Kape olej nebo chladici kapalina

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Mihal
Člen Týmu

Kape olej nebo chladici kapalina

Příspěvek od Mihal »

chlapi mam dotaz, zacal se mi delat flek pod autem vzdy pod olejovou vanou. Vana je zespod OK. Pri prohlidce na kanale jsem nasel jemn mastnotu okolo sroubu pod olejovym filtrem. Casem jsem zjistil ze tudy to neunika sroub i filtr tesni. Mala zasoba kapaliny se vzdy utvorila na horni hrane spoje olejove vany. Vcera jsem to otrel hadrou vycistil. Dnes dopoledne zase v praci na parkovisti flek, vecer jsem doma sel zase na kanal sundal konecne plastovyx kryt motoru a nikde nic sucho. tak nevim odkud to kape. Nestkali ste se stimto problemem uz nekdo? Melo jsem podezreni ze netesni olejova vana v tom spoji horniho a dolniho dilu ale ta louzicka se dela zeshora. Myslel jsem ze je to olej z motoru ale toho tam neubyva zato se mi zda ze ubyva te sracky v chladici. dnes dopoledne byl flek jak dva talire. Jak na to sahnu je to mastne stejne jak olej nebo ta sracka z chladice. Dik za kazdou radu.
Corolla E 11 liftback 1,6 4A-FE rv.98
RP
Řidič

Příspěvek od RP »

No zjistit se to dá poměrně snadno- trochu na prst a líznout pokud dotyčná kapalina je sladká je to glykol z chladiče (doporučuju pak pořádně vypláchnout ústa) není to 2x košer ale je to spolehlivá metoda jak zjistit co to je :wink:
dr.knedlo
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: Kape olej nebo chladici kapalina

Příspěvek od dr.knedlo »

Mihal píše:chlapi mam dotaz, zacal se mi delat flek pod autem vzdy pod olejovou vanou. Vana je zespod OK. Pri prohlidce na kanale jsem nasel jemn mastnotu okolo sroubu pod olejovym filtrem. Casem jsem zjistil ze tudy to neunika sroub i filtr tesni. Mala zasoba kapaliny se vzdy utvorila na horni hrane spoje olejove vany. Vcera jsem to otrel hadrou vycistil. Dnes dopoledne zase v praci na parkovisti flek, vecer jsem doma sel zase na kanal sundal konecne plastovyx kryt motoru a nikde nic sucho. tak nevim odkud to kape. Nestkali ste se stimto problemem uz nekdo? Melo jsem podezreni ze netesni olejova vana v tom spoji horniho a dolniho dilu ale ta louzicka se dela zeshora. Myslel jsem ze je to olej z motoru ale toho tam neubyva zato se mi zda ze ubyva te sracky v chladici. dnes dopoledne byl flek jak dva talire. Jak na to sahnu je to mastne stejne jak olej nebo ta sracka z chladice. Dik za kazdou radu.
Kdyz jsem koupil auto tak jsem musel pretesnit vodni pumpu , olejovou vanu a vymenit gufero klikovky.... mam ted svatej klid....:)Pak napis jestli si to zkousel chutnat :lol: :lol:
Corolla E12 1,6 16V 3ZZ-FE 81Kw 2002
Corolla E10 1,6 16V 4A-FE 84Kw 1996
Corolla E9 1,3 12V 2E-E 55Kw 1989 - RIP 2019
Corolla E9 1,6 16V 4A-FE 77kw 1990 - RIP 2019
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: Kape olej nebo chladici kapalina

Příspěvek od Idaho »

dr.knedlo píše:
Mihal píše:chlapi mam dotaz, zacal se mi delat flek pod autem vzdy pod olejovou vanou. Vana je zespod OK. Pri prohlidce na kanale jsem nasel jemn mastnotu okolo sroubu pod olejovym filtrem. Casem jsem zjistil ze tudy to neunika sroub i filtr tesni. Mala zasoba kapaliny se vzdy utvorila na horni hrane spoje olejove vany. Vcera jsem to otrel hadrou vycistil. Dnes dopoledne zase v praci na parkovisti flek, vecer jsem doma sel zase na kanal sundal konecne plastovyx kryt motoru a nikde nic sucho. tak nevim odkud to kape. Nestkali ste se stimto problemem uz nekdo? Melo jsem podezreni ze netesni olejova vana v tom spoji horniho a dolniho dilu ale ta louzicka se dela zeshora. Myslel jsem ze je to olej z motoru ale toho tam neubyva zato se mi zda ze ubyva te sracky v chladici. dnes dopoledne byl flek jak dva talire. Jak na to sahnu je to mastne stejne jak olej nebo ta sracka z chladice. Dik za kazdou radu.
Kdyz jsem koupil auto tak jsem musel pretesnit vodni pumpu , olejovou vanu a vymenit gufero klikovky.... mam ted svatej klid....:)Pak napis jestli si to zkousel chutnat :lol: :lol:
já olej chutnám bežne :) nejlépe se tak odhali přítomnost drobných pilinek v oleji :D
SolidSnake
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SolidSnake »

Asi taky pudu ochutnat :lol:
Corolla E10 (92) white
1 334ccm; 65kW/6000
182000km
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Mám necelejch pět litrů vyjetýho.Nechceš na rozbor na přítomnost částic? Ne....ono to fakt funguje.Taky to dělám když nevím co mi teče.Hlavně nesmí týct z prd.le.
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
puttner
Řidič

Příspěvek od puttner »

:lol: a ktery vyrobce ma olej nejchutnejsi? :lol:
JIZ PRODANA 4ZZ-FE Corolla E11LB 1,4VVTi 71kW-6000rpm/130Nm-4800rpm DO PRISTI TOYOTY SE DOCASNE LOUCIM
CharlieCh
Věčnej rejpal

Příspěvek od CharlieCh »

No přece ten, co chlastali falešní policajti ve filmu Četník a mimozemšťané :D
Toyota Yaris Blue 2004 1.0 VVTi 48 kW 5D
Toyota Corolla E10 1996 1.6 16V 84kW 3D
SolidSnake
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SolidSnake »

Nejchutnější olej je panenský :lol:
Corolla E10 (92) white