poradte o ??
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
poradte o ??
zákazník chce "kost zadní nápravy" na dotz co to je odpověděl "tyč která je uchycená v silentbloku na zadní nápravě a v druhém silentbloku na kastli u prahů"..
o kosti zadního stabíku prý nejde.. co to tedy muže být ? mylsle jsme dolní tameno ale asi to nebude ono ....
...jde o Corolla 94, 1.3 66KW HB
o kosti zadního stabíku prý nejde.. co to tedy muže být ? mylsle jsme dolní tameno ale asi to nebude ono ....
...jde o Corolla 94, 1.3 66KW HB
Příčný rameno zední nápravy?To jak se na něm ve předu šteluje sbíhavost.Neměl bouračku na kolo? http://255130.ukazto.com/ http://255171.ukazto.com/ Drží to jednou stranou na nápravě a druhou u prahu.........drží
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
obecně jsou nazývány kostí tzv. příčné stabilizátory, které jsou hlavně na předních nápravách. Tyčka na obou koncích uchycení k nápravě v gumovém pouzdře. Takhle bych to chápal já, ale nevím, zda na zadní nápravě něco takového mám
Podle obrázku od Tondy bych řekl, že to je ta páka stabilizátoru.
Když už jsme u toho tvého obrázku, odkud to Tondo máš??? Copak je to za dokumentaci? Pasu po něčem podobném už dlouho ale na E10 jsem nic nenašel.

Podle obrázku od Tondy bych řekl, že to je ta páka stabilizátoru.
Když už jsme u toho tvého obrázku, odkud to Tondo máš??? Copak je to za dokumentaci? Pasu po něčem podobném už dlouho ale na E10 jsem nic nenašel.
Ave 2002 - zlatá metal, liftback
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
hmm takže siletnblokem té kosti v prahu nemylsel silentblok ramene?Jimmi píše:Idaho, tohle je podle popisu podélné táhlo.
U corolly jsou na zadní nápravě dvě příčná štelovací ramena, jedno podélné táhlo uchycené u prahu (to bude vono) a tyčka stabilizátoru.
P.S. Na tom Tondově obrázku č.2 je to až úplně dole (a chybí tomu popisek).
Obecně rozděluji kosti na dva druhy:
1. hezký holky, zpravidla v minisukni
2. kosti pro psa, zpravidla takový ty smotaniny z hovězí kůže ve tvaru kosti pejskům na hraní.
To ostatní mívá nějaké nezáměnné názvosloví.
Příklady:
- příčné táhlo spodního ramene zadní nápravy (přední a zadní)
- podélné táhlo spodního ramene zadní nápravy
- táhlo (tyčka) zadního stabilizátoru
Netvrdím, že to je názvosloví přesně dle EPC či Vividu, ale dá se podle toho díl přesně identifikovat. To podélné táhlo má určitě silentblok na kastli před prahem (viděl jsem ho tam!), ale nevím, jak je uchyceno na nápravě.

1. hezký holky, zpravidla v minisukni
2. kosti pro psa, zpravidla takový ty smotaniny z hovězí kůže ve tvaru kosti pejskům na hraní.
To ostatní mívá nějaké nezáměnné názvosloví.
Příklady:
- příčné táhlo spodního ramene zadní nápravy (přední a zadní)
- podélné táhlo spodního ramene zadní nápravy
- táhlo (tyčka) zadního stabilizátoru
Netvrdím, že to je názvosloví přesně dle EPC či Vividu, ale dá se podle toho díl přesně identifikovat. To podélné táhlo má určitě silentblok na kastli před prahem (viděl jsem ho tam!), ale nevím, jak je uchyceno na nápravě.

- Tomas LJ70
- Člen Týmu
Ten zákazník jsem já, někdo tomu říká kost nápravy. Je to tyč uchycená vedle prahu a podél něho směřující a uchycená k zadní nápravě. Na obouch koncích drží silentblokem.
Když vám auto začne plavat ve vyjetejch kolejích a vše ostatní je v pořádku, tak jsou to unavené silentbloky zadní nápravy právě na této "kosti".
Přední náprava je řešená bez této kosti.
Když vám auto začne plavat ve vyjetejch kolejích a vše ostatní je v pořádku, tak jsou to unavené silentbloky zadní nápravy právě na této "kosti".
Přední náprava je řešená bez této kosti.
- Tomas LJ70
- Člen Týmu
Starý Toyoty mají vzadu nezávislé zavěšení kol, oproti těm novějším. Ty mají vzadu "tuhou" nápravu. Alespoň u Corollek to tak je. I Toyota se snaží šetřit, bohužel...Tonda píše:Tak to jsem ještě neslyšel.A je to na tom obrázku nebo ne?Já jen obychvěděl jak moc se ty nové Corolly liší od těch starých.
Ještě jednou použiješ slovo kost a nechám Tě exkomunikovatTomas LJ70 píše:...přední náprava je řešená bez této kosti...

Ten obrázek od Tondy výše je od E9 a ta to má nemlich stejné jako E10 a E11. Liší se až E12, kterou já za corollu nepovažuju (mezityp k Aurisu - brrrr....).
Přední náprava je řešena úplně stejně, jenom tam místo dvou příčných a jednoho podélného táhla je jeden výlisek z plechu tvaru trojúhelníka.
Jestli Idaho k tomuhle sežene silentbloky tak je machr

- Tomas LJ70
- Člen Týmu
Přední náprava je řešena úplně stejně, jenom tam místo dvou příčných a jednoho podélného táhla je jeden výlisek z plechu tvaru trojúhelníka.
Tak třeba Toyota LandCruiser je taky řešena UPLNĚ STEJNĚ. Jenom má místo samonosné karoserie pevný rám a místo pohonu 4X2 je tam 4X4
.
O něco výš píšu: Pokud auto plave v kolejích a "všechno ostatní je v pořádku" , tak jsou to ty silentbloky.
Idaho je samozřejmě má, stejně jako automatějček. Cena cca 250,-kč.
Jinak co se týká kontroly čepů řízení, jak píšeš. Tak po ujetí 350.000km, jsou podle technika na TK bez vůle a viditelného opotřebení.
Tak třeba Toyota LandCruiser je taky řešena UPLNĚ STEJNĚ. Jenom má místo samonosné karoserie pevný rám a místo pohonu 4X2 je tam 4X4

O něco výš píšu: Pokud auto plave v kolejích a "všechno ostatní je v pořádku" , tak jsou to ty silentbloky.
Idaho je samozřejmě má, stejně jako automatějček. Cena cca 250,-kč.
Jinak co se týká kontroly čepů řízení, jak píšeš. Tak po ujetí 350.000km, jsou podle technika na TK bez vůle a viditelného opotřebení.
Toyota Corolla 1,3 66KW. Rv.94. Najeto 350.000km.
Toyota Corolla 1,3 55KW. Rv.91 Najeto 186.000km
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
mělo by jít o tohle
http://dicompracing.com/nd/detail.php?id=J52000A
jinak ta cena je bez klubových slev..
- Tomas LJ70
- Člen Týmu
je to ono. A kolik jsou ty slevy ?Idaho píše:mělo by jít o tohle
Toyota Corolla 1,3 66KW. Rv.94. Najeto 350.000km.