Lambda sonda
-
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Lambda sonda
Mám lambdu ve svodech a je špatná dostala se mi ro ruky Lambda ze stejnýho modelu ale už nebyla na svodech ale až pod motorem na potrubí jsou stejný nebo jsou jiný?
- Porsacek
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Nevim jak presne ale na corolle jsem mel jednu pred katem a jednu za katem a ty posilaly ECU jine signaly kazda ma za ukol neco jineho jinak kdyz je spatna tak sviti kontrolka motoru a dost jse to dusilo a ZRALO .
A ta co mas byla jeste na svodovem potrubim anebo az za housenkou

C-HR Hybrid, Toyota Corolla 1.6 SDN
nemal si nahodou americky model?
Jan Porsch píše:Nevim jak presne ale na corolle jsem mel jednu pred katem a jednu za katem a ty posilaly ECU jine signaly kazda ma za ukol neco jineho jinak kdyz je spatna tak sviti kontrolka motoru a dost jse to dusilo a ZRALO .
8)
- Porsacek
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
mison
ne dovoz ze svicar rv:94 1.6 4a-fe koukni na toyotaclub.wz.cz klubove vozi cislo vozu 77 to bilo moje stare auto
Nevis jak jsou toyoty narocne na benzin respektive prime vstrikovani u D4 avensisu
Nevis jak jsou toyoty narocne na benzin respektive prime vstrikovani u D4 avensisu
netusim. Obecne ked tam davas predpisany benzin tak by si nemal mat problem. Octanove cislo odpoveda len tomu kde budes mat hranicu detonacii. na atmosfericke motory staci 95. potom je ti uz len o kvalite benzinu, treba menit obcas benzinovy filter a sem tam dat nejaky pripravok na vycistenie vstrekovacou a nemal by byt problem s benzinom. Viem ze tam kde su prisne emisne normy sa pouzivaju dva lambdy ako napriklad v californii. Ale neviem ci uz vsetky auta ktore maju EURO 8 alebo uz EURO6 nemaju dve lambdy v zaklade. Alebo dva katy? uz som si nie isty..asi dva katalizatory
- Porsacek
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
lambda
Ja mam na avensisu dva katalizatory a podle poctu 4-lamda sondy ale kdyz jsem byl naposled v tsuchu tak menily palivovy filtr .Ale obcas jse stane ze kdyz to prislapnu hned na podlahu tak mi prijde ze jse dusi neni tam takovy zatach od 3500 otacek jako jindy ale dela to jen obcas na 1 a druhy prevodovy stupen .Ted jsem vsak natankoval u ARALU a auto jezdi jako utrzene nevym jestly nato ma tolik vliv to ze to je prime vstrikovani do valcu a ceka na uplne spaleni smesi.jinac jsem vzdy tankoval v Pruhonicich u Makra nebo u Hypernovy. 

