Zdravim, kto ma skusenosti s corollou TS VVTL-i 192PS, 2002?
Planujem kupit vykonne a spolahlive auto, ktore aj daco vydrzi.A tak sa mi to TS-ko zda byt dobrou volbou.
Corolla TS, 192 PS
Ahoj,
na kazde auto musis mat stastie, na ojazdene to plati duplom. Ja vlastnim TS uz viac ako rok, najazdenych ca.30000km.
Moje skusenosti?
Pozitivne: na kazdodenne pouzitie je idealne (napr.po sklopeni zadnych sedadiel vznikne uplne rovna plocha, alebo zvuk zatvarani dveri a pouzite materiely navonaju pocit luxusu, sportovy zvuk a milion dalsich detailov) a cenim si aj vykonovu rezervu, hlavne pri spotrebe 7-7,5l/100km, kolko jazdi vacsina 1,6-iek.
Negativne: Toyota chcel stavat sportove auto, ale AZ TAKE sportove to neni (musis ho tocit, ale dokedy to vydrzi?), podvozok detto, prevodovka a spojka detto. Ja som do mojej ojazdenej Corolly napchal dost $$$ , mozno zbytocne, servisy s nim nemaju dost skusenosti ani v CR ani na SR (dohromady sa ich predalo 30-40?ks), a hlavne jednu vadu mi odstrania, druhu pridaju. Ale mozno som len mal privysoke naroky na Toyotu, Ralf Schumacher by povedal "Toyota kocht auch nur mit Wasser..."
Zaverecna otazka: kupil by som ho znovu?
Odpoved: je to tak na fifty-fifty. Bud venovat viac casu na spravny vyber, alebo znovu definovat sam sebe, co vlastne potrebujes. Ja som pocuval na srdce namiesto rozumu, ale TS by som nikdy nezamenil za este praktickejsie, mensie rodinne auto ako napr.Fabia.
Cau
na kazde auto musis mat stastie, na ojazdene to plati duplom. Ja vlastnim TS uz viac ako rok, najazdenych ca.30000km.
Moje skusenosti?
Pozitivne: na kazdodenne pouzitie je idealne (napr.po sklopeni zadnych sedadiel vznikne uplne rovna plocha, alebo zvuk zatvarani dveri a pouzite materiely navonaju pocit luxusu, sportovy zvuk a milion dalsich detailov) a cenim si aj vykonovu rezervu, hlavne pri spotrebe 7-7,5l/100km, kolko jazdi vacsina 1,6-iek.
Negativne: Toyota chcel stavat sportove auto, ale AZ TAKE sportove to neni (musis ho tocit, ale dokedy to vydrzi?), podvozok detto, prevodovka a spojka detto. Ja som do mojej ojazdenej Corolly napchal dost $$$ , mozno zbytocne, servisy s nim nemaju dost skusenosti ani v CR ani na SR (dohromady sa ich predalo 30-40?ks), a hlavne jednu vadu mi odstrania, druhu pridaju. Ale mozno som len mal privysoke naroky na Toyotu, Ralf Schumacher by povedal "Toyota kocht auch nur mit Wasser..."
Zaverecna otazka: kupil by som ho znovu?
Odpoved: je to tak na fifty-fifty. Bud venovat viac casu na spravny vyber, alebo znovu definovat sam sebe, co vlastne potrebujes. Ja som pocuval na srdce namiesto rozumu, ale TS by som nikdy nezamenil za este praktickejsie, mensie rodinne auto ako napr.Fabia.
Cau
Corolla TS, HB3D, 03
- RasťoSK
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
2ZZ-GE je stavaný na to, aby bol vytáčaný - koniec-koncov keď si pozrieš priebeh výkonu, tak zistíš, že do cca 7-7.5 tis otáčok sa chová ako normálne VVTi - až potom začne účinkovať variable lift - výkon ide stále hore. Takže bez obáv - točiť a točiť a okrem rozbehu neísť pod 2.500 otáčok - to je to, čo ten motor zlikviduje - poddtáčanie.
MR-2 W3
Corolla AE92
Celica RA61
Corolla AE92
Celica RA61
- RasťoSK
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Re: Corolla TS, 192 PS
Elvis z SK fóra má jednu na predaj http://www.toyotateam.sk/forum/viewtopi ... =19&t=2023mirro.s píše:Zdravim, kto ma skusenosti s corollou TS VVTL-i 192PS, 2002?
Planujem kupit vykonne a spolahlive auto, ktore aj daco vydrzi.A tak sa mi to TS-ko zda byt dobrou volbou.
MR-2 W3
Corolla AE92
Celica RA61
Corolla AE92
Celica RA61
Kdysi jsem jí chtěl taky koupit,ale nějak mne to přešlo. Určitě je to supr vození,ale to opotřebení tam bude určitě daleko rychlejší. Vyšší tlaky,teploty, otáčky, zatížení......to se vždycky podepíše na únavě motoru. Bohužel obsah ničím nenahradíš
. I když věřím tomu, že když se to auto nebude dnes a denně honit, tak vydrží "dlouho" 

Toyota Corolla 1,4 97´ liftback
tuning originál TTE
tuning originál TTE
- RasťoSK
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Tlaky tam väčšie nie sú - je to atmo motor. No a opotrebenie? - ak nie si závodník a nemáš to furt vytočené nad 7 tisíc, tak ten motor isto prežije viac, než šmejdy od VW group...Jolly píše:Kdysi jsem jí chtěl taky koupit,ale nějak mne to přešlo. Určitě je to supr vození,ale to opotřebení tam bude určitě daleko rychlejší. Vyšší tlaky,teploty, otáčky, zatížení......to se vždycky podepíše na únavě motoru. Bohužel obsah ničím nenahradíš. I když věřím tomu, že když se to auto nebude dnes a denně honit, tak vydrží "dlouho"
MR-2 W3
Corolla AE92
Celica RA61
Corolla AE92
Celica RA61