mám na své Corolle E10 problém s vibracema. Tedy auto mi vibruje při rychlosti kolem 90 km/h, za 80kou to začne a po překročení 100ky to přestane. Intenzita vibrací je přímoúměrná velikosti zrychlení, takže když tam hodím 3ku a jdu na max plyn, tak jsou vibrace nejsilnější, když tam hodím 4ku a plný plyn tak jsou menší (menší zrychlení) a u 5ky kdy je zrychlení nejmenší jsou i vibrace nejmenší. Ikdyž vlastně když jedu do kopce, tak jsou silné i na 5ku, tedy jsou přímoúměrné zátěži.
Jakmile vyřadím na neutrál nebo sundám nohu z plynu a brzdím motorem, tak vibrace přestanou, taktéž jsou mírné při konstantní jízdě.
Dále na to má vliv i teplota, protože ráno když bylo chladněji, tak vibrace nebyli vůbec cítit. Pak stálo auto celý den na slunci a když jsem jel domů, tak byli silné (ikdyž jak kdy). Nebo např. když jsem jel do Blanska z Břeclavi, tak se vibrace objevili až za Brnem (ráno, po 70km), tam jsem pár hodin stál a když jsme jel zpátky, tak to pár desítek km bylo opět v pohodě a pak to zase začalo. Když jsem jel cca 150km po dálnici v tom největším horku 140 km/h, tak nic, dělá to jen kolem té 90ky.
Dělalo to už na zimních, ale v mnohem menší inteznitě (nebylo horko) a dělá to i na letních s liťákama, které jsem při přezouvání nechal vyvážit. Navíc nevibruje jen volant, ale celé auto, tedy i podlaha, palubní deska atd., prostě celé auto.
Koukali mi na to v neautorizovaném servisu kde se koukali na silentbloky a říkali, že na první pohled vypadají OK, že prý jestli by to nemohl být problém s poloosou nebo těhlítky.
Nemáte s tím někdo zkušenosti ? Nebo neměl jste ten problém někdo ? Nerad bych měnil zbytečně půlku auta