ten kloub je sice v té manžetě obalenej vazelínou,ale ta jak se smíchá s prachem,tak je průser.Určitě jsi to mněl už na té své rozdělaný.Nebo ne?
medved.design
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Tonda píše:
medved.design píše:

Jsou to ty klouby v manžetách za předníma kotoučama.Je to mazi kolem a převodovkou a slouží to k tomu aby jsi mohl zatáčet a nezlomily se ti hnací hřídele kol.Jak praskne manžeta a neprovedeš její výměnu zavčasu,tak se na ten kloub dostane prach a bude nutná dříve jeho váměna.Ten kloub je sice v té manžetě obalenej vazelínou,ale ta jak se smíchá s prachem,tak je průser.Určitě jsi to mněl už na té své rozdělaný.Nebo ne?
měl jsem vyndaný poloosy, ale manžety jsou jak nový, nikde nejsou prasklý, takže prach by tam neměl bejt, asi to klepe někde jinde, ty klouby by to dělaly při zatáčení, tohle je i rovně,prostě se rozjíždim a něco klepe, na čepy to nevypadá, prostě nevim co to může být
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

medved.design píše:měl jsem vyndaný poloosy, ale manžety jsou jak nový, nikde nejsou prasklý, takže prach by tam neměl bejt, asi to klepe někde jinde, ty klouby by to dělaly při zatáčení, tohle je i rovně,prostě se rozjíždim a něco klepe, na čepy to nevypadá, prostě nevim co to může být
Klepe to jen při rozjezdu (při zrychlení)?.
Pokud ano, podíval bych se na přední silentblok motoru (pokud tam nějaký je), dále, zda nemá vůli rozvodovka. Pokud to klepe i jindy, nabízí se více možností.
Jednou z mnoha je povolené pouzdro tlumičové vložky (pokud teda máš pouzdra a vložky), respektive, i když je pouzdro na fest utažené, může v něm mít tlumičová vložka vůli.
Dalčí věc, ktará ráda klepe jsou gumová uložení předního ramene. Rozhodně vůli na uložení nepoznáš tím, že zkusíš zacloumat s ramenem, je dobré to prvním podezření asi rovnou vyměnit. Není to drahé.
Pak samozřejmě ložisko či celá nába.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Corolla“