Ahoj vsem,
problem s rozsvicenou kontrolkou "Nespravna funkce motoru" je doufam vyresen. V Toyote na diagnostice nasli "Error fuel trimming" a urcili za chybu spatne palivo. Slozeni paliva delalo elektronice davkujici palivo problemy.
Vzhledem k tomu, kde jsem naposledy (a shodou okolnosti vyjimecne-chtel jsem usetrit 70hal. na litru) tankoval vrele doporucuji SE VYHNOUT cerpacim stanicim AVANTI.
Technik v Toyote, kdyz slysel nazel cerpaci stanice, se pouze pousmal a rekl, ze nejsem zdaleka jediny, kdo mel tyto potize po tankovani u AVANTI. Hned za nimi jsou pry pumpy typu Globus, Tesco apod.
Mohu jen doufat, ze to nebude mit negativni vliv na zivotnost a funkce katalizatoru a lambda sond systemu.
Vse probehlo v servisu Toyota/Lexus Auto Duba, Praha 5 a spokojenost. Cela legrace ale vysla na 417Kc (ale dostal jsem nove podlozky pod SPZ
Diky za napady a at nam to jezdi,
PetrRP
Pozor na pumpu AVANTI !
Pozor na pumpu AVANTI !
Corolla E11 liftback, 4ZZ-FE 1.4 VVTi, rv. 00
(dosud Mazda 323 Wagon, 1.8D 01/90)
(predtim Mazda 323, 1.6i 05/96)
- Enginedriver
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
A já se připojuji, byť v poněkud jiné oblasti: je to tak týden, co mi kartáče myčky u této pumpy (na Průmyslové v Praze) urvaly anténu. Anténu před myčkou vždy sklápím co nejtěsněji ke střeše, nikdy se zatím neobjevil při mytí problém (myto dosavadně u OMV a Shell, vždycky OK, minimálně 10-15krát, což je už podle mě dostatečný vzorek), až jsem to jednou umyl jinde a hned se stalo tohle 

Toyota Celica 1.8 VVT-i 2002
Já teda na myčku nechodim , ale proč si tu anténu nevyšroubuješ.Vždyť je to práce na pár sekund.Enginedriver píše:A já se připojuji, byť v poněkud jiné oblasti: je to tak týden, co mi kartáče myčky u této pumpy (na Průmyslové v Praze) urvaly anténu. Anténu před myčkou vždy sklápím co nejtěsněji ke střeše, nikdy se zatím neobjevil při mytí problém (myto dosavadně u OMV a Shell, vždycky OK, minimálně 10-15krát, což je už podle mě dostatečný vzorek), až jsem to jednou umyl jinde a hned se stalo tohle
EX:Toyota Corolla E 11 1.3 Compact 63 KW/120 Nm
- wmousew
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Ještě že u nás v blízkosti pumpa Avanti není... sice jsou tady různé pochybné pumpy kde je benzín teď za 28.50 ale to je vražda 
A ohledně toho mytí.. raději si auto meju sám a do myčky jedu jen když nemám čas nebo náladu

A ohledně toho mytí.. raději si auto meju sám a do myčky jedu jen když nemám čas nebo náladu

---- Toyota Corolla E10, 1.3-16V, 4E-FE, 55kW, rv. 96 ----
++Toyota Corolla E12 2.0 D4D, 1CD-FTV, 85kW, r.v. 05++
++Toyota Corolla E12 2.0 D4D, 1CD-FTV, 85kW, r.v. 05++
- LikeableBoy
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Nevím jak je to normálně ale na mé E11-tce byla anténa která šla maximálně sklopit. Myslím, že předchozí majitel nějak zlikvidoval šroubovací patent, protože to bylo divně ožvýkané od kombinaček. Po nějaké době a mytí v myčce mi anténa také upadla. Teď je tam nová se šroubením a není problém se sundáním 

"Karolínka Modroočko" Toyota Corolla 1,4 VVTi (71kW) LB 10/2001 -prodána
Ford Focus 1.6 TDCi (80kW) combi Titanium 10/2009
"Lvíček" Peugeot 307 SW 1.6 16V (80kW) 02/2003 6x airbag, digi klima, ESP+ASR, panorama, atd.
Ford Focus 1.6 TDCi (80kW) combi Titanium 10/2009
"Lvíček" Peugeot 307 SW 1.6 16V (80kW) 02/2003 6x airbag, digi klima, ESP+ASR, panorama, atd.
- Enginedriver
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Hele, to se opravdu nedáPalos píše:Já teda na myčku nechodim , ale proč si tu anténu nevyšroubuješ.Vždyť je to práce na pár sekund.Enginedriver píše:A já se připojuji, byť v poněkud jiné oblasti: je to tak týden, co mi kartáče myčky u této pumpy (na Průmyslové v Praze) urvaly anténu. Anténu před myčkou vždy sklápím co nejtěsněji ke střeše, nikdy se zatím neobjevil při mytí problém (myto dosavadně u OMV a Shell, vždycky OK, minimálně 10-15krát, což je už podle mě dostatečný vzorek), až jsem to jednou umyl jinde a hned se stalo tohle

Toyota Celica 1.8 VVT-i 2002
Ahoj,
jeste mala poznamka k pumpam...
Udelal jsem pri teto prilezitosti malou anketu v servisech Toyota v Praze a vsichni se shodli na tom, ze neni dobre tankovat u :
1. neznackovych resp. neznamych pump (JZD apod.)
2. Avanti
3. Globus
4. Tesco
Poradi vyjadruje dulezitost. Vyjimky jsou mozne (mame-li vyzkouseno), ale obecne cim levnejsi benzin, tim vetsi pravdepodobnost, ze kriteria a dohled nad rizenim kvality bude nizsi. Alespon podle jejich zkusennosti (Toyota servisu) tomu tak je.
Snad to pomuze ostatnim predejit potizim, ktere jsem mel ja...nedejboze poskozeni, snizeni zivotnosti ci zniceni katalizatoru (15tis.), lambda sond (6tis.) apod.
Ahoj,
PetrRP
jeste mala poznamka k pumpam...
Udelal jsem pri teto prilezitosti malou anketu v servisech Toyota v Praze a vsichni se shodli na tom, ze neni dobre tankovat u :
1. neznackovych resp. neznamych pump (JZD apod.)
2. Avanti
3. Globus
4. Tesco
Poradi vyjadruje dulezitost. Vyjimky jsou mozne (mame-li vyzkouseno), ale obecne cim levnejsi benzin, tim vetsi pravdepodobnost, ze kriteria a dohled nad rizenim kvality bude nizsi. Alespon podle jejich zkusennosti (Toyota servisu) tomu tak je.
Snad to pomuze ostatnim predejit potizim, ktere jsem mel ja...nedejboze poskozeni, snizeni zivotnosti ci zniceni katalizatoru (15tis.), lambda sond (6tis.) apod.
Ahoj,
PetrRP
Corolla E11 liftback, 4ZZ-FE 1.4 VVTi, rv. 00