Re: lambda
nuz, nie je benzin ako benzin. ak sa to, co predavaju niektore hypermarkety da este nazvat benzinom.Jan Porsch píše:Ja mam na avensisu dva katalizatory a podle poctu 4-lamda sondy ale kdyz jsem byl naposled v tsuchu tak menily palivovy filtr .Ale obcas jse stane ze kdyz to prislapnu hned na podlahu tak mi prijde ze jse dusi neni tam takovy zatach od 3500 otacek jako jindy ale dela to jen obcas na 1 a druhy prevodovy stupen .Ted jsem vsak natankoval u ARALU a auto jezdi jako utrzene nevym jestly nato ma tolik vliv to ze to je prime vstrikovani do valcu a ceka na uplne spaleni smesi.jinac jsem vzdy tankoval v Pruhonicich u Makra nebo u Hypernovy. :shock:
drgi
ruska vs. arabska ropa
ruska ropa ma viac siry a tym aj uhlovodikov, z ktorych sa robi karbon, ale nie je velky problem dostat tu siru z ruskej ropy prec. a stredoeuropske rafinerky to aj robia, takze rozdiel v kvalite ak je, tak je minimalny. myslim ze aj OMV na Slovensku kupuje benzin od slovnaftu, a pritom ma vlastnu rafineriu tot vo swechate. Benzin ti moze pokazit aj doprava (neumyta cisterna od naftu, ci rovno vykurovacieho oleja) a uskladnenie (odvetranie nadrzi, kvalita nadrze). Myslim ze cerpacky maju pravidelne odkalovat a cistit nadrze a potrubia, ci to robia vsetky tak ako maju, o tom pochybujem.mison píše:presne tak..niekde davaju do benzinu vodu alebo ho inak riedia. proste nieje benzin ako benzin..a keby si natankoval v rakusku tak mozno ti to pojde este lepsie. Udajne pouzivaju arabsku ropu ktora je vraj lepsia ako ruska..boh vie kde je pravda..
drgi
PS: kupil som corollu 1.8 diesel od chlapika, ktory tam tankoval co prislo. z palivoveho filtra som vybral asi pol litra mutnej nafty (cista nafta je zlta a priezracna, aspon teraz v zime) a z nadrze mi vybrali tiez nieco podobne, ale neviem presne kolko toho bolo. Hned ako som to auto kupil, natankoval som naftu na Shellke a bolo to hned poznat - motor siel tichsie, lepsie akceleroval. On mal spotrebu 6-7 litrov, ja mam 5.75 a to este pojde dole, lebo som menil rozbite lozisko a homoklb.
Takze tak je to s kupovanim lacneho benzinu - spotrebujes ho viac a este ti aj zasvini motor.
V power
Aj V-Power95 (nie racing) je vychyteny benzin, chutil aj nasej Lade s 1.2 motorom - auto malo lepsiu akceleraciu a dokonca aj nizsiu spotrebu.Morfík píše:Ja se ridim jednoduchym pravidlem:
Celica = sportovni vuz = Shell natural 95 a nebo Shell VPower racing
myslim si,ze je kvalitni a kdyz tam dam racing,tak je to moc dobre znat,ze to ma vetsi silu.
drgi
- Porsacek
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
95
Tak zitra jedu rano pro benzin navstivym shell a oprasim smart kartu vezmu plnou a pak jsi umeji autiko a ve vnitr poradne vyluxuji ta sul a otatni sracccc...y mu nedelaj dobre.Jeste dnes jsem parkoval pod jednim barakem a kdyz jsem prisel k autu tak bylo cele posrrr od holubu .Takze zitra cistim cely dem at nejede beruska na sraz spinava . 

Re: 95
len neurob tu chybu ako ja - dal som si za 150 korun umyt auto (iba karoseriu)na pumpe, a stalo to za hovno, bars tam aj mali najlepsiu umyvaciu linku na svete. to mi prislo drahe, za 150 korun nechat nicit lak. to si radsej vedro a kefu a stravim prijemne popoludnie na cerstvom vzduchu :-) a klasicka zmrdipolévka ze šutrů - umytie podvozku stoji 50 korun, ale mozete si ho kupit iba k programu c. 1 alebo c.2, kazdy za 200 korun.Jan Porsch píše:Tak zitra jedu rano pro benzin navstivym shell a oprasim smart kartu vezmu plnou a pak jsi umeji autiko a ve vnitr poradne vyluxuji ta sul a otatni sracccc...y mu nedelaj dobre.Jeste dnes jsem parkoval pod jednim barakem a kdyz jsem prisel k autu tak bylo cele posrrr od holubu .Takze zitra cistim cely dem at nejede beruska na sraz spinava . :twisted:
teraz solia ako besni, auto mam viac biele od soli ako sive od laku. koberceky ma az tak netrapia, tie nezacnu hrdzaviet a pokial na nich nie je blato, tak maximalne vysusit (voda mi uz vadi).
pekna svina je ta zima.
drgi
-
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele: