Ktery motor je nejlepsi?

vše ohledně modelové řady Corolla
neph04
Člen Týmu

Ktery motor je nejlepsi?

Příspěvek od neph04 »

vazne uvazuji o koupi Toyoty Corolly r.v 98 ale porad tapu ve vyberu motoru.
Mam tyto moznosti:
1) rv 1998. 2.0D. 140tis km. 4dv hatchback, dovoz z Rakouska, bez serv. knizky. (92tis)
2) rv 1998. 1.3i. 150tis km. Kombi, 1. majitel, Serv knizka (80tis)
3) rv. 1998. 1.3i 16V, 99tis km, 3dv hatchback, 1. majitel, serv knizka, (87tis)

jestli je to kombi, velky, maly to mi je v podstate jedno. Spis bych radsi vetsi (kombika)

Mam brat radsi diesel, i kdyz nevim historii auta? nebo nakonec kombika se 150tis? Neni na to ten motor slabej? Nebo radsi to malinky?

Diky moc..
neph04
Člen Týmu

jeste

Příspěvek od neph04 »

ted jeste ctu, ze ten kombik je dovoz z nemecka.. tzn prvni majitel u nas (a nevim kolik v nemecku)
neph04
Člen Týmu

Příspěvek od neph04 »

Posledni variantu, kterou jsem nasel je
toyota z 1999. 2.0D, 110tis km, dovoz z Francie bez serv.knizky, (klima abs, palubni pocitac, otackomer) za 95tis.

Tak ted babo rad... :(
Elvis
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis »

ak ta 2.0D je hladky diesel tak bud prirpaveny na to ze to NEJDE a na krizovatke ti bude utekat aj fabia 1.2 htp. povodne sa totiz jedna o PSA (pezot) motor ktory bol neskor nahradeny TD a neskor D4D.
Urcite by som radsej isiel do tej 1.3 (ono je to v reale 1.4) ale neviem ti povedat ktora z tych co si napisal
Obrázek
Autá, ľudia, príbehy. Vyberáme tie najlepšie témy, príbehy a živé prenosy z motoršportu. volant.tv
neph04
Člen Týmu

Příspěvek od neph04 »

Nakonec to vypada pro tu treti toyotu za 87tis.. :) uvidim zitra.
Palos
Manager Týmu

Příspěvek od Palos »

Tak toho ropaka bych asi nebral, a pokud myslis ze 1.3 motor je na kombika malo tak treba ti pomuze ze je jen zhruba o 100 kilo tezsi nez 3 dverak. jinak me osobne se u kombiku nelibi ten zadek.
Naposledy upravil(a) Palos dne pon 18.06.2007, 18:11, celkem upraveno 1 x.
EX:Toyota Corolla E 11 1.3 Compact 63 KW/120 Nm
Csabika
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Csabika »

No ja mám 2.0 Diesel hladký a vôbec nie je to tak ze by bol pomaly, myslím si že na 1,2 HTP to má, a zrýchlenie z 0-100má za 14.5 s, to celkom ujde, je pravda že už potom tá dynamika pri predbiehaní pri 80 ke nie je ako u benzínových ale tam pomôže len podradenie aj u benzinov vacsinou (ak to nie je ovšem nejaky šporťák). Mne u hladkého dízla sa páčil aj ten zvuk, ktorý sa nedá porovnať s nejakým VW alebo Ford motorom, ktoré majú zvuk pri dieseloch ako traktory, tehnto je taky tichší a kultivovanejší. Tiež si myslím že hladké dieselové motory čo sa týka životnosti majú ďaleko väčšiu ako TD alebo benzinove motory, lebo sú pomalobežné a teda menej namáhané (síce aj TD je pomalobežné ale tam preplňanie je slabý článok- ak s tým jazdí nejaký divoch :-) ). Koniec koncov o tom svedčí aj to, že aj Toyota si hlavne dobré meno v spoľahlivosti získala svojimi dieselovými motormi v dodávkach, v segmente úžitkových aut. No podľa mňa kto kupuje kombík tak ten nechce to na nejakú divočinu, ale na pohodovú a bezpečnú jazdu a to ide s dizlom tak isto ako aj s benzinom.

Elvis: to s tym peugeotom nie je asi celkom tak, napr aj TD v Avensisoch su take iste motory ako 2.0 D , akurat maju prirobene turbo a mensie zmeny. Ale tusim tieto nerobili spolu s PSA ale to ozaj nie som si isty. Mne sa zdá že až tie s common rail vstrekovaním robili v spolupráci, tie D4D.
Elvis
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis »

Csabika píše: Elvis: to s tym peugeotom nie je asi celkom tak, napr aj TD v Avensisoch su take iste motory ako 2.0 D , akurat maju prirobene turbo a mensie zmeny. Ale tusim tieto nerobili spolu s PSA ale to ozaj nie som si isty. Mne sa zdá že až tie s common rail vstrekovaním robili v spolupráci, tie D4D.

D4D je cisty Toyota produkt. Tie starsie boli 100% PSA motory, to mam potvrdene aj priamo zo servisu Toyoty. Mal som aj ten TD v prvej generacii Avensisu (pred faceliftom) a rozdiel bol neskutocny, potom D4D a to je zase priepastny rozdiel. Mne na diesloch proste vadi ten zvuk :-(
Obrázek
Autá, ľudia, príbehy. Vyberáme tie najlepšie témy, príbehy a živé prenosy z motoršportu. volant.tv
neph04
Člen Týmu

Příspěvek od neph04 »

Tak mam zasebou prohlidku Corolly 1.3 (VYBORNY STAV)! LOL ...

kdyby nekdo narazil na http://www.vyzkouseno.cz/showcar.php?id=105181 tenhle inzerat, rovnou na nej zapomente.

