E11 - "Víceoktanový" benzin do Corolly 4E-FE

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Enginedriver
Řidič
Kontaktovat uživatele:

E11 - "Víceoktanový" benzin do Corolly 4E-FE

Příspěvek od Enginedriver »

Zdravím,

zajímalo by mě, jak se motor mé Corolly E11 1.3 16V/63 kW (4E-FE) vypořádá s "lepšími" benziny (např. Shell V-Power Racing 99 okt. apod). Kompresní poměr je 10,0:1.

Rád bych tenhle benzin zkusil, prý zklidní chod, vyčistí palivovou soustavu a někomu údajně i lehce zmírní spotřebu... nevím nakolik tomu mám věřit, ale rád bych to na vlastní kůži zkusil, jen mám obavu z podpálení ventilů, nemůže se to u tohoto agregátu stát?
Toyota Celica 1.8 VVT-i 2002
Tomas LJ70
Člen Týmu

Příspěvek od Tomas LJ70 »

A co když ho dám do E9 :?:
Toyota Corolla 1,3 66KW. Rv.94. Najeto 350.000km.
Toyota Corolla 1,3 55KW. Rv.91 Najeto 186.000km
MiTMaN
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MiTMaN »

A co když ho dám do E10 :?:

no myslim si ze to bude to sami jako E11 kdyz to ma stejnej motor :) co mas v E9 za motor? :)
-----------CAR HISTORY--------------
Toyota Corolla E10 4EFE(sold)->Toyota Ceres 4AGE 20V(rip)->Toyota Corolla E10 4AGE 20V (sold)->BMW E39 530D
enikybeniky
Řidič

Příspěvek od enikybeniky »

Já mám v E9 motor 2E-E, tak bych zkusil zatím "jen" Shell V-Power, to by měla snad být normální 95, tak to někdy zkusim na pročištění... :roll:
již ex - Toyota Corolla E9 1.3i hatchback, r.v. 89, podívá se holka až do Angoly.... :(
Peugeot 406 sedan, 1.8 16V, r.v. 96, 81 kW, 110 HP
rebelka.pet
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rebelka.pet »

já ho zkoušela a mám negativní pohled na něho.
E11 1.3 63kW,
Natankovala jsem plnou nádrž a ujela jsem celkově o 100km méně na nádrž.Celkem jsem udělala 3 pokusy,ale pořád byl dojezd o 100km méně.
Tak tankuji na Shell jen naturál 95 a max. spokojenost.Spotřeba se ustálila na +-6,5l/100km.A to jezdím po městě cca 85-90% z celkových km.Dálnice u nás nejsou,tak jsem nezkoušela kolik to papká po dálnici.
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Ja jsem minule natankoval Shell V pover ale normalni ne 98 ,a muzu ric ze auto jelo o dost lip, 98 jsem jeste nezkousel. Mam 1,6 4A-FE
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

čiste teoreticky formule o předepsaném oktanovém čísle benzínu říka že oktanové číslo by melo být nejméně XY z čehož vyplívá, že pokud je předepsán 95 neuškodí 98 nebo 100okt. otázkou je jak se ktomu postaví natavení předstihu u vozu co si ho nedokážou sami upravit..
Badger
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Badger »

Ja mam nove Corollu 1,3 16V rv.94 a tankuji tam jedine Shell V-Power jako do vsech jinych aut se kterymi jsem drive jezdil. Tento benzin je obycejna 95 jen s nejakymi specialnimi prisadami ktere cisti kompletne motor a tudiz to potom muze i lepe jet! :wink:
Co se tyce Shell V-Power Racing, tak ten jsem tankoval jednou plnou do Skoda Felicia 1,3MPI a rozdil byl velice znatelny!!! Za prve opet kompletne cisti motor a hlavne je 100oktanovy a tak to i daleko lepe jede...na rovince s touto felicii 180km/h!!! :wink: Casem ho dam urcite i do Corolly, ale to az pujdu nekam na sprinty :D
Gabo
Řidič

Příspěvek od Gabo »

rebelka.pet píše:já ho zkoušela a mám negativní pohled na něho.
E11 1.3 63kW,
Natankovala jsem plnou nádrž a ujela jsem celkově o 100km méně na nádrž.Celkem jsem udělala 3 pokusy,ale pořád byl dojezd o 100km méně.
Tak tankuji na Shell jen naturál 95 a max. spokojenost.Spotřeba se ustálila na +-6,5l/100km.A to jezdím po městě cca 85-90% z celkových km.Dálnice u nás nejsou,tak jsem nezkoušela kolik to papká po dálnici.
Shell natural 95 tankujem tiez, predtym som tankoval u OMV 95-tku, ale ked som vyskusal Shell, tak citelne lepsie auto reagovalo na stlacenie plynu, lepsi zatah celkovo. Odvtedy len Shell :)
Toyota Auris TS Hybrid 2016
Jolly
Řidič

Re: "Víceoktanový" benzin do Corolly 4E-FE

Příspěvek od Jolly »

Enginedriver píše:Zdravím,

zajímalo by mě, jak se motor mé Corolly E11 1.3 16V/63 kW (4E-FE) vypořádá s "lepšími" benziny (např. Shell V-Power Racing 99 okt. apod). Kompresní poměr je 10,0:1.

