vymena oleje

vše ohledně modelové řady Avensis
sarin
Člen Týmu

vymena oleje

Příspěvek od sarin »

Tak jsem si poridil prvniho japonce a hned naftaka D4D avensis combi 2001, no a po precteni cele kecarny nejsem moc rozumny z toho jaky olej mam pouzit, nekdo pise 5w-40, jiny 10w-40, pak 10w-40 az 60, tak nevim, jestli syntetiku, polosyntetiku atd.... pry tam byl meneny olej pred cca 2 mesici, ale pro jistou to chci vymenit, stejne jako rozvodak atd. Tak snad me nekdo rozumny poradi kdo ma podobny motor. Dik.
Karel Danda
Řidič

Příspěvek od Karel Danda »

Pokud víš, jaký olej tam dávali předtím (bývá to na štítku v motoru nebo v servisce), tak ho tam dej zas. A pokud to nevíš, tak věz , že výrobcem doporučená viskozita je pro Avensis 5w40. To je nejrozumější, co ti můžu poradit. Shodou okolností jsem dnes taky měnil olej s tím , že jsem vůbec nevěděl, co tam minulý majitel dával. A taky jsem tam dal 5w40 (Shell). A podle toho vypuštěného oleje myslím, že jsem se nesplet. Byl hodně tekutý, možná že to byl i 0w40, ale to bych kecal takhle od oka.
Avensis combi 1,8 VVT-i r.v.2002
lake-bodom
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lake-bodom »

Cus. Nahodou mam uplne stejny typ motoru. Pred mesicem jsem byl v Toyote v servisu a tak mimo rozvodu mi menili i olej. Dali mi tak 5W-30 (cela vymena i s praci vyjde na cca 3 000 Kč :) ). Jinak 5W-40 by tomu nemela uskodit, alespon ted v lete, protoze je trochu min vizkozni a tak min tece. V zime uz by tam nejaky rozdil byl :wink: .
Corolla Verso I, 1.8, 8,2l/100km
Mitsubishi Grandis, 2.4, 5l/50km
ex: Auris, 1.6 Dual VVTi, 7l/100km
ex: Seat Ibiza, 1.4 MPi, 5-6l/100km
ex: Avensis 2.0D-4D, 6l/100km
ex: Avensis, 1.6 16V, 8l/100km
ex: Corolla, 1.3 12V 5,5l/100km
rasto
Řidič

Příspěvek od rasto »

Rozvody a olej za 3000? Kde to je tak lacno, budem potrebovat spravit aj ja,
Pokial je to len olej, tak Elf syntetika sa da kupit za 1000,- a spravit (ak je na to cas a miesto) sam.

a to 40 v oznaceni oleja znamena, do akej teploty si drzi urcitu stanovenu viskozitu.
Cim vyssie cislo tak teplota moze byt vyssia pri zachovani dobrych parametrov oleja.

Podstatne je, nemenit typ oleja a ostat pri jednom.
Kedze rozne znacky davaju ine prisady/pomer do olejov, tak by som ostal aj pri tej istej znacke.
Cital som na strankach, ktore sa venuju olejom, vyhybat sa Castrolu.
R

P.S min viskozni = vic tece
Toyota Avensis 2.0 D4-D '02
sarin
Člen Týmu

olej

Příspěvek od sarin »

Mno bezva , zas vim prd, jaky tam byl olej to teda nevim, je tam akorat stitek o vymene v kolika kilometrech, ale nic presnejsiho, asi zvolim Texaco Havoline Synthetic 5W/40 , ten by asi mohl byt ok ne?
Karel Danda
Řidič

Příspěvek od Karel Danda »

Jaký je důvod vyhýbat se Castrolu ? Vždyť v servisech dávají převážně právě Castrol.
Avensis combi 1,8 VVT-i r.v.2002
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

Karel Danda píše:Jaký je důvod vyhýbat se Castrolu ? Vždyť v servisech dávají převážně právě Castrol.
osobne od Castroluu tíkkám ( mel jsme ho v Hondě a pak i v supře NA ) a ten olej s ehrozně rychle přehříval a karbonoval ( magnatec 10W40 :( ) možná jiné typy budou ok, ale tenhle magnatec je svými vlastnostmi nekde za polovinou žebříčku osvedčených oeljů :(
rasto
Řidič

Příspěvek od rasto »

Ja osobne do svojho auta davam Elf EXCELLIUM LDX 5W-40
mam ho odtialto
http://www.superautodily.cz/index.php?s ... egorie=108
a zatial som na nom nabehal okolo 30tis km.
cenovo je na tom velmi dobre a kvalita by mala byt tiez velmi dobra.
Docital som sa, ze olej ktory sa ozvedci medzi motorkarmi je spravidla velmi kvalitny,kedze
su nanho kladene vyssie naroky ako v autach. Vraj Elf-y su dobre, tak to tam lejem.

