Záhada(?) množství oleje 4E-FE
Záhada(?) množství oleje 4E-FE
Pokud si pustíte Vivid Workshop nebo podobnou pomůcku, všude máte uvedeno množství oleje do 4E-FE (E10) 3,5 nebo 3,4 litru. Podobný údaj je i v nově vydané příručce "Jak na to" od nakladatelství Kopp. Jenže v originálním manuálu (viz příloha) je hodnota úplně jiná, volně cituji:
Ölfüllmenge:
- mit Filterwechsel 2,7 l
- ohne Filterwechsel 2,5 l.
Jinými slovy, bez filtru 2,5 litru, se standardním filtrem 2,7 l. Problém je, že podle těchto údajů fungují i všichni neznačkoví vyměňovači. A dle mé vlastní zkušenosti je těch 2,7 litru s nějakým běžným filtrem přesně po horní rysku.
No, jak to vydíte vy? Máte někdo jinou zkušenost....?
Ölfüllmenge:
Jinými slovy, bez filtru 2,5 litru, se standardním filtrem 2,7 l. Problém je, že podle těchto údajů fungují i všichni neznačkoví vyměňovači. A dle mé vlastní zkušenosti je těch 2,7 litru s nějakým běžným filtrem přesně po horní rysku.
No, jak to vydíte vy? Máte někdo jinou zkušenost....?
bohužel mám vlastni zkušenost, mechanik se skutečně řídil nejakou podobnou priruckou a narval mi tam 3,5 l oleje, ja si toho vsimnul po tejdnu, tehdy jsem ještě nebyl tak podezřívavej co se tyče práce lidí, a od tý doby mi trochu slzí gufero ...., takže vždycky platí duveruj ale proveruj,
Ps. zrejme pri psani te knihy vychazeli z podobnejch manualu
Ps. zrejme pri psani te knihy vychazeli z podobnejch manualu

arcci
corolla EE111 HB ; 1,3 4E-FE 99; 63 kW/5400
Honda JAZZ 1,4 / 73 kW ;i-VTEC 2009
corolla EE111 HB ; 1,3 4E-FE 99; 63 kW/5400
Honda JAZZ 1,4 / 73 kW ;i-VTEC 2009
Mám obě verze a je to u obou stejný. Teda lépe otestovanou mám tu 65kW. Půl hodiny jsem je s manuálem v ruce presvědčoval, že to je na 2,7 litru a že to beru na svoje triko, stejně tam nalili tři litry a bylo to nad rysku, i když jen o kousek.saab píše:Nejsem si tím moc jistej, ale není náplň 3,4 litru pro verzi 65kW a 2,5/2,7 litru pro 55kW variantu po faceliftu ?
To je jinej blok motoru.dr.knedlo píše:4A-FE Corollka E9 a liju tam 3litry a jedu z rampy domu na druhy den rano vytahnu merku, a doliju jeste cca 2-4 dcl
Tohle je divný, muselo by tam být místo, odkud olej nikdy nevyteče. Jenže ten olej je vždycky nějaký čas po výměně úplně čistý a je zřejmé, že se nesmíchal s žádnými zbytky. To by bylo poznat po prvním nastartování.....BRunner píše:Ale i u té Celici bez chladiče je tam rozdíl 0,5l.
Pozn.: Pri vymene oleje bezne pred nalitim noveho oleje nastartuji na cca 5 vterin motor (se sundanym olejovym filtrem) a cerpadlo jeste vyleje tou dirou, kde ma byt filtr, tak 2 deci cerneho oleje. Pokud to neudelam, tak je olej po vymene taky krasne cisty.Jimmi píše:Tohle je divný, muselo by tam být místo, odkud olej nikdy nevyteče. Jenže ten olej je vždycky nějaký čas po výměně úplně čistý a je zřejmé, že se nesmíchal s žádnými zbytky. To by bylo poznat po prvním nastartování.....
Re: Záhada(?) množství oleje 4E-FE
Jinými slovyJimmi píše:Ölfüllmenge:
Jinými slovy, bez filtru 2,5 litru, se standardním filtrem 2,7 l.
- s výměnou filtru 2,7 l
- bez výměny filtru 2,5 l

Jinak, ten údaj je spíše orientační, chce to kontrolovat proti stavu na měrce, což třeba servisy nedělají. Když pak máš hladinu oleje 12 mm nad horní ryskou, tak je to bez odsávačky docela legrace.