Zdravím, přemýšlím o této úpravě motoru mojí Corolky ( 1.6 VVT-i, r.v. 2003). Za cenu 7500Kč to provádí firma:www.softtuning.cz
Máte s touto úpravou řídící jednotky někdo zkušenosti, jaký je asi nárust výkonu, a je to opravdu na výkonu auta poznat? Děkuji za každé info.
E12 - Zvýšení výkonu - přečipování?
E12 - Zvýšení výkonu - přečipování?
Toyota Corolla r.v. 2003, 1.6 VVT-i
- RasťoSK
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Skús hľadať a odpoveď nájdeš...
Zhrniem to. Tu Ti to asi nikto neodporučí - shittuning - ehm sorry chiptuning je určený pre autá s turbom a poviem Ti rovno, že akékoľvek premapovanie motora bez dyno testov a úpravy motora pre danú mapu je pre turbo a motor rýchlou cestou minimálne do servisu - prečo si myslíš, že autobazáry sú plné zánovných "vytunených" traktordízlových ochcávií? Neskúšaj to - Toyoťácke motory sú od výroby na výkonovej špičke.
Ak chceš zlepšiť ovládateľnosť, tak vymeň podvozok (Koni, H&R, KW...)a domontuj výstuže (TRC, TTE, TRD...) a ak zrýchlenie, tak to bude chcieť zásah do interiéru, poprípade výmenu častí kasne za karbónové kusy (TRC, TTE,C-one...)...ale to už nerozprávam o tuzzingu za pétset...

Zhrniem to. Tu Ti to asi nikto neodporučí - shittuning - ehm sorry chiptuning je určený pre autá s turbom a poviem Ti rovno, že akékoľvek premapovanie motora bez dyno testov a úpravy motora pre danú mapu je pre turbo a motor rýchlou cestou minimálne do servisu - prečo si myslíš, že autobazáry sú plné zánovných "vytunených" traktordízlových ochcávií? Neskúšaj to - Toyoťácke motory sú od výroby na výkonovej špičke.
Ak chceš zlepšiť ovládateľnosť, tak vymeň podvozok (Koni, H&R, KW...)a domontuj výstuže (TRC, TTE, TRD...) a ak zrýchlenie, tak to bude chcieť zásah do interiéru, poprípade výmenu častí kasne za karbónové kusy (TRC, TTE,C-one...)...ale to už nerozprávam o tuzzingu za pétset...
MR-2 W3
Corolla AE92
Celica RA61
Corolla AE92
Celica RA61
To není pravda, sériově vyráběné motory mají dostatečnou rezervu. Např. SAAB 9-3 Aero (tedy "nejvýkonější" verze) s motorem 2.0T 210k a 300Nm ti jen změnou softwaru zvýší výkon na 230k (+9%) a točák na 350Nm (+17%) a to vše ti udělá autorizovaný servis s tím, že plnou 2 letou záruku na to dává přímo automobilka SAAB ! Dělají i větší úpravy, ale to už ti vymění i výfuk a dají ti větší intercooler.RasťoSK píše:Skús hľadať a odpoveď nájdeš...![]()
Ostatně stejný příklad nabízí i Toyota, která nabízí např. úpravu Avensisu 2.0 (T22) D4-D 81kW a 250 Nm na 103kW (+27%) a 295Nm (+18%).
Tady jsou jejich úpravy D4-D motorů:
http://www.tte.de/downloads/brochures/T ... rmance.pdf
- RasťoSK
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Neviem teda či si ako čítal, čo som napísal, ale chalanisko chce shittuniť atmo motor a Ty tu spomínaš oturbené motory.
Jasne som napísal, že shittuning je vhodný pre turbomotory - nie pre atmosféry... a ver, že nikde na svete Ti nikto kvalitne nepremapuje motor za nejakých 10 tisíc Čk...
Jasne som napísal, že shittuning je vhodný pre turbomotory - nie pre atmosféry... a ver, že nikde na svete Ti nikto kvalitne nepremapuje motor za nejakých 10 tisíc Čk...
MR-2 W3
Corolla AE92
Celica RA61
Corolla AE92
Celica RA61
Já reagoval na tuto část tvého příspěvku:RasťoSK píše:Neviem teda či si ako čítal, čo som napísal, ale chalanisko chce shittuniť atmo motor a Ty tu spomínaš oturbené motory.
Jinak souhlasím, že úpravy atmosferických motorů jsou zbytečné, protože jsou drahé a nárust výkonu je malý, tedy za hodně peněz málo muziky. Možná se použitím vysokooktanového benzínu dá dosáhnout stejných výsledků jako u "chipu"... poviem Ti rovno, že akékoľvek premapovanie motora bez dyno testov a úpravy motora pre danú mapu je pre turbo a motor rýchlou cestou minimálne do servisu - prečo si myslíš, že autobazáry sú plné zánovných "vytunených" traktordízlových ochcávií? ...

Jak psal saab, tak jsem si na té adrese vyhledal ty boxy do řídících jednotek a informoval se v Toy v Jihlavě. Na corollu E12 66kw a na nového avensise 85kw by to vyšlo cca.42.000,-Kč + asi 2.000,-Kč montáž. Vzhledem k tomu, že švára shání avens. 110kw a ten je moc drahý, tak mi toto řešení přijde jako dobrá alternativa, vzhledem k celkové ceně.
Ave 2002 - zlatá metal, liftback