Problém se sáním

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Morave
Člen Týmu

Problém se sáním

Příspěvek od Morave »

Zdravíčko.
V poslední době se z motoru mojí Corolly začaly ozývat brumy (má to teď občas takový ten "sportovní" zvuk :roll:) a občas i jakési klepání. Byla na prohlídce u doktora (Power service v Brně) a prý je to sací potrubí. Zkusili to spravit, ale nezadařilo se. Zřejmě to teda budou muset vyměnit.

No, tak jsem si předběžně brnknul do C&K kolik že ten díl jako koštuje, a docela mi zatrnulo. Autíčko se mi prodraží o 9443,- +DPH :shock:
Tož by mě zajímalo, jestli někdo nemá tip kde a jak to sehnat levněji, případně jestli má vůbec smysl kupovat takový díl z druhé ruky třeba z vrakáče. Je to plastový, tak to možná při havárce odejde a na vrakáči to ani v použitelném stavu mít nebudou?
Rady a zkušenosti s tímto problémem jsou vítány.

(Je to na motor 4ZZ FE, Corolla E11 po faceliftu, číslo dílu by mělo být 171200D010)
SolidSnake
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SolidSnake »

Sací potrubí??? :shock: Co může bejt se sacim potrubim?? :o
Hele tak ho celý vyndej a těsně před stříkačku vraž nějakej sportovní filtr! Já to tak v corollce mam!
Corolla E10 (92) white
1 334ccm; 65kW/6000
182000km
Morave
Člen Týmu

Příspěvek od Morave »

No může v něm být trhlina a pak to rezonuje.
Alespoň tak jsem to pochopil.
Chci aby ten motor byl co nejtišší, tak nevím jestli zrovna sportovní filtr je to co potřebuju?
SolidSnake
Řidič
Kontaktovat uživatele:

A tu "trhlinu" se jim v servisu nepodařilo zacelit jo? :-O
Tak nic jinýho mě nenapadá krom toho co jsi psal sám a ono by to asi stejně nebylo nejlevnější!;)
Corolla E10 (92) white
1 334ccm; 65kW/6000
182000km
Morave
Člen Týmu

Příspěvek od Morave »

Prej je problém ji vůbec najít. Jsou tam nějaký tři komory a může to být kterákoliv z nich. Asi to zase není díra jak vrata, aby na to koukli a hned ji viděli, co já vím.
Proto to sem píšu, pokud už někdo tohle řešil, nebo ví o servisu kde to už dělali (a pokud možno úspěšně), rád bych to věděl.
SolidSnake
Řidič
Kontaktovat uživatele:

A když to nakopneš rezonuje to na neutrální otáčky? Možná by to stačilo někde hestnout nabo do toho foukni něco co čoudí a uvidíš kde to uchází!
Ale stejně se mi pořád nezdá že by to kůli trhlině rezonovalo :?
Corolla E10 (92) white
1 334ccm; 65kW/6000
182000km
Morave
Člen Týmu

Příspěvek od Morave »

Na volnoběh jenom minimálně, ale jak přidám plyn, tak to tak plastově bručí. A když to táhne do kopce, tak v tom vyjímečně i trochu klape.

Foukat do toho nic nebudu, jsem uživatel, ne mechanik. V tomto jsem odkázán na pomoc druhých.

Pokud je ten problém jinde, doufám že na to přijdou než ten díl objednám. Ale dle mého laického názoru, pokud je v tom sání opravdu trhlina kterou lítá falešnej luft, tak tím ten plastovej díl může docela dobře rezonovat.
SolidSnake
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Tak řekni nějakýmu kamarádovi ať Ti na neutrál trochu přišlápne na neutrál plyn a uvidíš odkud ten zvuk jde!
Corolla E10 (92) white
1 334ccm; 65kW/6000
182000km
Morave
Člen Týmu

Příspěvek od Morave »

Tož sem s tím servisákem dneska mluvil, a prý to nakonec nebyla trhlina, ale přepážky v tom plastovým tělese, co to dělí na tři komory (jsou tam tedy dvě přepážky). Prý to soudruzi v Japonsku úplně konstrukčně nezvládli, a ty přepážky se občas uvolní a pak to rezonuje. Vyměnit se to dá, ale zase jen za ten samý typ, takže se to pak může opakovat. Zajímavé.

Dali do toho vruty, kterými ty přepážky zase ukotvili. Klepání jsem už neslyšel, a to ostatní je prostě motor, takže žádná panika. Doufám, že už to tak vydrží.

Každopádně jsem rád, že z té nenadálé investice sešlo. Konečně se můžu věnovat vypiplávání a vylepšování 8)
SolidSnake
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Supr:) Gratul! :D
Corolla E10 (92) white
1 334ccm; 65kW/6000
182000km
Odpovědět

Zpět na „Corolla“