Světlomety

vše ohledně modelové řady Corolla
David
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Světlomety

Příspěvek od David »

Minulou stredu jsem byl "zkusit" prodlouzit stk. Mel jsem z toho obavy, ale nedopadlo to jeste tak spatne. Emise, brzdy,geometrie jsem prosel, i vybavicku a rezervu jsem jakztakz mel, ale z ceho jsem mel nejvetsi strach byly svetla a to se ptvrdilo. Mam tricet dnu abych to uvedl to uchazejiciho stavu. No proste pravy svetlomet sviti rozmazane, neostre proti tomu levymu a nevim cim by to mohlo bejt. Zkousel jsem to poradne prohlidnout, menil jsem zarovky, tim to neni. Parabola je podle me taky ok, neni zarezla. Tak nevim cim by to mohlo dal bejt. A dalsi problem je ten ze tento typ vozu "bohuzel" obsahuje v kabine kolecko na elektricky sklapeni svetel, coz samozrejme nefunguje. Motorek sice po otaceni koleckem vrci, bzuci, ale s naklapenim svetel se nedeje nic. Kdysi mi to fungovalo, ale stejne jen na levy svetlo (takze ani nevim jestli se s tim maji spravne dat sklapet obe nebo ne). Potrebuju to dat nak do kupy, do mesice. Nemate nekdo s tim zkusenosti, jak na to, pripadne kde to sikovne seridit, spravit? Na emisich provadeji i serizeni svetel, tak jsem to u nich zkusil, chlap si s tim hral 20 minut a nedal to kupy. Diky za jakekoliv rady
Corolla 1,3 XLi, 55kW
3 dveře, hatchback
r.v. 1990
peta
Manager Týmu

Příspěvek od peta »

Mam Corollu '97 a to nastavovani sklonu svetel mi funguje jen na levem svetlometu - je to tak ok? V kvetnu jdu poprve na stk a jen by me zajimalo, jestli to muze byt problem.Nestacilo by pripadne to prave svetlo nejak nasilne natrvalo sklopit (ted je nasmerovano natrvalo nahoru)
Diky, Petr
Banjo
Řidič

Příspěvek od Banjo »

Já jsem to sledoval jen po tmě a připadá mi, že se mi mění sklon obou světel. Ale nechci strašit, zkuste Toyota servis ať alespoň poradí.
Ex - Coyota 93 1,3 sedan 4E-FE
Ex - Rudý October 1,9 Tdi 66kW
Jean Reno Megane kombi 2001 1,4
Služební Fabián 3 1,4Tdi 2015
konik
Řidič

Příspěvek od konik »

Je to tak jak říká banjo sklon se mění určitě u obou světel.Jinak ten motorek na ovládání světel lze vymontovat a vyměnit
Corolla E11 1.8 16V 81kw 4WD
Bruni
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bruni »

jedna z moznosti je ,ze ten motorcek mate odideny,a ta druha ze mate svetlo vymenene a tam motorcek nie je.
david: obavam sa ze tvoja corolla bola burana a svetlo tam je nejake lacne z aftermarketu,kde chyba navyse aj elektricke nastavenie...
David
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od David »

Bohuzel je to tak, to elektricky naklapeni by melo fungovat na obou svetlech. Bourany lehce na predek to bylo, ikdyz myslim ze zrovna z druhy strany, ale to je jedno. Proste tam ten motorek v tom druhym svetle zrejme chybi. A jste si jisti ze ten motorek ma byt primo v tom svetlometu? Ja to nevim, nedokazu lokalizovat polohu motorku podle huceni. V kazdym pripade ikdyz ten motorek funguje (podle zvuku), tak se stejne nic nenaklapi. Asi mi nezbude nic jinyho nez to zkusit do Toyoty.
Jinak tyhle moroky to je pro stary auta jen na zlost. Kdyby to tam nebylo, tak by byla stk mnohem jednodussi.
Corolla 1,3 XLi, 55kW
3 dveře, hatchback
r.v. 1990
Bruni
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bruni »

David: motorcek je urcite vo svetle vo vnutri,ale aj ked som stal pred autom a kamos sa hral s nastavenim svetiel,nepocul som ho...je uplne tichucky.skoda,ze stare svetlo po buracke som zahodil,motorcek tam bol funkcny.ak sa ti chce s tym svetlom babrat,da sa uplne rozobrat a vies si skontrolovat ci vobec funguje,alebo je tam len "do poctu" :o)))
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Zkus u toho světla co funguje odpojit konektor (měl by být společný pro hlavní přívod i pro ovládání sklonu) a pak to vyzkoušej znova. Každé světlo má svůj motorek, takže u toho fungujícího to ztichne a uslyšíš, jestli bzučí u nefungujícího.