5W-40 som si vybral, lebo presahuje naroky (tepelne) ktore su v nasich podmienkach a ake kladiem na motor.
Kludne by to stacilo aj benzinaku, ktory sa hreje viac pri vytacani.

diskusia o type oleja 5W-40 alebo 10W-40
http://www.oleje.cz/forum/viewtopic.php ... b263d90a3f

castrol ano/nie (urobte si vlastny nazor)
http://www.oleje.cz/forum/viewtopic.php ... b263d90a3f

co sa tyka vykonnosti oleja, tak tuna
http://www.oleje.cz/index.php?left=dvou ... =mot_vykon

Pokial chcete do svojho milacika to najlepsie tak Liqui Moly
http://www.oleje.cz/forum/viewtopic.php?t=547

Stranka ktora napovie aky olej by (podla Valvoline) mal ist do auta.
http://lubricantadvisor.valvolineeurope.com/Select.asp

R
Toyota Avensis 2.0 D4-D '02
lake-bodom
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lake-bodom »

rasto píše:Rozvody a olej za 3000? Kde to je tak lacno, budem potrebovat spravit aj ja,
Pokial je to len olej, tak Elf syntetika sa da kupit za 1000,- a spravit (ak je na to cas a miesto) sam.

a to 40 v oznaceni oleja znamena, do akej teploty si drzi urcitu stanovenu viskozitu.
Cim vyssie cislo tak teplota moze byt vyssia pri zachovani dobrych parametrov oleja.

Podstatne je, nemenit typ oleja a ostat pri jednom.
Kedze rozne znacky davaju ine prisady/pomer do olejov, tak by som ostal aj pri tej istej znacke.
Cital som na strankach, ktore sa venuju olejom, vyhybat sa Castrolu.
R

P.S min viskozni = vic tece
Napsal jsem to spatne :). Ty 3 000 Kč stal jen ten olej. Vymena rozvodu s praci byla za dalsich 13 000 ;).
Corolla Verso I, 1.8, 8,2l/100km
Mitsubishi Grandis, 2.4, 5l/50km
ex: Auris, 1.6 Dual VVTi, 7l/100km
ex: Seat Ibiza, 1.4 MPi, 5-6l/100km
ex: Avensis 2.0D-4D, 6l/100km
ex: Avensis, 1.6 16V, 8l/100km
ex: Corolla, 1.3 12V 5,5l/100km
sarin
Člen Týmu

olej

Příspěvek od sarin »

no vidim ze jsem se dotazem dostal tam kde jsem byl, ale neva asi si vyberu neco sam, pravdepodobne teda 5w40, max neco dobreho vyhodneho 10w40, snad nebudou krute mrazy v zime :-)
Leňulka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Leňulka »

tak rozvody te vyjdou na cca 2500,- dily

rozvodak cca 1000,-
napinak cca 900,-
vodici kladka cca 600,-

olej bych doporucila bud Motul Turbolight 10W40 kdy 5l te vyjde asi na 1300,- nebo Mobil Super S 10W40 kdu 5l je taky za asi 1300,- filtr stoji asi 400,- prvovyroba nebo 300,- druhovyroba

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
..::Toyota Celica 2.0Turbo 4WD 89' 150kW ::..
..::Toyota 4Runner 2.4i 4WD 89' 84kW ::..
..::N.M.T. Engineering::..
sarin
Člen Týmu

olej+rozvody

Příspěvek od sarin »

Díly na rozvody uz mam koupene, NIPPARTS remen i kladky, ale chci to udelat zaroven s olejem, mno nevim hodne doporucuji olej TEXACO a ti maji SYNTETIC za +-1200, do toho by sem asi sel radsi nez do MOBIL, uvidim do konce tyden se rozmysli, poctu co kde pisi a pak uvidim
Leňulka
Věčnej rejpal

Re: olej+rozvody

Příspěvek od Leňulka »

sarin píše:Díly na rozvody uz mam koupene, NIPPARTS remen i kladky, ale chci to udelat zaroven s olejem, mno nevim hodne doporucuji olej TEXACO a ti maji SYNTETIC za +-1200, do toho by sem asi sel radsi nez do MOBIL, uvidim do konce tyden se rozmysli, poctu co kde pisi a pak uvidim
tak pokud hledis na penize a ne na kvalitu, tak kup MOGUL, vyjde te na asi 500,- a mas to poresene :roll: :P

jinak NIPPARTS :? no comment
..::Toyota Celica 2.0Turbo 4WD 89' 150kW ::..
..::Toyota 4Runner 2.4i 4WD 89' 84kW ::..
..::N.M.T. Engineering::..
sarin
Člen Týmu

nipparts

Příspěvek od sarin »

ten smajlik znamena co???? jako ze nipparts neni dobry???
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: nipparts

Příspěvek od Idaho »

sarin píše:ten smajlik znamena co???? jako ze nipparts neni dobry???
sarin nelekej se, nipparts resp. hert+buss delá na většinu aut dobré brzdy, občas maji i spojkové lamely ale lejich rozvody patří k prumeru. v cenovém poronání je lepší koupit prvovýrobu než ten nipparts, ale když už ho máš neboj s eže to bude šmejd co ti zničí auto ( mě třeba málem zabil :D ale auto to přežilo celkem v kuse(ch) ) .

porste neboj s enippartsu ale příšte bych už ho nebral, doby kdy nipparts delal dobré všechny dáíly jsou ávno pryč, ted už skutečně jen jejich bývalá divize herth+Buss a ješte se kvalitou drží jejich tesnění ( na rozvody zatím stížnosti nemám narozdíl od čepů, termostatů a některých kotoučů )
Odpovědět

Zpět na „Avensis“