tonovani autoskel

vše ohledně modelové řady Corolla
macino
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

tonovani autoskel

Příspěvek od macino »

zdravim,ma nekdo zkusenosti s instalaci tonovanych folii na skla? Co je potřeba,jak na to,na co dat bacha...atd. Diky.
corolla e9 1,3 12V, liftback
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Nedoporučuju dělat doma.Ty bubliny jsou zrádný.Raději zaplať a bude to se zárukou.No pokovení tady v jedné firmě stojí 6000 s atestem.A máš to na vždy.Jo a nemusel bys to strhávat při každé kontrole policajtů.Kámoš taky lepil sám a to co zaplatil na pokutách se rovná pokovení celýho auta dvakrát.A to za rok a půl.Třikrát je musel strhávat dolů přímo před nimi.Promysli to než to uděláš. :?:
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
Fikus
Manager Týmu

Příspěvek od Fikus »

Jsem docela čučel, když jsem v TOY v Jihlavě zjistil, že tam dělají atestované polepy skel a vyjde to stejně jako v nějaké tuning dílně. A hlavně je to profi a bratru kolem 5tis. Rozhodně bych investoval do kvalitní práce a nedělal to doma. Kdysi před xxx léty jsem to dělal na svého trabanta, snažil jsem se, ale :?
Ave 2002 - zlatá metal, liftback
macino
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od macino »

no,podarilo se mi sehnat vcelku levne folie,samozrejme bez atestu,ale chci to jen na zadni okna,takze o pokuty se nebojim...ale nechce se mi davat 5000 za praci,kdyz folie vyjdou na 400kc :? slo by to nekde levneji,nevi nekdo?
corolla e9 1,3 12V, liftback
Hroudic
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hroudic »

Zdravím,pokud máte nekdo zájem o folie tak není problém je udělat,cena by byla okolo 4.000 za celé auto,samozřejmě jsou s atestem,zitra sem hodím fotky mé toyoty na ukázku.folie jsou značky suntek.
Corolla E10 1,4 16V,ATS 7jx15,bixenony,Sony GT-300
Hroudic
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hroudic »

Folie se da koupit i za 150 korun ale s ni se neda delat,spatne se tvaruje.je proste na nic
Slam
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slam »

Osobně než do fólií za 5k bych šel do pokovení za 6k..

A rozhodně bych to nelepil doma na koleně. Zvlášť jestli jsi to ještě nikdy nedělal. Na mém dřívějším pracovišti jsme lepili bezpečnostní fólie na skla objektů a byla to pořádná pakárna. A to byla tahle skla oproti automobilovým rovná...

Ale jinak: čistá bezprašná garáž, pořádně vydrhnout a vyleštit skla, protože co tam necháš, to bude pořád vidět - zvlášť na tmavým pozadí, ostrý nůž, takovej ten květinovej rosič, protože se fólie lepí na vodní vrstvu, aby s nima šlo popřípadě ještě trochu hejbnout, stěrku na skla na vytlačování bublin - postupuješ od středu ke krajům, nepropichuj bubliny - prostě je musíš vytlačit až ven, horkovzdušnou pistoli nebo fén na nahřátí fólie - líp se přizpůsobí zaoblení skla a na závěr - hódne moc trpělivosti...

Jo a ještě malá poznámka: VŠE, co je pevně namontováno na vozidle MUSÍ být schváleno => i fólie vzadu musí mít atest. Vždycky se na tohle moc nehraje, ale když bude policajt nebo STK svině, tak tě na téhle větičce dostanou... Soused musel při cestě na svatbu uprostřed polí v bílé košili sundavat z výfuku takovou tu klasickou chromovou koncovku jen proto, že byl na policajta drzej a na koncovce chyběla zančka atestu. Na druhou stranu - bratránek měl na staré 105 mimo jinýho i vlastnoručně dělaný výfuk, a protože na něm měl vyraženou značku a zápis v TP (neptejte se mě, jak toho dosáhl), byl před policajtama vždycky v klidu, i když se občas kroutili, jak hadi...
Slam

