demontáž pravého panelu palubky
demontáž pravého panelu palubky
Ahoj.. potřebuju vyměnit žárovky pod ovládáním ventilatoru, ale krom toho že jsem vyšrouboval 2 vruty úplně ze spoda krytu jsem nedokázal nic... ten panej je dělenej a vypadá to že vrchní díl překrývá vruty které drží ten spodní, takže potřebuju sundat ten vrchní díl (ten okolo radia).... neporadíte někdo co to má za patent?
Carina E 1.6 16V 95 (85kW)
- igor čistič
- Navigátor
Ahoj, u éčka je to tak, že to uchopíš za otvory ventilátoru a odkládací poličku a s citem to vytrhneš z palubovky směrem k sobě. Jsou tam takový západky, v každém rohu jedna. A musíš mít vyndané rádio, teda aspoň si to myslim. Pak by ses měl dostat k dalším šroubům toho spodního dílu.
Carina E 1,8i kombi "97"
- igor čistič
- Navigátor
Tak uz je to O.K.... diky, ale fakt to šlo ztuha.. zarovky vymeneny, jen u jedny u zapalovace jsem nedokazal zachranit ten zelenej navlek... ale jinak pohoda.... jeste se zeptam... jak je to stim kabinovym filtrem? mam tam tu krytku, ale za ni prazdno...da se tam dat kdyz ho koupim? nebo tam musi bejt nejaka priprava bez ktery tam nepujde?
Carina E 1.6 16V 95 (85kW)
- igor čistič
- Navigátor
Žadná příprava tam není. Filtr se skládá ze dvou částí. Nejdřív tam dáš horní díl (ten menší), nadzvedneš ho a pod něj zasuneš ten spodní. Koupíš ho tady u Idaha: www.dicompracing.com . Ale musíš mu napsat VIN, oni jsou myslím dva druhy filtrů a mezi nima je cenovej rozdíl.
Carina E 1,8i kombi "97"
Ahoj, tak jsem to konecne po dvou hodinach demontil taky
Kouakm na obe zarovky a jsou pekne cerny, poradne nejde ani prescist co to je zac. Proto bych se vas rad zeptal, jestli nevite oznaceni (12V a kolik W, priadne jaky zavit) tech dvou zarovicek pro osvetleni regulace ventialtoru ats. A taky jestli jste nekdo nahodou nemenil podsviceni displeje u hodin (demontil jsem zarovku, je tam takova oranz patice OSRAM s napisem 12V 1.0, ale jak jsem asi nakonec pochopil, tak dlo asi primo o zarovku, kterou asi nebude nejlehci splasit, nicmene is mylsim ze by ta patice sla vzuzit a jen koupit nejakou zarovnku podobnou tem dvema dole, tak jen jestli taky nemate zkusenosti co je to zac (kolik W), jestli to je jako 1W podle toho oznaceni nebo co to 1.0 znamena .. mooc diky za odpodvedi

Sickboy
----------------------------
Toyota Carina E 1.6/16V
Toyota Carina E 1.6/16V
Zdravím...
na demontáž panelu se taky chystám, protože mi pořád vrže, když jedu po nerovnostech - mám pocit, že to dělá rádio, jak se pohybuje... Každopádně vám děkuji za návod, aspoň konečně vím, jak se do toho pustit. Teď se zeptám trochu jinak (možná blbě
), co všechno má podsvícení na středovém panelu? Mě nesvítí ovládání ventilátoru, teploty, směru foukání...
a dál ještě jestli svítí symbol na tlačítku vyhřívání zadního okna a vyhřívání stěračů, zozsvítí se mi tam pouze žárovka (dioda) pouze když to zapnu. Večer mi to docela chybí, když nemůžu nahmatat to co potřebuji
Díky za radu...
na demontáž panelu se taky chystám, protože mi pořád vrže, když jedu po nerovnostech - mám pocit, že to dělá rádio, jak se pohybuje... Každopádně vám děkuji za návod, aspoň konečně vím, jak se do toho pustit. Teď se zeptám trochu jinak (možná blbě

a dál ještě jestli svítí symbol na tlačítku vyhřívání zadního okna a vyhřívání stěračů, zozsvítí se mi tam pouze žárovka (dioda) pouze když to zapnu. Večer mi to docela chybí, když nemůžu nahmatat to co potřebuji

Díky za radu...
Toyota Carina E, 2.0 GLi 98kW, r.v.1995
Tak ja nakonec demontil stredovy panel, nanadl 2 novy zarovky do osvetleni regulace ventilatoru (teploty i kam to ma foukat) a vse sviti v pohode. Jsou tam dve zarovky do palubni desky (splasil jsem je nakonec o vikendu v baumaxu, myslim 12V 1.2 W), na kterych jsou navliknuty zeleny gumovy cepicky (ty sem opatrne sundal ze starych zarovek, tak ze jsem namocil do teply vody stary zarovky s tou cepickou a pak je v pohode prehrnul a sundal, na novy sly uz v pohode navliknout). U vyhrivani skla mi zarovka sla, u vystraznych blikacu taky, jen ne u zadnich mlhovek - to jsem ale neresil, ani nevim, jestli tam nejaka zarovka je... taky jsem menil zarovku v podsvetleni displeje hodin. Tam je fakt takova oranzova patice, resp. zarovka OSRAM 12V 1.0W. Tu jsem bohuzel o vikendu nesehnal. Nicmene jsem rozmlatil v ty oranzovy patici puvodni zarovku a zasunul do ni tu samou 12V 1,2W co dole k regulaci a vse funguje jak ma.. Mozna se da objednat v toyote, ale kdyz uz jsme to mel rozebrany, tak jsem to zatim obesel takhle.. Co se tyce vrzani, tak brachovi nekdo delal handsfree parrota a tak to pak slusne vrzalo.. takze jsme pres montazi zpet vylepil dotykovy plochy molitanovou izolaci do dveri ci oken, vcetne plechovyho drzaku autoradia a musim rict ze pri ceste po kostakch jsme zaitm nic nezaslechl
Tak zdar pri demontazi!

Sickboy
Toyota Carina E 1.6/16V
Toyota Carina E 1.6/16V