Jinak nikdy jsem neslyšel o tom, že by na technické poznali nebo měřili rozostření světel. Schválně si posviť na nějakou světlou zeď a sděl nám svůj subjektivní výsledek pozorování... Jinak doporučuji změnit STK a tuto sem uveď ať se jí všichni obloukem vyhnem 8)
Cafa
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cafa »

Jimmi píše: Jinak nikdy jsem neslyšel o tom, že by na technické poznali nebo měřili rozostření světel. Schválně si posviť na nějakou světlou zeď a sděl nám svůj subjektivní výsledek pozorování... Jinak doporučuji změnit STK a tuto sem uveď ať se jí všichni obloukem vyhnem 8)
Poctiva STK - ja treba nikdy nezazil, aby mi kontrolovalu vybavu a rezervu. U svetel mi kontrolovali jen vysku a srovnani leveho s pravym, to same u mlhovek. Ten moturek u svetel vam zavidim, ja tim zrovna vybaven nejsem a docela bych to uzivil. Ale menit kvuli tomu svetla nebo to nejak dodelavat, tak na to sem moc linej. Jinak rozoostreni muze byt nejpravdepodobneji sklem, pokud je parabola v poradku, muze byt nejak zmatneny nebo co ja vim, pripadne bych tipoval na postaveni zarovky ve svetlometu, treba ze tam je spatne vlozena, taky se mi to jednou stalo - to by pak mohlo vysvetlit i nefunkcnost toho sklapeni.
Toyota Corolla XL 1.3 (55kW, LB, 1990)
Volvo V70 XC AWD (142kW, 1999)
Volvo S40 2.0T (118kW, 2000, A/T) - R.I.P.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Myslím, že žárovka je tam napevno a hýbe se jen parabolka. Pak by mohla být parabolka jenom uvolněná z toho mechanismu a to by vysvětlilo jak nefunkčnost zdvihání, tak to rozostření (žárovka není v ohnisku).....
David
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od David »

Ano, zarovka je fakt napevno a mela by se hybat jen parabola. V kazdym pripade to chce rozebrat to svetlo, jinak to nezkontroluju. A to je na dlouhy lokte, rozeberu to a pak to nedam dohromady, uz to vidim, nehlede na to ze potrebuju jezdit. Premejslel jsem ze bych to nekomu dal udelat, koukali jste nekdy na tyhle stranky: http://www.svetlomety.cz/cenik.html ? Ovsem ceny se mi zdaji trochu moc, misto kompletni renovce svetel si myslim ze bych si za to koupil bohate novy svetlo.
Corolla 1,3 XLi, 55kW
3 dveře, hatchback
r.v. 1990
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Já nevím jak Ty, ale já koupím u Kellyho na svojí Corollu kompletní světlomet za ca 1800,- takže renovovat parabolku za 950 (kdoví jestli) s tím, že když sklo při demontáži praskne nedostanu náhradu a ještě riskuju, že po znovunalepení nebude sklo těsnit, se mi opravdu nevyplatí. Ale chápu, že pro některé typy aut je tato služba přínosem....

Já bych asi zkusil vrakáč nebo nový světlo, přehodit se to dá za 20 min. a s tím starým si pak můžeš doma hrát a zjistit, co mu vlastně bylo. A budeš mít jedno náhradní.
Bruni
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bruni »

pani pozor na lacne svetla.priamo v kelly ma upozornovali ze ak si kupim svetlo u nich nemusim prejst cez STK prave kvoli rozostreniu...
David
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od David »

Chlapi, tak prave jsem prijel ze servisu jednoho znamyho kvuli tem svetlum jak jsem psal na zacatku. Je to v hajzlu, musim za kazdou cenu sehnat obe jiny svetla, jinak nemam sanci projit stk. Hrozne se to zprisnilo, kdyz uz jednou k vybaveni vozu patri elektricky sklapeni svetel, tak by to melo fungovat. Takze s tim ze mi to fungovalo na jedno svetlo a jeste blbe, to nemam sanci. To levy svetlo ktery je puvodni, tak po vyndani sem zjistil ze je zezadu na nekolika mistech praskly, proste nepouzitelny na vyhozeni. A to pravy svetlo neni puvodni, takze nema vubec v sobe ten motorek a ani tam nejde dat - takze taky nepouzitelny. Jediny co muzu pozit je ten motorek z levyho svetla do nakyho jinyho svetla. Proto se ptam zda nekdo z Vas hosi nevi o nakejch svetlech (ale urcite s elektrickym ovladanim, motorkem) ze strasiho vozu, z bouracky, z vrakace, atd., protoze vymenu obou originalnich svetel + prace u Toyoty servis si opravdu nemuzu dovolit. To bych snad radsi prestal jezdit. Jo a docela to specha, musim to stihnout do ctvrtka 24.3. (Mam 1,3XLi, 3 dvere, rada 89-92, EE90) Diky
Corolla 1,3 XLi, 55kW
3 dveře, hatchback
r.v. 1990
Jiří Zelený
Člen Týmu

Příspěvek od Jiří Zelený »

Tak dej auto do nějakýho servisu kde zprostředkovávají STK.Ty frajeři se mezi sebou znaj a projít technickou pro ně není problém.Jak jinak by mohly jezdit po silnicích takový šunky.Jo a mě se to světlo taky nehejbe.Jedno jo a druhý ne.Jsou to následky bouračky/ne mojí/.Na servisní prohlídce ho technik nastavil dolu a bylo.Na technickou musíš určitě,tak si připrav pětikilo navíc a vsadím se že to půjde.Za zeptání v nějakým servisu nic nedáš.
Corolla 2.0 D-4D 66KW
Odpovědět

Zpět na „Corolla“