EX Corolla E9 5D hatchback 1,3 rv. 08/89
EX Corolla E11 liftback 4ZZ-FE 1.4, rv. 11/01
EX Corolla E12 5D NG 4ZZ-FE 1.4, r.v. 12/06
EX Yaris NG 1.0 5d, r.v. 03/06

RAV4 2,0 1AZ r.v. 08/08
Yaris 1,5 Hybrid 5d, r.v. 05/2021
Hroudic
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hroudic »

Pekne popsany technologicky postup,jen dodam ze kazda folie nalepena na aute musi mit atest.Kdyby jste mel nekdo zajem tak se ozvete.
Malpaso
Manager Týmu

Příspěvek od Malpaso »

jen pár poznámek:

1. rozhodně bych to nědělal doma (vždycky se najde někdo kdo to umí líp a bez chyb)
2. pokud to má za něco stát cena 4-5tis za kvalitní fólie (s instalací) je (IMHO) pohoda
3. na pokovení musí okna ven (opravte mě jestli se pletu), na což osobně nejsem stavěnej... nemluvím o otom že je to sranda na cca 3 dny.

asi tak
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Jo...musí ven .....to máš pravdu,a má to i své výhody.Aspoň si můžeš za ten čes to to budeš mít rozdělaný promazat zámky,a další ve dveřích.Ne? Fólii /ať je značková či ne/ti může poškrábat pes zevnitř a je vymalovaný.............Jsem jednoznačně pro pokovení.Jo-v televizi nedávno ukazovali jak si nechal borec pokovit zadní dveře na VW Transportéru a měl pootevřený dveře a něco mu tam chytlo.Zkoušeli to před kamerou a funguje to.Neviděl to někdo?
Milan
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan »

A to pokovení jde sundat dolů?
Corolla Verso 2,0 D-4D 66kw
Carina E 1.6 16V 1995 85kW
Corolla 1.3 12V 1991 55kW
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Byl jsem za to,že sundat nejdou.A říká mi to každý.Našel jsem ale tenhle odkaz a zíral.Pré to jde sundat!!!!!!!!!!! http://garaz.autorevue.cz/viewtopic.php ... e0df97b056 :shock: Jako může to být kec.Těžko říci.Já tomu nevěřím.Schválně se na to v pondělí zeptám ve firmě co to tu dělá-mám to při cestě do práce.Nějak se mi to nezdá.
Naposledy upravil(a) Tonda dne pát 08.06.2007, 13:10, celkem upraveno 2 x.
Malpaso
Manager Týmu

Příspěvek od Malpaso »

no to je právě to proč zase já preferuju (a mám) fólie... budeš se divit, ale bublinka ani jedna ;). Pro mě bylo vážně asi rozhodující to že okna zůstanou na autě a výsledek bude totožný... můžete čeknout za pár dní na srazu ;)
Milan
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milan »

2 Tonda:Tak tohle mi odpověděli z jedný firmy co to dělá:

Dobrý den, pokovení lze sundat, je to sice trochu pracné, ale okna jsou pak jako původní, bez jakéhokoliv poškození či změn. Za odstranění pokovení si účtujeme 200,- Kč.
S pozdravem

> Dobrý den
> Chtěl bych se zeptat zda z oken tónovaných pokovením lze toto pokovení také sundat,nebo zda se jedná o nenávratnou
> úpravu skel.
> Děkuji předem za informaci
> Brož

================================================

Ale každopádně se zeptej ať to máme z více zdrojů.Hlavně ta cena se mi nějak nezdá.
Corolla Verso 2,0 D-4D 66kw
Carina E 1.6 16V 1995 85kW
Corolla 1.3 12V 1991 55kW
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Máš recht.To je nějak moc levné.To je jak cena za komačů.Jestli to není za jedno sklo.A jestli to fakt jde sundat,tak je to super!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:
Odpovědět

Zpět na „Corolla“