E10 - Vibrace

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
saab
Věčnej rejpal

E10 - Vibrace

Příspěvek od saab »

Ahoj,
mám na své Corolle E10 problém s vibracema. Tedy auto mi vibruje při rychlosti kolem 90 km/h, za 80kou to začne a po překročení 100ky to přestane. Intenzita vibrací je přímoúměrná velikosti zrychlení, takže když tam hodím 3ku a jdu na max plyn, tak jsou vibrace nejsilnější, když tam hodím 4ku a plný plyn tak jsou menší (menší zrychlení) a u 5ky kdy je zrychlení nejmenší jsou i vibrace nejmenší. Ikdyž vlastně když jedu do kopce, tak jsou silné i na 5ku, tedy jsou přímoúměrné zátěži.
Jakmile vyřadím na neutrál nebo sundám nohu z plynu a brzdím motorem, tak vibrace přestanou, taktéž jsou mírné při konstantní jízdě.
Dále na to má vliv i teplota, protože ráno když bylo chladněji, tak vibrace nebyli vůbec cítit. Pak stálo auto celý den na slunci a když jsem jel domů, tak byli silné (ikdyž jak kdy). Nebo např. když jsem jel do Blanska z Břeclavi, tak se vibrace objevili až za Brnem (ráno, po 70km), tam jsem pár hodin stál a když jsme jel zpátky, tak to pár desítek km bylo opět v pohodě a pak to zase začalo. Když jsem jel cca 150km po dálnici v tom největším horku 140 km/h, tak nic, dělá to jen kolem té 90ky.
Dělalo to už na zimních, ale v mnohem menší inteznitě (nebylo horko) a dělá to i na letních s liťákama, které jsem při přezouvání nechal vyvážit. Navíc nevibruje jen volant, ale celé auto, tedy i podlaha, palubní deska atd., prostě celé auto.
Koukali mi na to v neautorizovaném servisu kde se koukali na silentbloky a říkali, že na první pohled vypadají OK, že prý jestli by to nemohl být problém s poloosou nebo těhlítky.
Nemáte s tím někdo zkušenosti ? Nebo neměl jste ten problém někdo ? Nerad bych měnil zbytečně půlku auta :(
Avensis Combi 2.0 D-4D 85kW (11/2004)
Obrázek
wmousew
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wmousew »

Ahoj. Známej měl podobnej problém na peugeotu boxer. Jak se motor dostal do určitejch otáček tak vibroval a od něj pak celé auto. Šlo se po tom co to může být a bylo to uchycení motoru ke karoserii, kde jsou nějaký gumy aby se ten motor mohl v určitých mezích pohybovat. Jedna ta guma byla nějak prasklá nebo prošoupaná a ten motor se tam prostě chvěl víc. Možná je to blbost co ti píšu, nejsem zase tak technickej typ, ale možná ti to pomůže.
---- Toyota Corolla E10, 1.3-16V, 4E-FE, 55kW, rv. 96 ----
++Toyota Corolla E12 2.0 D4D, 1CD-FTV, 85kW, r.v. 05++
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Takže jestlim jsem to dobře pochopil,tak ti vibruje auto při zátěži a to ještě jak kdy.A když jedeš po rovině takový to "dálniční piáko" tak nic nebo to taky dělá?A co při vytočených kolech....je to horší-lepší-stejný a co na zvedáku nebrzdí nebo nedrhnou nějak kola?Všechno to chce prozkoumat.Jestli to dělá jen v záběru motoru a to v zatáčkách stejně jako na rovině tak to spíš zatím vidím jako něco na motoru.Nejede ti to třeba chvilama na tři válce? Na volnoběh třeba dobrý ale po pořádným přidání na neutrál to dělá co? Projížděli to ti mechanici nebo jenom koukli na podvozek a hotovo? :?:
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
CharlieCh
Věčnej rejpal

Příspěvek od CharlieCh »

No jo bych zkusil vyloučit vliv podvozku - zároveň dupnou na brzdu, spojku, zařadit rychlost, přidat plyn, stále na brzdě pouštět spojku, prostě ji trochu potrápit, aby se kola nerozjela a motor byl přitom v záběru. Můj osobní tip je podvozek.
Toyota Yaris Blue 2004 1.0 VVTi 48 kW 5D
Toyota Corolla E10 1996 1.6 16V 84kW 3D
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Tonda píše:Takže jestlim jsem to dobře pochopil,tak ti vibruje auto při zátěži a to ještě jak kdy.A když jedeš po rovině takový to "dálniční piáko" tak nic nebo to taky dělá?A co při vytočených kolech....je to horší-lepší-stejný a co na zvedáku nebrzdí nebo nedrhnou nějak kola?Všechno to chce prozkoumat.Jestli to dělá jen v záběru motoru a to v zatáčkách stejně jako na rovině tak to spíš zatím vidím jako něco na motoru.Nejede ti to třeba chvilama na tři válce? Na volnoběh třeba dobrý ale po pořádným přidání na neutrál to dělá co? Projížděli to ti mechanici nebo jenom koukli na podvozek a hotovo? :?:
Vibruje při akceleraci kolem 90 km/h (80-100) a to hlavně když je horko. Když je horko, tak velmi lehce až lehce (dle teploty) vibruje i při ustálené rychlosti kolem 90 km/h, jinak ne. Nejvíc to vibruje kolem 90 km/h při maximálním zrychlení na 3ku.
Ne na 3 válce to nejede.
Jo, mechanici to procházeli, měnili mi gufero mezi převodovkou a motorem (prosakoval olej - 1 litr na 10.000km), když to měli rozdělané, tak mi volali, že mám i sjetou spojku, tak mi ji taky vyměnili (já ji chtěl měnit až později, ale co už). Kontrolovali i silentbloky a říkali, že vypadají všechny stejně, nic zvláštního na nich neviděli.

