E11 - "Víceoktanový" benzin do Corolly 4E-FE
- Enginedriver
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
E11 - "Víceoktanový" benzin do Corolly 4E-FE
Zdravím,
zajímalo by mě, jak se motor mé Corolly E11 1.3 16V/63 kW (4E-FE) vypořádá s "lepšími" benziny (např. Shell V-Power Racing 99 okt. apod). Kompresní poměr je 10,0:1.
Rád bych tenhle benzin zkusil, prý zklidní chod, vyčistí palivovou soustavu a někomu údajně i lehce zmírní spotřebu... nevím nakolik tomu mám věřit, ale rád bych to na vlastní kůži zkusil, jen mám obavu z podpálení ventilů, nemůže se to u tohoto agregátu stát?
zajímalo by mě, jak se motor mé Corolly E11 1.3 16V/63 kW (4E-FE) vypořádá s "lepšími" benziny (např. Shell V-Power Racing 99 okt. apod). Kompresní poměr je 10,0:1.
Rád bych tenhle benzin zkusil, prý zklidní chod, vyčistí palivovou soustavu a někomu údajně i lehce zmírní spotřebu... nevím nakolik tomu mám věřit, ale rád bych to na vlastní kůži zkusil, jen mám obavu z podpálení ventilů, nemůže se to u tohoto agregátu stát?
Toyota Celica 1.8 VVT-i 2002
- Tomas LJ70
- Člen Týmu
- enikybeniky
- Řidič
- rebelka.pet
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
já ho zkoušela a mám negativní pohled na něho.
E11 1.3 63kW,
Natankovala jsem plnou nádrž a ujela jsem celkově o 100km méně na nádrž.Celkem jsem udělala 3 pokusy,ale pořád byl dojezd o 100km méně.
Tak tankuji na Shell jen naturál 95 a max. spokojenost.Spotřeba se ustálila na +-6,5l/100km.A to jezdím po městě cca 85-90% z celkových km.Dálnice u nás nejsou,tak jsem nezkoušela kolik to papká po dálnici.
E11 1.3 63kW,
Natankovala jsem plnou nádrž a ujela jsem celkově o 100km méně na nádrž.Celkem jsem udělala 3 pokusy,ale pořád byl dojezd o 100km méně.
Tak tankuji na Shell jen naturál 95 a max. spokojenost.Spotřeba se ustálila na +-6,5l/100km.A to jezdím po městě cca 85-90% z celkových km.Dálnice u nás nejsou,tak jsem nezkoušela kolik to papká po dálnici.
- Badger
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Ja mam nove Corollu 1,3 16V rv.94 a tankuji tam jedine Shell V-Power jako do vsech jinych aut se kterymi jsem drive jezdil. Tento benzin je obycejna 95 jen s nejakymi specialnimi prisadami ktere cisti kompletne motor a tudiz to potom muze i lepe jet!
Co se tyce Shell V-Power Racing, tak ten jsem tankoval jednou plnou do Skoda Felicia 1,3MPI a rozdil byl velice znatelny!!! Za prve opet kompletne cisti motor a hlavne je 100oktanovy a tak to i daleko lepe jede...na rovince s touto felicii 180km/h!!!
Casem ho dam urcite i do Corolly, ale to az pujdu nekam na sprinty 

Co se tyce Shell V-Power Racing, tak ten jsem tankoval jednou plnou do Skoda Felicia 1,3MPI a rozdil byl velice znatelny!!! Za prve opet kompletne cisti motor a hlavne je 100oktanovy a tak to i daleko lepe jede...na rovince s touto felicii 180km/h!!!