Je to zlodejina. Ma to prestrikany blatniky, dvere a zadek. (Prej to bylo nebourany, tak nechapu proc to strikali). Predni kola se sjizdej zvnejsku, takze pravdepodobne problem s uchycenim. Volant utahnutej na max. asi aby drzel stopu a sam nezatacel a nemel zadnou vuli. Spojka zabirala az nahore a prokluzovala. Volant klepal pri pridani plynu. Jsou vymeneny plasty u leveho podbehu. Prah levyho blatniku nelicuje, ale je zlomenej o 5 cm dolu. Pry to ma 99tis. Podle volantu bych rekl 150tis a podle razeni cca 200tis+ ( nebo je mozne ze majitel volant a radici paku hladil do lesku hyzdemi v garazi ). Kola zadni jsou jina, jak predni.
Prodavajici hral divadlo dal. Tvrdil, ze ty kola tam dal jety, ze nechtel majitel investovat do novych...

Na pohled moc hezky auticko (lak atd ), ale nechapu proc majitel nerekl hned, ze to ma tyhle vady. Usetril by mi 200km.

Tak jenom informuju, abych nekomu usetril cestu...
dr.knedlo
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dr.knedlo »

neph04 píše:Tak mam zasebou prohlidku Corolly 1.3 (VYBORNY STAV)! LOL ...

kdyby nekdo narazil na http://www.vyzkouseno.cz/showcar.php?id=105181 tenhle inzerat, rovnou na nej zapomente.

Je to zlodejina. Ma to prestrikany blatniky, dvere a zadek. (Prej to bylo nebourany, tak nechapu proc to strikali). Predni kola se sjizdej zvnejsku, takze pravdepodobne problem s uchycenim. Volant utahnutej na max. asi aby drzel stopu a sam nezatacel a nemel zadnou vuli. Spojka zabirala az nahore a prokluzovala. Volant klepal pri pridani plynu. Jsou vymeneny plasty u leveho podbehu. Prah levyho blatniku nelicuje, ale je zlomenej o 5 cm dolu. Pry to ma 99tis. Podle volantu bych rekl 150tis a podle razeni cca 200tis+ ( nebo je mozne ze majitel volant a radici paku hladil do lesku hyzdemi v garazi ). Kola zadni jsou jina, jak predni.
Prodavajici hral divadlo dal. Tvrdil, ze ty kola tam dal jety, ze nechtel majitel investovat do novych...

Na pohled moc hezky auticko (lak atd ), ale nechapu proc majitel nerekl hned, ze to ma tyhle vady. Usetril by mi 200km.

Tak jenom informuju, abych nekomu usetril cestu...
Jsou to idioti a doufaji, ze kdyz uzjedes takovou cestu, tak to vemes...
Corolla E12 1,6 16V 3ZZ-FE 81Kw 2002
Corolla E10 1,6 16V 4A-FE 84Kw 1996
Corolla E9 1,3 12V 2E-E 55Kw 1989 - RIP 2019
Corolla E9 1,6 16V 4A-FE 77kw 1990 - RIP 2019
Csabika
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Csabika »

Hm, ja ked som kupoval Corollu tak som dal podmienku ze si to zoberieme pred kúpou do servisu Toyota na prehliadku, ktorú ale ja zaplatím. Takže sme ju tam zobrali, tam ju pozrel na testeri, dal na valce a pozrel tlmice a brzdy a potom na taky zdvihak a tam pozrel geometriu kolies. Pekne mi dal papiere co vyliezli z tych zariadení a mohol som si na tom cierne na bielom pozriet v akom stave je corolla. Potom ju zvihli a zavolal si ma a ukázal mi spodok a povedal ze sa kludne mozem pytat na hocico a povedal mi ze nebola havarovana. To vsetko ma stalo 1000 sk a hodinku času, ale ten klud na duši že mám od odborníkov potvrdený technicky stav auta je ozaj na nezaplatenie. Každému to odporúčam pred kúpou ojazdeneho auta.
Som zvedavy ci by ten tvoj predavajuci trval na tom ze je nehavarovane ak by mala Corolla ist do Toyoty na prehliadku?
neph04
Člen Týmu

Příspěvek od neph04 »

To je sice pekny, ale muselo by to auto za to stat. Kdyz uz vidim tohle, tak mi bylo lito cesty. Pokud bude vypadat opravdu v poradku, tak cestu do servisu podstoupim jako posledni ocistec...
Csabika
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Csabika »

Jasne že až na koniec, ja som tym myslel ci by ten co ti sa snazil nahovorit že je nehavarovana opovažil tvrdit aj kebyže trvaš na prehliadke v Toyote. (Tam by si asi mu hned dokazal že klame).
Inak som to pisal ako radu pre vsetkych co chcu kupit jazdene auto, aj ked je to trochu OT.
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Nejlepší motor do Corolly je 4A-GZE, to jen tak k tématu :D
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
fannda
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fannda »

Jak poznate podle pedalu a volantu kolik to ma najeto.moje sluzebni ma najeto 80000 a musel jsem menit gumy pedalu.volant a radici paka?kdyz se nekdo blbe poti tak to taky rychleji poskodi.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“