Jinak s dalšími testy budu muset počkat, včera to při maximální akceleraci do kopce kolem 90ky vibrovalo jen lehce, bylo po dešti a chladno :( Doufám, že bude ještě teplo 8)

Zatím všem díky za tipy.
Obrázek
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Takže je to závislý na teplotě vzduchu.Hmmmmm :? Tak tohle nebude motorem.Kouknul by jsem se jestli nemáš křivý disk nebo kotouč.Ale spíš to vidím na disk.Jako mně se to nestalo a ještě jsem o tom ani neslyšel,takže je to fakt jen hádání.
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Tonda píše:Takže je to závislý na teplotě vzduchu.Hmmmmm :? Tak tohle nebude motorem.Kouknul by jsem se jestli nemáš křivý disk nebo kotouč.Ale spíš to vidím na disk.Jako mně se to nestalo a ještě jsem o tom ani neslyšel,takže je to fakt jen hádání.
Tak se nám otepluje,takže pokud to odpoledne bude zase vibrovat, tak zkusím nechat liťáky převážit a pokud to bude dělat dál, tak zkusím přezout na plecháče se zimákama a uvidím.
Jinak ten kotouč mi teď začal vrtat hlavou, v březnu jsem totiž měnil brzdové kotouče i destičky za nové.
No uvidím. Zatím díky.
Obrázek
Gabo
Řidič

Příspěvek od Gabo »

saab píše:
Tonda píše:Takže jestlim jsem to dobře pochopil,tak ti vibruje auto při zátěži a to ještě jak kdy.A když jedeš po rovině takový to "dálniční piáko" tak nic nebo to taky dělá?A co při vytočených kolech....je to horší-lepší-stejný a co na zvedáku nebrzdí nebo nedrhnou nějak kola?Všechno to chce prozkoumat.Jestli to dělá jen v záběru motoru a to v zatáčkách stejně jako na rovině tak to spíš zatím vidím jako něco na motoru.Nejede ti to třeba chvilama na tři válce? Na volnoběh třeba dobrý ale po pořádným přidání na neutrál to dělá co? Projížděli to ti mechanici nebo jenom koukli na podvozek a hotovo? :?:
když to měli rozdělané, tak mi volali, že mám i sjetou spojku, tak mi ji taky vyměnili (já ji chtěl měnit až později, ale co už).
Mimo temu - zaujimalo by ma, kolko si platil za spojku (v neautorirovanom serv.?) a kolko mas najazdenych, diky.
Toyota Auris TS Hybrid 2016
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Gabo píše:
saab píše:
když to měli rozdělané, tak mi volali, že mám i sjetou spojku, tak mi ji taky vyměnili (já ji chtěl měnit až později, ale co už).
Mimo temu - zaujimalo by ma, kolko si platil za spojku (v neautorirovanom serv.?) a kolko mas najazdenych, diky.
Dali mi tam italskou Starline za 3.700,- Kč (spojková sada). Já chtěl původně měnit spojku až poté co mi zjistí proč to vibruje, že by se to případně měnilo všechno. Ale jak to měli rozdělané, tak kontrolovali i spojku a volali mi, že už je sjetá na nýty a že by se měla vyměnit, tak jsem se nechal ukecat :) Původně jsem ji chtěl koupit od Idaha, u něj vychází o cca 1.000,- Kč levněji a měla by to být prvovýroba :? Jinak dle tachometru mám najeto cca 136tis. km, ale mám potvrzeno, že to původní majitel stočil minimálně o 50tis., takže reál je někde kolem 190-200tis. km.
Teď se s autem učím znovu jezdit, první kilometry s novou spojkou jsem skákal jako někdo kdo jede autem poprvé :lol:

A k vibracím, teď bylo pár dnů horko a závada se téměř neprojevila, jen do kopce v max. zátěži byli vibrace, ale jen velmi lehké a téměř neznatelné, takže to zatím asi nechám být.
Že by pomohla výměna oleje, olejového a vzduchového filtru a svíček ? :shock:
Obrázek
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

saab napsal: Že by pomohla výměna oleje, olejového a vzduchového filtru a svíček ? :shock:

Tak to toda netuším. :wacko:
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Tonda píše:saab napsal: Že by pomohla výměna oleje, olejového a vzduchového filtru a svíček ? :shock:

Tak to toda netuším. :wacko:
Podle mne to tím nebylo, zřejmě nenastali ideální podmínky pro závadu nebo si ta "závada" sedla :shock:
Obrázek
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Říká se,že jak se auto z ničehož nic uklidní,tak je něco vysypaný totálně.Nechcu tě strašit.Neříkám,že je to tvůj případ ale u mně to takhle probíhalo skoro vždy.Jak něco začalo bouchat a během pár kiláků stichlo tak mně bylo jasný,že mně zase čeká víkend strávený na zemi pod autem. :idea:
saab
Věčnej rejpal

Příspěvek od saab »

Tonda píše:Říká se,že jak se auto z ničehož nic uklidní,tak je něco vysypaný totálně.Nechcu tě strašit.Neříkám,že je to tvůj případ ale u mně to takhle probíhalo skoro vždy.Jak něco začalo bouchat a během pár kiláků stichlo tak mně bylo jasný,že mně zase čeká víkend strávený na zemi pod autem. :idea:
Nezmizelo to úplně, předtím na 3ku plný plyn do kopce to docela výrazně házelo s celým autem a teď je to při stejných podmínkách cítit jen velmi málo, na rovině je to OK.
No, pokud se něco vysypalo úplně, tak doufám, že to alespoň rok ještě vydrží, páč na příští rok plánuji upgrade na E12 nebo T22 :)
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Corolla“