Shell natural 95 tankujem tiez, predtym som tankoval u OMV 95-tku, ale ked som vyskusal Shell, tak citelne lepsie auto reagovalo na stlacenie plynu, lepsi zatah celkovo. Odvtedy len Shellrebelka.pet píše:já ho zkoušela a mám negativní pohled na něho.
E11 1.3 63kW,

Toyota Auris TS Hybrid 2016
Re: "Víceoktanový" benzin do Corolly 4E-FE
Vypořádá se s ním tak,že ho sežere jako každé jiné palivo. Kdysi dávno jsem zkoušel V-Power a 98 a nějaký rozdíl tam byl,ale jen pro mne,jakožto znalce svého auta. Mírně tišší běh a lepší záběr v nižších otáčkách,ale jen minimální,ale byl tam.Enginedriver píše:Zdravím,

Dneska už SHELL a spol berou palivo u nás,ne jak ho kdysi vozily z Německa,tak si myslím,že už je to fuk.Hlavně to nesmí být benzín někde od Ferdy na konci dědiny,co si pronajal bývalou pumpu od statku. To pak může být hodně znatelný pokles výkonu

Toyota Corolla 1,4 97´ liftback
tuning originál TTE
tuning originál TTE
- lizzard
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
100 oktanů používám často teda 98 nebo 99 ale je to skoro stejný spotřeba mi nepřipadá nijak menší ale nárust otáček je lepší než s klasickou 95kou chod motoru je klidnější jen kdyby ta sviňa nebyla tak drahá... 

http://lizzzard.rajce.idnes.cz/
Autoskla za skvělé ceny,
montáže u vás,
bezplatné výměny...
www.autoskloroger.cz
Autoskla za skvělé ceny,
montáže u vás,
bezplatné výměny...
www.autoskloroger.cz
Yarísek jezdí pouze na Shell V-Power 95 oct., z jízdy mám subjektivně lepší dojem nikoli s výkonem, ale s pružností motoru, běžně jezdím i pod hranici 2000 otáček, samozřejmě s přihlédnutím k okamžitým podmínkám, motor vůbec neprotestuje a chová se perfektně. Spotřeba nyní i s klimou je 5,2 litrů, bez klimy se dá jet i za 4,7, samozřejmě bez dalších osob v autě.
Na Corollce dávám Shell V-Power tak na každou druhou až třetí nádrž, subjektivní pocit lepšího chování motoru necítím, spotřeba je zhruba stejná jako na jinou 95-ku, dá se jezdit do 6,5 litrů, v jednom člověku i jen lehce nad 6 litrů. Holt nejsem závodník a autíčka si šetřím...
Ovšem, jak jsem už několikrát na tomto fóru psal, jednou až dvakrát za nádrž provětrám motor až do omezovače, u obou aut bez výjimky
Se 100 oct shellem nemám zkušenost, jenom jednou jsem v záchvaru euforie nalil do Yarouška Blue99 od Benziny a tak moc jsem se těšil, až ho vyjedu a budu moci opět natankovat Shell...ani to moc dlouho netrvalo, protože spotřeba šla paradoxně nahoru
Na Corollce dávám Shell V-Power tak na každou druhou až třetí nádrž, subjektivní pocit lepšího chování motoru necítím, spotřeba je zhruba stejná jako na jinou 95-ku, dá se jezdit do 6,5 litrů, v jednom člověku i jen lehce nad 6 litrů. Holt nejsem závodník a autíčka si šetřím...
Ovšem, jak jsem už několikrát na tomto fóru psal, jednou až dvakrát za nádrž provětrám motor až do omezovače, u obou aut bez výjimky

Se 100 oct shellem nemám zkušenost, jenom jednou jsem v záchvaru euforie nalil do Yarouška Blue99 od Benziny a tak moc jsem se těšil, až ho vyjedu a budu moci opět natankovat Shell...ani to moc dlouho netrvalo, protože spotřeba šla paradoxně nahoru

Toyota Yaris Blue 2004 1.0 VVTi 48 kW 5D
Toyota Corolla E10 1996 1.6 16V 84kW 3D
Toyota Corolla E10 1996 1.6 16V 84kW 3D
- street.racer
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele: