Závada - bouchání u pravého zadního kola

vše ohledně modelové řady Celica
greddy
Věčnej rejpal

Závada - bouchání u pravého zadního kola

Příspěvek od greddy »

Dela mi to uz delsi dobu ale obcas to na mesic prestane tudiz na to zapomenu nekdy jako ted se to zase ozve..jde o to ze pri jizde se ozyva takovy tupy bubnovani(jako kdyz bouchate do hrnce) od pravyho zadniho kola..kdyz lehonce pribrzdim bouchani prestane....kdyz sme prezouvali gumy tak vule tam nikde nebyla podle slov pneuservismana...co by to mohlo bejt? mam vzadu kotoucovky..
ze by zvlnenej kotouc?
Leňulka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Leňulka »

ty jo, tak to muze byt vic veci, ten zvuk by to chtelo slyset, ale co si myslim ja?

1. sjelo se ti oblozeni paken, a pakny v bubnu hrkaji, to by to ale asi neprestalo kdyz brzdis, ikdyz i me to delalo a pri brzdeni to prestalo a byla to tato pricina

2. zatuhly ti voditka na trmenech, a nez se samovolne roztahnou, a je treba lehce zvlneny kotouc, mlati to do nej

3. sjete desticky, maji tam uz vuli

4. zvlneny kotouc, ale malo pravdepodobne
..::Toyota Celica 2.0Turbo 4WD 89' 150kW ::..
..::Toyota 4Runner 2.4i 4WD 89' 84kW ::..
..::N.M.T. Engineering::..
Mára GT-i
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mára GT-i »

Taky mi tam bubnuje, ale u me je to tlumicem, troufam si tvrdit. Nekdy to nedela a pak se zase ozve. To mame stejny, jinak nevim :D
U zvlnenyho kotouce by to spis drhlo a ne bubnovalo! Navic bys to cejtil pri brzdeni, ptz by te to kopalo do pedalu
Toyota Celica T16 2.0 GT-i 16V 103kW r.v.88
Toyota Celica T16 2.0 GT-i 16V 103kW r.v.89 - odstavena
Leňulka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Leňulka »

u tech zadnich nevim jestli by ho to kopalo do pedalu, jinak u tebe to taky nemusi byt primo tlumic ale treba vymlacene ulozeni :wink:
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Leňulka píše:u tech zadnich nevim jestli by ho to kopalo do pedalu, jinak u tebe to taky nemusi byt primo tlumic ale treba vymlacene ulozeni :wink:
zvleněný kotouč to nebude, jelikož se točí takovou rychlostí, že by jsi asi sotva slyšeljednotlivé rány.. nepřemýšlel jsi o zadním stabíku, uložení zadného tlumiče atd??
greddy
Věčnej rejpal

Příspěvek od greddy »

no tlumic mam udajne vyteklej ale nechapu souvislost toho ze kdyz i jen nepatrne pribrzduju tak to prestane...
Salám
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Salám »

delalo mi to to same ale na levem zadnim kole. Taky jsem si lamal hlavu cim to muze byt az jsem nakonec zjistil ze mam uplne nasracku sjety brzdovy desticky. Po vymene desticek je klid i kdyz teda nechapu co tam do ceho mlatilo. Mrkni na ne. Mozna to bude taky tim.
hodne zdaru.
Toyota celica 2.0 GTi 16V 1988 - bejvávalo
Suzuki Vitara JLX 1.6 16V 1993
Jihlava
603 900 512
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

greddy píše:no tlumic mam udajne vyteklej ale nechapu souvislost toho ze kdyz i jen nepatrne pribrzduju tak to prestane...
to muže být součin x-ruzných vůli co do toho pusobí, přibrždení mue zvednou radiální odpor kola a dojde ke zvýšení síly která pusobí ve smeru od předu dozadu atd..ale proste pokud budou brzd yok tak jdi po tomhle..

mě taky hrozně hvízdalo a klepalo kolo u mondea, když jsem položil nohu na brzdu tak to přestalo a ve finále to bylo ložisko..
Engler4
Navigátor

Příspěvek od Engler4 »

Jestli máte vzadu kombinaci kotouč/buben tak to může být špatně seřízená ruční brzda a volná pakna nebo lanko.U mne to dělala volná pakna,jedna trochu brzdila a ta volná tam klepala,ale ne stále jen občas.
Carina 2 2.0 GLi 89 KW
mara04
Člen Týmu

Příspěvek od mara04 »

me to dela neco podobnyho a taky na zadnim pravym kole a taky mi tece tlumic...takze mozna tim?!
Mára GT-i
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mára GT-i »

Takhle toho asi moc nevymyslime! Po vejplate to dam proklepnout do servisu a to by v tom byl cert, aby mi to nerekli :lol:
Leňulka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Leňulka »

jejda chlapi a neni to zbytecne kvuli kazde prkotine davat auto do servisu? nereknu s motorem, ikdyz ani to by me neprinutila do toho servisu jet, ale s nejakym bouchanim? to prece zvednu, sundam kolo, trmen, buben, mrknu na pakny, pokud nebudou sjete tak je jen odtahnu trocha od sebe aby nemeli vuli, smontuju, projedu, kdyz to bude delat dal jdu na dalsi vec, ale tak pokud to nekoho nebavi, tak to chapu, takze sorry za OT
Henry Fox
Člen Týmu

Příspěvek od Henry Fox »

Tak to mi mluví Leňulka od duše, chlapi. Nejlepší je to vlastnoručně rozhodit , aby člověk měl jasno co by to mohlo být.

Po některých mých špatných zkušenostech si stejně všechno dělám sám .
Bylo to ještě z doby kdy jsem měl jiné vozy apod. Co se týká značkových servisů v mém kraji, tak tam jezdím akorát na akční prohlídky všeho, co zrovna za pakatel kontrolují , no a pak jsem si to udělal podle svýho gusta sám v garáži. Není nad to si to "ošahat".

No ale chápu třeba ,že na to někdy není čas a i třeba nálada.

:idea: :o
Toyota Celica 86" 2,0 GT 3S - GE
Jede jako z praku!
Mára GT-i
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mára GT-i »

To mate pravdu, ale na brzdy uz jsem koukal a zadni kotouce mi prijdou v poradku a tak nejakl cely ok, navic to bylo nedavno na technicky a dobry! Ale tlumice? Ty doma tezko zjistim, to by chtelo nekde odzkouset!

Jinak se priznavam, ze s toyotou zacinam a fakt v tom tezce plavu :oops: , skodovka byla o necem jinym, tam se dalo delat vsechno, takze kazda rada nebo informace nad zlato
greddy
Věčnej rejpal

Příspěvek od greddy »

tak na 90% je to tlumic.je to nejvic znat kdyz vjedu do diry..a kdyz sem klepal s cely kolem tak se to ozyvalo..takze novy tlumice s pruzinama za 15tis..to je teda vazne bomba :(
Odpovědět

Zpět na „Celica“