spojka - dela vam to taky?

vše ohledně modelové řady Celica
Ditri
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

spojka - dela vam to taky?

Příspěvek od Ditri »

Heh tak jako vzdy jsem dovezl auto ze servisu s tim ze jsem pak prokurvoval cely vikend. nechal jsem si menit rozvody a spojku ponevadz uz bylo na case a cesty v Albanii kam se chystam stoji fakt za houby. Odvezl jsem auto odladene jako nikdy a dostal jsem zpet takovy omrd...no proste auti se nejak vice trepe (mimo jine veci ktere jsem pak daval dokupy). pak jsem zjistil ze kdyz auto rozjedu napr na trojku a drzim je pod plynem ale pri tom lehce stoupnu na spojku tak se pedal klepe/brni - myslel jsem si ze je to spatne usazene v silentblocich a prenasi se vibrace motoru ale pak jsem otevrel kapotu a pri nastartovanem motoru na neutral jsem objevil tu samou vibraci na pace spojky - kdyz se dotknu one packy tak citim v prstech jak do ni zevnitr neco klepe. kdybyste nekdo mel cas otevrit kapotu a testnout jestli vam jde na te pace neco citit taky a nebo jestli to mate bez vibraci byl bych zavazan pujdu to pak na zaklade vaseho vysledku omlatit tomu curakovi co to delal o hlavu...kdyz kuknete na obrazek je tam vyznaceno ceho se chytit. zkuste nahodit auto na neutral a dotknout se toho pripadne s tim pohnout jemne doleva nabo doprava. fotka je od 4generace..

pokud nekdo neco podobneho resil uvitam jakekoliv zkusenosti..

Obrázek
> Celica 2.0 GT | 3SGE | Oldschool <> Celica 1.8 GTS | VVTL | Newschool < RAV4 2.Dv.
www.alkohol-tester.cz - Shop s alkohol testery / www.xenony.in - Shop s xenony & bixenony / www.plachty.as - Plachty na auta / www.tuning.as - Webik o autech
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

ja si spojku delal sam a taky to pri neutralu trochu klepe, spis ne klepe jako jemne drhne ( pokud seslapnu tak to prestane), nevim jestli je neco spatne, pri jizde to nevadi
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Ditri
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ditri »

no prave tady jde citit uplne znatelne tukani do te packy. coz nevim jestli je dobre. prijde mi ze pak ma cele auto vetsi vibrace..
> Celica 2.0 GT | 3SGE | Oldschool <> Celica 1.8 GTS | VVTL | Newschool < RAV4 2.Dv.
www.alkohol-tester.cz - Shop s alkohol testery / www.xenony.in - Shop s xenony & bixenony / www.plachty.as - Plachty na auta / www.tuning.as - Webik o autech
Hafan
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hafan »

mne spojkovej pedal jakoby vibruje.
ja_ma
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja_ma »

Vibrovani je normalni, pri jizde kdyz se dotknes spojkoveho pedalu, tak bezne "kope" Dela to i me, i otcovi na Vectre 2.0 16V. A to tam ma novou spojku. Takze bych rek ze je to normalni :wink:
Obrázek
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
Ditri
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ditri »

ty jo fakt je to normalni? me to prijde divne. zkousel jsi maknout na tu paku ke spojce?
Salám
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Salám »

ja teda nevim jestli je to normalni. pred chvili jsem to zkousel na 4.gen. a nic mi tam netuka a spojkovej pedal taky nejak nevibruje a to tam mam starou spojku.
Toyota celica 2.0 GTi 16V 1988 - bejvávalo
Suzuki Vitara JLX 1.6 16V 1993
Jihlava
603 900 512
Ditri
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ditri »

diky salame - jestli jsi zkousel sahnout na ten bazmek a do toho ti nic netuka a je ten bazmek uplne v klidu tak jsem ti zavazan ponevadz dle me by taky spojka nemel nijak klepat..
Mára GT-i
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mára GT-i »

přidávám se k salámovi, spojka původní a vibrace žádný
Toyota Celica T16 2.0 GT-i 16V 103kW r.v.88
Toyota Celica T16 2.0 GT-i 16V 103kW r.v.89 - odstavena
ToyoCarE

Příspěvek od ToyoCarE »

nemalo by to robit ziadne vybracie,,, ani nam to nerobi,,, bud ti zle osadili spojku,,, alebo ti dali zlu spojku,, mne to napriklad robil Peugeot,,, ked mi kamarat zlou jazdou sodral spojku ,,, ale nie celu,, ale asi z jednej strany,, a potom mojou apravnou jazdou sa to do 500km napravilo
Salám
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Salám »

Ditri píše:diky salame - jestli jsi zkousel sahnout na ten bazmek a do toho ti nic netuka a je ten bazmek uplne v klidu tak jsem ti zavazan ponevadz dle me by taky spojka nemel nijak klepat..
jj, sahal jsem na ten "bazmek" a neni cejtit ze by do toho nekde neco klepalo.
Toyota celica 2.0 GTi 16V 1988 - bejvávalo
Suzuki Vitara JLX 1.6 16V 1993
Jihlava
603 900 512
scruupp
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od scruupp »

Záleží jak dlouho ju tam máš, pokud je uplně nová tak si potřebuje sednout.
TOYOTA CELICA 4g 2.0 GTi + BMW 325i Touring (2.5->170k + špéra->radost z jízdy dveřma napřed)
Diablo
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Diablo »

To neni dobry neco je spatne....bud kriva lamela....a mozna si sedne,nebo huř vymackany setrvak,a to si nesedne...kazdopadne pokud byl pracant jen trochu solventni mel by uznat ze po vymene spojky to neni normalni...(když si necham neco spravit,a urcite si za to platil,tak když už na ukor ceny nežadam odbornost,zadam minimalne funkcnost...) Ale pokud ta packa chodi i bez dotyku pedalu,je to setrvak...
TOYOTA Celica 2.0 Turbo 4WD
Obrázek
Ditri
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ditri »

Jak to myslis pokud ta packa chodi bez dotyku pedalu? - ono totiz zprava doleva s ni hybat malinko (ted z halvy nevim o kolik) jde, tim ze se pistek zatlacuje do valecku spojky....jinak zda se ze si to pomalu seda...

jinak s tou reklamaci to je tezko typek mi rekl - no co - mel sis to nechat udelat poradne tedy lozisko, pritlacak, lamala nove a mas pokoj...na druhou stranu to chapu...skoda
folik
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od folik »

cau dirti. , ja mel neco podobnýho, proste new spojka to samí co popisujes ty, teda v radice bylo vse oka, ale preste to samí co pises. Servisman mi rikal neco o odvzdusení či co. Ale me to delalo jen do ty dobry nez si spojka ulehla(zajela) coz trvalo asi 300km a bylo to good.
Odpovědět

Zpět na „Celica“