nepadají otáčky
nepadají otáčky
Mám menší technický problém a potřeboval bych od vás radu.Po nastartování motoru a jeho prohřátí to spadne na 800-900 otáček.Po přidíní a ubrání padají otáčky hrozně pomalu.Je to motor 4A-GE.Já jsem měl vždy karburátorový auto a tam by to byl asi falešnej vzduch v sání.Ale co tady?Sytič vypne.Při něm to má zhruba 2000ot. prosím poraďte na co kouknout.Může to dělat váha vzduchu? Nebo nějaký čidlo? Nebo se úplně nezavře sytič? Co já vím 

MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
- SolidSnake
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Čus Tondo, popiš problém trochu podrobněji, mám na Corollce (viz podpis) stejnou potíž(?) - po normální jízdě, když vyřadím rychlost, tak otáčky spadnou asi normální rychlostí až na zhruba 1100 (píšu zhruba, protože někdy je 1000, někdy trochu víc), tam se drží nějakou dobu (klidně 30 sec. i minutu), a pak teprve spadnou na asi 800. Už jsem se tu ptal a prý je to normální, byl jsem i na kontrole ECU v Toyotě, žádné chyby, mě se to ale v pořádku nezdá. Osobně vidím problém v odcházejícím čidle teploty (ale čeho?) v motoru, nebo možná v pitomém termostatu v chladícím okruho, který jede na samé spodní hranici své tolerance a tudíž nastavuje správnou teplotu až po chvíli chodu na volnoběh, když jedu již menší rychlostí a i chladící účinek chladiče klesá spolu s množstvím chladícího vzduchu, pak dojde ke správné teplotě (čeho?) a otáčky klesají do patřičných mezí. Spotřeba je velmi příznivá, takže na sytič to nevypadá a tak to zatím neřeším.
Určitě jsem ti neodpověděl na dotaz, ale možná se ti i nějaká skrytá nápověda hodí
Určitě jsem ti neodpověděl na dotaz, ale možná se ti i nějaká skrytá nápověda hodí

Toyota Yaris Blue 2004 1.0 VVTi 48 kW 5D
Toyota Corolla E10 1996 1.6 16V 84kW 3D
Toyota Corolla E10 1996 1.6 16V 84kW 3D
- hacker.mara
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
=o) mě se stalo včera něco podobnýho a beru každou radu. Ráno - studenej motor - dojel sem v pohodě 15km do města. Tam šup do obchodu. ovšem poté co sem chtěl odjet, tak mi to ihned po nastartování chcíplo. opět sem to nahodil, rozjel se a jakmile zastavil na křižovatece,padly otáčky a zase ticho. A pak asi ještě 2x....z toho jednou na přejezdu, tak sem musel mít pořád nohu na plynu a snažit se abych nezustal stát. Za 2 hodiny cesta do prahy a....vubec nic. Šlapalo to jak hodinky. Co to mohlo bejt? 

"Red Devil" Toyota Corolla E9 1.3i hatchback, 1991 , 214 tis. Km
No tak tdy je podrobnější popis.Nedělá mi to jako tobě.Já když přidám plyn a sundám nohu z pedálu rychle,tak otáčky padají jako když bych pomalu ubíral plyn.A to se dějo po daždým přidání.To,co popisuješ ty je asi to,co píšou v knížce.Měla by to být funkce "zvýšení volnoběžných otáček" viz.foto.Teda aspoň mám takovej dojem. http://ukazto.com/?img=DSCN1259.jpg A nebo taky ne.Co já vím.Každopádně jsou to zajímavý poruchy a chce to asi fakt bádat.Dnes rozdělám celý sání a uvidím.DíkyCharlieCh píše:Čus Tondo, popiš problém trochu podrobněji, mám na Corollce (viz podpis) stejnou potíž(?) - po normální jízdě, když vyřadím rychlost, tak otáčky spadnou asi normální rychlostí až na zhruba 1100 (píšu zhruba, protože někdy je 1000, někdy trochu víc), tam se drží nějakou dobu (klidně 30 sec. i minutu), a pak teprve spadnou na asi 800. Už jsem se tu ptal a prý je to normální, byl jsem i na kontrole ECU v Toyotě, žádné chyby, mě se to ale v pořádku nezdá. Osobně vidím problém v odcházejícím čidle teploty (ale čeho?) v motoru, nebo možná v pitomém termostatu v chladícím okruho, který jede na samé spodní hranici své tolerance a tudíž nastavuje správnou teplotu až po chvíli chodu na volnoběh, když jedu již menší rychlostí a i chladící účinek chladiče klesá spolu s množstvím chladícího vzduchu, pak dojde ke správné teplotě (čeho?) a otáčky klesají do patřičných mezí. Spotřeba je velmi příznivá, takže na sytič to nevypadá a tak to zatím neřeším.
Naposledy upravil(a) Tonda dne sob 07.07.2007, 08:37, celkem upraveno 1 x.
Takže jsem se k tomu sání ani nedostal.Poprvé mi motor chytl.Vyměnil jsem chladič a hadici co tekla a pak se po otočení klíčku rožla jen kontrolka BRAKE a kontrolka baterky.Ale baterie je dost nabytá.Takže další problém.A startér ani necvakl.Je to pech.Spravovat starší auto je holt boj.

- SolidSnake
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Ale musíš uznat že Tě to bavíTonda píše:Takže jsem se k tomu sání ani nedostal.Poprvé mi motor chytl.Vyměnil jsem chladič a hadici co tekla a pak se po otočení klíčku rožla jen kontrolka BRAKE a kontrolka baterky.Ale baterie je dost nabytá.Takže další problém.A startér ani necvakl.Je to pech.Spravovat starší auto je holt boj.![]()
![]()
![]()

Corolla E10 (92) white
1 334ccm; 65kW/6000
182000km
1 334ccm; 65kW/6000
182000km
Jo baví mě to.Jak nemám aspoň třikrát týdně ruky od oleje tk se se mnou nedá mluvit.......Tak už to jede.Nevím jestli to mají všechny Toyoty ale při startu vždy mačkám automaticky spojku.Ale teť když bylo auto na zvedáku jsem ji nesešlápl protože jsem v autě neseděl a auto nenastartovalo.Na spojce je spínač-něco jako na brzdovým pedálu na spínání brzdových světel.................... A to pomalý padání otáček bylo kvůli netěsnosti sání.Všechno sem rozdělal,přetěsnil a je klid.Takovej menší dotázek ještě mám.Neukazuje mi rafička mazání.A to vůbec.Je úplně mrtvá ať šlapu po plynu jak chcu.Ale maže to.Ohledal sem celý motor ale snímač mazání nikde.Nevíte jak to funguje na motoru 4A-GE? Asi tam někde bude ale kde? 

- SolidSnake
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Moc Ti toho nepovim.... jen to že moje corolla (82) startuje i bez spojky:) Řekl bych že to bude doménou těch silnějších toyot.Tonda píše:Jo baví mě to.Jak nemám aspoň třikrát týdně ruky od oleje tk se se mnou nedá mluvit.......Tak už to jede.Nevím jestli to mají všechny Toyoty ale při startu vždy mačkám automaticky spojku.Ale teť když bylo auto na zvedáku jsem ji nesešlápl protože jsem v autě neseděl a auto nenastartovalo.Na spojce je spínač-něco jako na brzdovým pedálu na spínání brzdových světel.................... A to pomalý padání otáček bylo kvůli netěsnosti sání.Všechno sem rozdělal,přetěsnil a je klid.Takovej menší dotázek ještě mám.Neukazuje mi rafička mazání.A to vůbec.Je úplně mrtvá ať šlapu po plynu jak chcu.Ale maže to.Ohledal sem celý motor ale snímač mazání nikde.Nevíte jak to funguje na motoru 4A-GE? Asi tam někde bude ale kde?
Corolla E10 (92) white
1 334ccm; 65kW/6000
182000km
1 334ccm; 65kW/6000
182000km
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Tonda píše:Neukazuje mi rafička mazání.A to vůbec.Je úplně mrtvá ať šlapu po plynu jak chcu.Ale maže to.Ohledal sem celý motor ale snímač mazání nikde.Nevíte jak to funguje na motoru 4A-GE? Asi tam někde bude ale kde?

Moje auto tuším taky vyžaduje sešlápnutou spojku, nejsem si jistej, někdy to možná otestujuGabo píše:Nastartovanie len so spojkou? Tak to som este nepocul...

Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
Pod pedálem spojky je koncák a dokut není seplej tak je startér úplně mrtvej.Prostě ani necvakne.Hleděl sem na to jako debil.Víte jak dlouho trvalo než jsem na to přišel? 4 hodiny.Musel sem jít drát po drátu ale nakonec mě to dovedlo k němu.Mlátil sem se do hlavy kvůli stracenýmu času....................Beaver za ten nákre děkuju moc.Tak pod výfukovýma svodama.Hmmm tak to není dobrý.Tam nejde vůbec vidět.Sahal sem tam rukou a nic.Sundám je,i ten kryt nad startérem a uvidím. 

- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Neni zac, budu mit zhruba za tyden volno, pojedu do PV, takze ti vezmu konecne to EPC
Jinak ja mam spatnej na motoru jeden ze snimacu klepani. Je pod sacima svodama a nedostanu se k nemu ani kdyz si nadvakrat zlomim ruku, takze podobna situace 

Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
Lexus IS200
Lexus RX400h