Přístrojovka rozebrání

vše ohledně modelové řady Starlet
psladek
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Přístrojovka rozebrání

Příspěvek od psladek »

Netusite nekdo jak je slozity vyndat pristrojovku? nahore sem nasel jeden sroubek jinak nic...asi zase nejakej patent?! :roll: zasek se mi kilometrovnik na 69999 a cvaka mi to po kazdym km, nejak se to seklo :shock:
JouiCZ
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JouiCZ »

Přístrojovku jako ty plasty kolem budíků??
Tak pokud todle máš na mysli,pak nahoře je jeden šroubek,odšroubovat.Ten drží pouze ten největší kus plastu. Sundej volant,jinak to nerozebereš. Pak decentrním fyzickým násilím vytáhni plast.Je přidělán zaase těma kovovýma cvokama,stejně jako středový panel.Cvakne ti to pak to trochu potočíš a neboj se že praskne,plast je hoodně prožný,pěkně mě to překvapilo.
Za tímto plastem se nacházejí další šroubky. Vše je pak přišroubováno a nacvaknuto :)
Snad se povede :)
Vlastním Starleta 98RV 1,3 4E-FE 16V 55KW
No a teď se přidal Lexus IS 200 114kw snad stačí :D
psladek
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od psladek »

JouiCZ píše:Přístrojovku jako ty plasty kolem budíků??
Tak pokud todle máš na mysli,pak nahoře je jeden šroubek,odšroubovat.Ten drží pouze ten největší kus plastu. Sundej volant,jinak to nerozebereš. Pak decentrním fyzickým násilím vytáhni plast.Je přidělán zaase těma kovovýma cvokama,stejně jako středový panel.Cvakne ti to pak to trochu potočíš a neboj se že praskne,plast je hoodně prožný,pěkně mě to překvapilo.
Za tímto plastem se nacházejí další šroubky. Vše je pak přišroubováno a nacvaknuto :)
Snad se povede :)
jj tak se mi to nakonec podarilo bez sundani volantu :) horni sroubek vycvaknout opatrne plast protahnout mezi volantem a palubkou a pak sundal ten pruhledy plexi kryt a pomohl to precvaknout sroubovackem a uz to facha :)
JouiCZ
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JouiCZ »

vidíš :wink: ..jinak já jsem rozebral celý zadek od auta a celou přístrojovku,vpohodě za jedno odpoledne..paráda..lehce rozebrat,lehce složit..ale nevím proč mě vždy zůstane nějakýsi šroubek :D
cipis
Řidič
Kontaktovat uživatele:

cela palubovka

Příspěvek od cipis »

No ja tedka dokoncil rozborku cele palubky kvuli prasklemu radiatoru. A nevim, kdo to pak da do kupy ...

http://www.cipis.net/~cipis/auto/

ten blbej radiator: http://www.cipis.net/~cipis/auto/P9121914.JPG
Toyota Starlet 1,3l EP82 (r.v. 92) 55kW 2E-E šedá (moje)
Toyota Starlet 1,3l EP82 (r.v. 93) 55kW 2E-E červená (ségra)
IFA Multicar M25 sklopka (r.v. 84) 33kW, 2l diesel (moje)
JouiCZ
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JouiCZ »

uf zřejmě máš klimu jak jsem pochopil... bohužel klimu nevedu,ale taky se chystám na rozebírání palubovka.. tak jsem zvedav jak to pujde :D

Neco rozlozit a slozit ptro me zatim problem nebyl,ale vzdy me cosi zustalo navic :D.. drzim palce at se to povede :wink:
cipis
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cipis »

Klimu nemám, naštěstí :-)
Protože to by byl asi ještě větší porod.
No, prvně jsem rozkuchal ten střední panel (vyndal rádio atd.), asi by měl jít vydělat ven i ten panýlek s táhlama (pokud se dostaneš ke koncům těch tří bovdenů) - já to oddělal až někdy ke konci, ale je to snadné, tak by to mohlo jít i dřív, protože to pak děsně zavazí.
Oddělá se i dekl okolo řadičky, potom volant a dekle okolo volantu a panel s budíkama, páčky blinkrů atd.
Přihrádka se vypáčí ven (jde to poměrně jednoduše).
No, potom asi dle potřeby porozpojovat konektory atd.
A teď největší fígl, na kterém jsem trčel nějakou tu hodinu - vzít šroubovák a vypáčit hodiny - spodní stranou, směrem nahoru, je to jakoby na pantech - za těma hodinama je poslední šroub, všechny ostatní se dají snadno odšroubovat.
A s trochou násilí, dávat bacha na kabely, se dá už palubka trochu nadzvednout a posunout do auta tak, jak je někde na těch fotkách - na přední hranu sedadel - dál to nejde, protože jsou tam nějaké nerozebíratelné spoje kabelů. Sedačky jsem dal nejvíc dozadu a do "lůžkové" úpravy, takže celou dobu rajtuješ na nich.
Asi je potřeba sem tam s tou palubkou posunout atd, je to plast, tak se to dá i lehce přihnout dle potřeby :-)
Potom se ti už odkryje celý předek s topením a ventilátorem.
Někdy při montáži odšroubuješ palubní jednotku a potom můžeš sundávat ty krabice, vesměs to drží na 3-4 šroubech/matkách.
U toho radiátoru musíš prvně oddělat hadice z motorového prostoru, jde to dost ztuha, protože mají zvětšené hrdlo, tak jsem si domlátil ruku. Pak už tu krabici s radiátorem pomalu vytáhneš jak ježka z klece.

Fotky jsem bohužel nedělal ...

Jo a prvně si odpoj baterku :-)

JouiCZ píše:uf zřejmě máš klimu jak jsem pochopil... bohužel klimu nevedu,ale taky se chystám na rozebírání palubovka.. tak jsem zvedav jak to pujde :D

Neco rozlozit a slozit ptro me zatim problem nebyl,ale vzdy me cosi zustalo navic :D.. drzim palce at se to povede :wink:
JouiCZ
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JouiCZ »

Juj.. no jak to tak vidím tak je to pěkný maglajz.. jediné co jsem u EP91 nepochopil,tak se daj ksakru vytáhnout budíky :(.. jinak celkově to vypadá snadno.. dneska jsem rozebral cosi kolem a další plasty v autě.. takže teď je z toho taková plechová krabice:D:D.. zrachlení bude zejmě šílené..protože beztak to co jsem z auta shodil je kolem 5kg :).. jinak až to dokončíš,tak se poděl s poznatky.. rád bych věděl :)
cipis
Řidič
Kontaktovat uživatele:

radiator topeni

Příspěvek od cipis »

Tak mám z vrakáče radiátor. Mno. Ale řeším dilema - pohledově je ten "nový" v daleko horším stavu (orezlé stěny, plíšky pomačkané), ale podle předběžného testu neteče (jen tak v umyvadle :-)). U toho svého jsem našel zatím jednu prasklinku úplně dole, v té spodní ploše dna. Takže přemýšlím, jestli to nechat zapájet (samozřejmě ověřit, že to je jen jedna) nebo tam dát ten poslaný z vrakálu.
Že by se mi to chtělo rozdělávat třeba za půl roku znova, tak to fakt ne. Obzvlášť, když ještě nevím, jestli to dám do kupy teď.
Co myslíte?

Tady vedle v Drásově mají ještě radiátor tuším z 98. roku, rozměrově je stejný, ale je celý z hliníku a je bez trubek. Tak by třeba stálo za to sehnat někoho, kdo vaří hliník a navařit k tomu trubky ...
ombre
Věčnej rejpal

Re: radiator topeni

Příspěvek od ombre »

cipis píše:Tak mám z vrakáče radiátor. Mno. Ale řeším dilema - pohledově je ten "nový" v daleko horším stavu (orezlé stěny, plíšky pomačkané), ale podle předběžného testu neteče (jen tak v umyvadle :-)). U toho svého jsem našel zatím jednu prasklinku úplně dole, v té spodní ploše dna. Takže přemýšlím, jestli to nechat zapájet (samozřejmě ověřit, že to je jen jedna) nebo tam dát ten poslaný z vrakálu.
Že by se mi to chtělo rozdělávat třeba za půl roku znova, tak to fakt ne. Obzvlášť, když ještě nevím, jestli to dám do kupy teď.
Co myslíte?

Tady vedle v Drásově mají ještě radiátor tuším z 98. roku, rozměrově je stejný, ale je celý z hliníku a je bez trubek. Tak by třeba stálo za to sehnat někoho, kdo vaří hliník a navařit k tomu trubky ...
Když to zaletuješ, tak to za chvíli prohnije hned vedle. Pokud se objeví bodová koroze u mědi, či její slitiny, tak se vždy po čase udělá zvou, zpravidla hned vedle opraveného místa.

Pokud jde o to svařování hliníku, to by měl umět každý, kdo má doma MIG/ MAG nebo ještě lépe TIG svářečku, corgon, či argon a pár metrů hliníkového drátu, ale místo sváru nesmí být zoxidované, jinak to shoří a udělá se tam díra jako do p*dele. V tomto případě doporučuji tvarovky přilepit lepidlem na kov, klidně epoxidem (drží, mám to několikrát vyzkoušené).
Obrázek
Venca
Člen Týmu

Příspěvek od Venca »

Budíky jsem se dneska taky snažil vytáhnout. Poté, co jsem nahmatal fůru kabelů a konektorů, po..al jsem se a dal to radši hned zpátky. Žárovku palivoměru tímpádem nezkontroluju...
adrenix
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adrenix »

Vytiahnut budiky nie je az taky problem, co si matne spoinam bolo treba odpojit lanko rychlomeru od prevodovky a zozadu su potom tusim len dva velke konektory ktore sa daju v pohode odpojit.
Toyota Starlet (sold)
Toyota MR2 (sold)
Toyota MR2 turbo(sold)
Toyota MR2 2,2i
kto nema turbo nema plnohodnotny zivot:)
adrenix@mr2.cz
cipis
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Re: radiator topeni

Příspěvek od cipis »

Hej lidi,
nějak na podzim nebyl čas (barák, multikára, ...), tak jsem se dostal k tomu až teď ...
Takže jsem tam nakonec narval ten z vrakáču a už pokusně ujel pár km.
Doufám, že chladící systém je samoodvzdušňovací, dolil jsem tam asi 2l fridexu a pár dcl vody (sem to nějak neodhadl, sem myslel, že toho vyteklo mnohem víc).
Tady jsou fotky:
http://www.cipis.net/~cipis/auto/2008-01-30/

Edit:
http://www.cipis.net/~cipis/auto/2008-0 ... 302218.JPG
tuhle zku*píp* packu jsem musel ohnout, protože po několika desítkách minut bych to tam asi všechno namlátil kladivem ...
Naposledy upravil(a) cipis dne sob 02.02.2008, 13:54, celkem upraveno 1 x.
JouiCZ
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JouiCZ »

pěkně pracuješ ;-)

Trocha dotazu.. jak se rozeberou budíky v EP91?? stejně jak v81? nebo je to složitější?
Díky za stručnou odpověď :)
cipis
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cipis »

No v té mojí EP82 je největší porod odpojit náhon rychloměru, pak ty dva konektory jsou brnkačka.
JouiCZ píše:pěkně pracuješ ;-)

Trocha dotazu.. jak se rozeberou budíky v EP91?? stejně jak v81? nebo je to složitější?
Díky za stručnou odpověď :)
Odpovědět

Zpět na „Starlet“