Svetlo v interieri pod strechou

vše ohledně modelové řady Carina
Odpovědět
gazda
Člen Týmu

Svetlo v interieri pod strechou

Příspěvek od gazda »

Zdravim, kupil som Toyotu Carinu a nesvieti mi svetlo v interieri co je pod strechou. Pocitam, ze je tam zla ziarovka, ale netusim aky je to typ a pravdu povediac ani neviem, ako to svetlo rozobrat. Takze ak niekto vie, ako ho rozobrat, tak by mi to moc pomohlo, pretoze by som nerad nieco zlomil. :)
A dalej by ma zaujimaly typy ziaroviek pouzite celkovo v Carine,je to rok vyroby 1996 motor 1.6 78kW
predne svetla maju ziarovku H4 60/55W, ale zistil som, ze su dva typy konektorov, ktory typ je ten spravny?
A potom su v manuale napisane este nejake klinove ziarovky (cesky manual) maju mat mam taky pocit 5W, neviete co je to za hruzu? :D

A nakoniec poistky.. v povinnej vybave by mali byt poistky z kazdeho pouziteho druhu jeden kus, tie nozove su v pohode, ale co tie ostatne, da sa to bezne kupit? Aka je cena? Ako sa vlastne tie poistky volaju? A vozite ich v aute ako povinnu vybavu? :?:

Dik
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

????
gazda
Člen Týmu

Příspěvek od gazda »

No, ked som si to po sebe precital, tak uznavam, ze je to dost zmatocne.. :)
Takze zacneme tou lampickou v interieri. Je umiestnena hore pod strechou priblizne medzi operadlami prednych sedadiel. Je tam prepinac s polohami ON, OFF a DOOR. Tato lampicka nefunguje, takze predpokladam, ze je tam spatna ziarovka.
A problem je ten, ze tu lampicku potrebujem rozobrat, aby som tu ziarovku mohol skontrolovat a pripadne vymenit. A neviem ako mam tu lampicku rozobrat tak, aby som ju neznicil. Takze ak niekto vie, ako na to, tak by mi to moc pomohlo.

Dufam, ze uz je to jasnejsie.. :P Dik.
mimo
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mimo »

a nie je to v manuále , myslím ako to rozobrať ,to stropné svetlo :lol:
Toyota RAV 4 2,0 VVT-i (112 kW) Obrázek
Toyota Yaris 1.0 VVT-i (48 kW) Obrázek
ex:
Toyota Carina E 1.8 SW Obrázek
Corolla E10 1.4 XLi combi
Corolla E9 1.6 GTi
gazda
Člen Týmu

Příspěvek od gazda »

No, praveze som to tam nikde nevidel, ale je pravda, ze som ho este necital podrobne uplne cely. Ale momentalne nie som si vedomy, ze by to tam bolo.. :wink:
igor čistič
Navigátor

Příspěvek od igor čistič »

Zdravím slovenské kolegy. :wink:
Co se týká stropního světla, tak demontáž krycího sklíčka je velice jednoduchá. Prostě se do jedné podélné spáry mezi sklíčkem a tělem světla zasune čepel nějakého slabého nože (mně k tomuto účelu skvěle posloužil švýcarský kapesní nožík značky Wenger) a lehce se zapáčí do strany. A to samé na druhé straně a sklíčko je venku...
Jinak dokud světla svítí, žárovky bych neřešil. Pouze jsem zakoupil univ. sadu žárovek pro uspokojení orgánů při případné kontrole a pojistky to samé. :wink:
Carina E 1,8i kombi "97"
paul.151
Člen Týmu

Příspěvek od paul.151 »

Stejnej problém sem měl, žárovka byla asi spálená (totálně zakalená baňka). Leze se do toho v pohodě, jak bylo řečeno nožejk nebo ostrej šroubovák. V mototechně sem koupil dost podobnou (aspoň mi to řikal prodavač, nápisy na ní byly snad stejný, už nevim, je to dlouho), za dva dny shořela, další taky, prošel sem pojistky, nic, vyřešila to až koupě originál žárovky v Toyotě tušim že stála asi dvě kila, od tý doby už pár roků svítí jako zamlada 8)
gazda
Člen Týmu

Příspěvek od gazda »

Tak som uspesne rozobral. Ziadna ziarovka tam nebola, takze "porucha" je jasna. Uz len treba zohnat ten spravny typ. :wink:
Dik za pomoc.
mimo
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mimo »

gazda píše:Tak som uspesne rozobral. Ziadna ziarovka tam nebola, takze "porucha" je jasna. Uz len treba zohnat ten spravny typ. :wink:
Dik za pomoc.
no paráda :lol:
Toyota RAV 4 2,0 VVT-i (112 kW) Obrázek
Toyota Yaris 1.0 VVT-i (48 kW) Obrázek
ex:
Toyota Carina E 1.8 SW Obrázek
Corolla E10 1.4 XLi combi
Corolla E9 1.6 GTi
quepasa
Člen Týmu

a porad nesviti

Příspěvek od quepasa »

Dobry den panove,

ja bych chtel lehce ozivit tohle tema, zarovku jsem chtel vymenit nesvitila a kdyz jsem ji demontovel, byla vadna, ale kdyz jsem si v Toyote koupil 2ks novych , tak mi svetlo porad nesviti , ani s jednou... prosel jsem 10A pojistky, ale zdaji se byt vsechny v pohode, nevim totiz na kterou je stropni svetlo napojeny.. no a ted nevi co dal, nemate nekdo podobnou zkusenost nebo nejakou radu kam kouknout?

diky
Carina E 1.6 16V 95 (85kW)
Karel Danda
Řidič

Příspěvek od Karel Danda »

Nejdřív bych zkusil zkoušečkou mezi kontaktama žárovky, jestli tam vůbec jde šťáva. A jestli jo tak pak bych prověřil kontakty toho třípolohového přepínače, ty bývají tak opálené, že nevedou proud do žárovky. Jo a ještě pro jistotu prověřit i žárovku, kolikrát i nová je přerušená a není to viditelné pouhým okem.
Avensis combi 1,8 VVT-i r.v.2002
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Re: a porad nesviti

Příspěvek od Pavo.B. »

quepasa píše:Dobry den panove,

ja bych chtel lehce ozivit tohle tema, zarovku jsem chtel vymenit nesvitila a kdyz jsem ji demontovel, byla vadna, ale kdyz jsem si v Toyote koupil 2ks novych , tak mi svetlo porad nesviti , ani s jednou... prosel jsem 10A pojistky, ale zdaji se byt vsechny v pohode, nevim totiz na kterou je stropni svetlo napojeny.. no a ted nevi co dal, nemate nekdo podobnou zkusenost nebo nejakou radu kam kouknout?

diky
Ja ted rozebiram uplne celou Camry - coz znamena ze kdyz si vzpomenu az budu u stropu a svetylka tak se ti podivam kam to vsechno vede- bude to podobny :wink:
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
quepasa
Člen Týmu

Příspěvek od quepasa »

Jo, diky, ta zkousecka me napadla, ale jeste jsem to nemeril... mel jsem nedavno vykuchany dvere u ridice, a tak nevim, jestli jsem tam nemohl omylem poskodit nejakej drat, s dverma to musi byt nejak propojeny..ale i tak by to na polohu ON svitit melo, teda teoreticky...
quepasa
Člen Týmu

Příspěvek od quepasa »

a uz mam vyreseno.. byli to zoxidovany kontakty spinace.. tudiz diky
Odpovědět

Zpět na „Carina“