prasklina na skle

vše ohledně modelové řady Corolla
wmousew
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

prasklina na skle

Příspěvek od wmousew »

Ahoj kluci. Na skle u spolujezdce se mi rozjela prasklina od tečky od kamínku. Prasklina má asi 23 cm tak se chci zeptat... Myslíte si že to půjde opravit?? A pokud ne jak se asi pohybujou ceny skel a výměn. Je to corolla 96. Díky
Fikus
Manager Týmu

Příspěvek od Fikus »

Co jsem slyšel, tak zatavit, abys to nepoznal, jde prasklina do pár cm (5?). Tohle je podle mě už bohužel na výměnu :? Na autokelly je maj od 3.5-5.5t kč.
Ave 2002 - zlatá metal, liftback
peta
Manager Týmu

Příspěvek od peta »

Corolla E11 liftback, 4E-FE, rv. 98 (Prodáno)Obrázek
Škoda Superb 2 1.8TSI DSG EleganceObrázek
wmousew
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wmousew »

tak díky moc... Asi fakt bude nutná výměna. Jakou firmu byste mi doporučili?? Nebo to mám nechat vyměnit v Toyotě??
---- Toyota Corolla E10, 1.3-16V, 4E-FE, 55kW, rv. 96 ----
++Toyota Corolla E12 2.0 D4D, 1CD-FTV, 85kW, r.v. 05++
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

wmousew.....taky řešení ne? Četl jsi S.Z.? :wink:
Naposledy upravil(a) Tonda dne ned 01.07.2007, 10:11, celkem upraveno 1 x.
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Fikus
Manager Týmu

Příspěvek od Fikus »

nic mi do toho tedy není, ale cítím z toho malinký pojišťovací podvůdek :lol: Dnes si připojistíš sklo a pojišťovák auto nechce ani vidět a pak počkáš měsíc a nahlásíš, že ti to trefil kamen od náklaďáku :twisted:
Myslím, že jsem se od soukromé zprávy moc neodchýlil, že :?: :thumbsup:
(mmj prý je to dnes běžná praxe - slyšel jsem to od druhých :lol: )
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Kamínky nelícou sami od sebe vzduchem na naše přední skla.Vždy je to od auta.Takže kde je jaký podvod?
drgi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drgi »

spravne. ked uz si clovek musi platit povinne poistenie, tak nech je z neho aj nejaky uzitok. btw, su skloservisy, ktore maju zmluvu s poistovnou. pridete aj s vinnikom, vsetko sa zapise, vymenia vam sklo a ucet sa posle rovno do poistovne.
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
enikybeniky
Řidič

Příspěvek od enikybeniky »

Tak moje zkušenost s pojištěním je taková: U Kooperativy se mnou slečna zašla několik pater dolů po schodech, aby ho nafotila. Teť jsem u ČP a paní to měla mnohem blíž, ale prostě mi řekla, že se jí nechce, jestli je v pořádku.
Je to asi člověk od člověka, pojišťovna od pojišťovny...
Ale já bych si nelajsl udělat ze sebe vola, že bych chtěl pojistit už prasklý sklo, zaměstnanec poj. by se mnou chtěl jít to vyfotit a já mu řekl "ne, ne, nechoďte, nebo "jé, to se muselo stát teď". Ale je to každýho věc, jestli to chce risknout.
A podvod to je, o tom žádná. Havarijko si taky nedáš na zbořený auto, abys tam za týden přišel, žes měl bouračku... Adt., atd.... :wink:
již ex - Toyota Corolla E9 1.3i hatchback, r.v. 89, podívá se holka až do Angoly.... :(
Peugeot 406 sedan, 1.8 16V, r.v. 96, 81 kW, 110 HP
Fikus
Manager Týmu

Příspěvek od Fikus »

Tonda píše:Kamínky nelícou sami od sebe vzduchem na naše přední skla.Vždy je to od auta.Takže kde je jaký podvod?
podvod je v samotné skutkové podstatě toho paragrafu. Obohatí se tím, že uvede někoho v omyl - znamená, že připojistíš sklo, jako že je OK, a ono je v tu dobu již prasklé a pak budeš uplatňovat po nějaké době pojistné plnění :idea:

trestný čin podvodu podle § 250 odst.1 tr. zákona
(1) Kdo ke škodě cizího majetku sebe nebo jiného obohatí tím, že uvede někoho v omyl, využije něčího omylu nebo zamlčí podstatné skutečnosti, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti nebo peněžitým trestem nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.

- ještě škoda nepatrná je nad 5.000,-Kč, kdy v dnešních cenách to asi nebude problém. Jinak být to pod 5t. tak se dotyčný dopustil minimálně přestupku proti majetku.
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Já mám zkušenost takovou,že to proplatily ze zákoného pojištění.O tom připojištění je to jasné-to bych nedělal.Jde o to,že dvěma lidem kolem mě a samosebou i mě proplatily to sklo aniž by jsme ho měly připojištěný.Máme všichni Živnostenskou pojišťovnu a nahlásili že odlítly kamínky z náklaďáku kterej neměl zástěrku.Stejně jim to nějaký auto ryzbylo,jen jde o to že musíš udat jedno určitý,čas kdy jelo a místo kudy jelo.A ne přijít a říct "mě to tak nějak časem udělalo".Toto podvod není.Teda pokut mu něco líce od zadních kol.Protože právě tito nám ty skla rozbíjejí.
Fikus
Manager Týmu

Příspěvek od Fikus »

OK to beru. Ale plno motoristů se to snaží udělat tak, že mají prasklé sklo, dojdou na pojišťovnu si jej připojistit (myslím že drtivá většina pojišťoven z pov. ruč. sklo nehradí - leda bys našel někoho, kdo to vezme na sebe a jemu to pak jde z poj., jinak když je připojištěné, tak je asi důvod rozbití nezajímá, tzn. že tam nepotřebují fyzicky toho kdo ti to rozbil, nebo jeho spz), a pak okamžitě nahlásí plnění pojistné události na čelním skle. To je podvod :idea:
wmousew
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wmousew »

4 Tonda: JJ super řešení asi to tak udělám díky za radu :wink:

A jak jsem se tak bavil s ostatníma tak existuje tolik řešení.. napíšu vám sem jeden krátkej příběh...

Malé město paní sedí doma za stolem a má tam jen znak určité pojišťovny.. Příjde k ní pán a řekne chci připojistit čelní sklo.. a ona a máte to v jakým stavu?? a pán jí odpoví ,, Je prasklý,, a ona na to ,, Tak dobře tak jako že není a vše proběhne v klidu... Pán má za měsíc vyměněný sklo a paní klienta a provizi.. Není to můj případ ale kamaráda...

Mě se stalo při dotazu na bonus že se mě zeptala jestli chci bonus navíc?? tak jsem jí řekl jak to chce jako udělat?? a ona já vám napíšu že jste měl třeba od 15-ti motorku aspoň něco ne???...

tak asi tolik o způsobech nějakejch pojišťoven.. :twisted: :twisted:
Fikus
Manager Týmu

Příspěvek od Fikus »

Chudák ženská, až si její smlouvy a případná plnění prošťourá detektiv pojišťovny (to by snad pána nemuselo trápit-možná), nebo .... Dělej jak umíš :?
wmousew
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wmousew »

dělá jak umí... táta u ní měl pojištěný auto, ale mě k ní nikdo nedostane... to si raději to sklo zaplatím sám :roll:
Odpovědět

Zpět na „Corolla“