Rád bych tenhle benzin zkusil, prý zklidní chod, vyčistí palivovou soustavu a někomu údajně i lehce zmírní spotřebu... nevím nakolik tomu mám věřit, ale rád bych to na vlastní kůži zkusil, jen mám obavu z podpálení ventilů, nemůže se to u tohoto agregátu stát?
Vypořádá se s ním tak,že ho sežere jako každé jiné palivo. Kdysi dávno jsem zkoušel V-Power a 98 a nějaký rozdíl tam byl,ale jen pro mne,jakožto znalce svého auta. Mírně tišší běh a lepší záběr v nižších otáčkách,ale jen minimální,ale byl tam. :shock:
Dneska už SHELL a spol berou palivo u nás,ne jak ho kdysi vozily z Německa,tak si myslím,že už je to fuk.Hlavně to nesmí být benzín někde od Ferdy na konci dědiny,co si pronajal bývalou pumpu od statku. To pak může být hodně znatelný pokles výkonu :wink:
Toyota Corolla 1,4 97´ liftback
tuning originál TTE
Palos
Manager Týmu

Příspěvek od Palos »

S tou 95 kou V-power mam zkusenost: Jede stejne jako jina 95ka ale ta 100 okt. je opravdu lepsi: Motor je tissi, kultivovanejsi chod, a mensi spotreba, s tim ze clovek nemusi tak slapat na plyn - jede lehceji.
EX:Toyota Corolla E 11 1.3 Compact 63 KW/120 Nm
lizzard
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lizzard »

100 oktanů používám často teda 98 nebo 99 ale je to skoro stejný spotřeba mi nepřipadá nijak menší ale nárust otáček je lepší než s klasickou 95kou chod motoru je klidnější jen kdyby ta sviňa nebyla tak drahá... :mad:
http://lizzzard.rajce.idnes.cz/

Autoskla za skvělé ceny,
montáže u vás,
bezplatné výměny...
www.autoskloroger.cz
CharlieCh
Věčnej rejpal

Příspěvek od CharlieCh »

Yarísek jezdí pouze na Shell V-Power 95 oct., z jízdy mám subjektivně lepší dojem nikoli s výkonem, ale s pružností motoru, běžně jezdím i pod hranici 2000 otáček, samozřejmě s přihlédnutím k okamžitým podmínkám, motor vůbec neprotestuje a chová se perfektně. Spotřeba nyní i s klimou je 5,2 litrů, bez klimy se dá jet i za 4,7, samozřejmě bez dalších osob v autě.

Na Corollce dávám Shell V-Power tak na každou druhou až třetí nádrž, subjektivní pocit lepšího chování motoru necítím, spotřeba je zhruba stejná jako na jinou 95-ku, dá se jezdit do 6,5 litrů, v jednom člověku i jen lehce nad 6 litrů. Holt nejsem závodník a autíčka si šetřím...

Ovšem, jak jsem už několikrát na tomto fóru psal, jednou až dvakrát za nádrž provětrám motor až do omezovače, u obou aut bez výjimky :D

Se 100 oct shellem nemám zkušenost, jenom jednou jsem v záchvaru euforie nalil do Yarouška Blue99 od Benziny a tak moc jsem se těšil, až ho vyjedu a budu moci opět natankovat Shell...ani to moc dlouho netrvalo, protože spotřeba šla paradoxně nahoru :x
Toyota Yaris Blue 2004 1.0 VVTi 48 kW 5D
Toyota Corolla E10 1996 1.6 16V 84kW 3D
street.racer
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od street.racer »

Ted jsem zacal do E10 1,3 tankovat jen Shell V-power Racing a je to celkem znat ve strednich a vyssich otackach...(U takoveho slabeho auta je znat kazdej prd :lol: ) Pri rychle jizde to pocitove zere vic, pri pomale zase se da jezdit celkem za hubicku...
Badger
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Badger »

Myslim ze V-Power Racing je opravdu na vykonu u slabsich motoru znat... :D
Odpovědět

Zpět na „Corolla“