potrebuji radu (repro vs. zesilovač)

vše ohledně modelové řady Corolla
petrusxxx
Věčnej rejpal

potrebuji radu (repro vs. zesilovač)

Příspěvek od petrusxxx »

mam tyto reproduktory potom tubu 300w a objednany tento zesilovac chci se zepatat jestli mi bude stacit aby jsem to do nej nacpalj ak tubu tak repro,,diky http://www.audiohouse.cz/default.asp?ea ... 23=A040104
http://www.autoradia.eu/e-shop.php?akc= ... idvyrb=156 ta tuba ma parametry jmenovity vykon 160w
max.vykon 480 w
citlivost 93 dB/2.83V/m
KMITOCTOVA CHARAKTERISTIKA 20-1000 Hz
4 ohmy
velikost membrany 250 mm
Fs 38
Qts 0,65
Qms 7,89
Vas 46
Xmax plus minus 4,6 mm
tak se chci optat jestli mi to zesik utahne a jestli bude i rezerva.... radio vlastnim http://www.prodej-autohifi.cz/autoradia ... c3503n.php
CharlieCh
Věčnej rejpal

Příspěvek od CharlieCh »

POPIS VÝROBKU

Zesilovač 1000W x 1 (250W x 4)

4 kanálový zesilovač 1x1000W (250W x 4)
------------------------------------------------------

TECHNICKÉ PARAMETRY

Výstupní výkon na 1 kanál 1x 350 W
Výstupní výkon na 2 kanály 2x 225 W
Výstupní výkon na 3 kanály 2x 64 W, 1x 225W
Výstupní výkon na 4 kanály 4x 64W
Maximální výstupní výkon 1000 W
Poměr signál / šum 92 dB
Frekvenční odezva 10 Hz - 30 kHz
Dělící kmitočty 50 Hz - 250 kHz
Zdůraznění basů 0 dB - 15 dB
Nastavení vstupní úrovně 200 mV - 6V
Impedance 4 ohmy
Spotřeba 24 A ( 350W x 1.4 ohmy )
Rozměry ( Š x V x H ) 23.4 x 5.55 x 35.2 cm

Pánové elektrikáři a hlavně znalci nejenom marketingových fíglů výrobců, trošičku elektrice rozumím, aspoň doufám, Ohmův zákon snad ještě platí, vzorec pro výpočet výkonu ve vztahu k napětí a proudu je triviální, ale v technických parametrech výše uvedeného popisu, tak jak je prezentován na webu prodejce, v tom se nějak nedokážu zorientovat. Tak nějak bych tipnul, že 4x64W bude správně, ale co chtěl autor říci tím zbytkem, to mi prostě nejde do hlavy. Takže vysvětlujte, prosím :twisted: :twisted: :twisted:
Apropo, jaký výkon dokáže běžně dodat alternátor na 1,3 Corollce?

2 Petrusxxx - těm repro je docela jedno, jaký výkon do nich pustíš, totiž za předpokladu, že nepřevýšíš jejich deklarovaný příkon. Otázka zní, jestli 64W na kanál bude stačit tobě :D
Tvoje otázka je moc široká, než aby se na ni dalo jednoduše odpovědět, ovšem praktická rada zní - mrkni, jaký máš psaný výkon na autorádiu, uvědom si, co to samo o sobě dělá za randál a pak se rozhodni dál. Jelikož vážně nevím, jak je zesilovač zapojený, ani co má za možnosti můstových režimů, tak ani nevím, jestli má 4x250W nebo těch 4x64W. Mě osobně ale už i těch 4x64W přijde do tak stísněného prostoru auta docela dost.
Naposledy upravil(a) CharlieCh dne úte 15.05.2007, 18:04, celkem upraveno 1 x.
Toyota Yaris Blue 2004 1.0 VVTi 48 kW 5D
Toyota Corolla E10 1996 1.6 16V 84kW 3D
petrusxxx
Věčnej rejpal

Příspěvek od petrusxxx »

takze myslis ze mi bude stacit ten zesilovac aby mi utahl ty repro a tu tubu...
CharlieCh
Věčnej rejpal

Příspěvek od CharlieCh »

Sorry, uvědomil jsem si, že jsem nedokončil myšlenku v předchozím případě a je tam doeditováno ještě pár slov :D

Výkon napsaný na repráku není vlastně jeho výkonem, udává pouze, jakým výkonem ze zesilovače ho můžeš zatížit, aby to ještě přežil. Tím není myšleno pouze to, aby se nespálil, ale aby to taky vydržel mechanicky a nedošlo k jeho mechanickému poškození vlivem nadměrného vychylování. Takže 1000W reproduktor můžeš zatížit 10W zesilovačem a nic se neděje, na konci řetězce prostě budeš mít výkon 10W. Připojíš k němu 100W a budeš mít výkon 100W atd. Ale když připojíš k 100W repráku 1000W zesilovač, tak při větším vybuzení (hlasitosti) si koleduješ o totální destrukci repráku, a to jak spálením, tak i mechanickým poničením. Asi tak ... v jednoduchosti ... pro laiky.
petrusxxx
Věčnej rejpal

Příspěvek od petrusxxx »

ja se v eletrice moc nevyznam ale tedy nebylo by to moc na ty repraky ten zesilovac?
petrusxxx
Věčnej rejpal

Příspěvek od petrusxxx »

jeste se mi podarily sehnat nejake informace o tom zesilovaci tak jestli na to kuknes a napises mi jeastli by mi to stacilo aby mi to neskurvilo to repro a tubu kdyz to budu pohanet pres zesilovac tak tady to je za kladne vyrizeni dekuji a nezlob se ze te tim furt otravuji...

Dobrý den, chtěl bych vědět jestli lze tento zesilovač zapojit i jinak třeba: 2x 250W + 1x500W. Děkuji.

Informace uvedené níže mají pouze informativní charakter!
Prosíme, nevkládejte urážlivé a vulgární příspěvky ani odkazy na konkurenci.

Vyhrazujeme si právo smazat nevhodné příspěvky.
Re: Otazka k funkci zesilovače CY-PA
20.03.2007 18:59 Audiocar

ano lze,tento model má 8 výstupní zdířky a přepínač 4-2 kanál.Lze zapojit 4-3-2 kanalovým způsobem např.
4x(min 2ohm) nebo
2x(L,P,min 2ohm)+ 1x subwoofer(zapojení můstek min 4ohm)
2x(L můstek 4ohm +P můstek 4ohm)
RomanGti
Člen Týmu

zesak

Příspěvek od RomanGti »

Cau,kazdopadne na ten zesák muzes pripojit jenom tu tubu,jelikos do tuby budes valit jenom basy.Takze na zesaku to musis prepnout taky na basy a proto je blbost na nej pripojovat jeste nejake tripasmove repraky.Kup si radsi ze dva 20-ti centymetrove Subworfry,dva víškáče a mas hudbu jak krava.Jeste te to vyjde levnej cca 7-8stovek pokud ti staci neznackove.Taky sem nedavno daval do auta zesak tak kdyz budes potrebovat poradit se zapojenim staci napsat....
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

Já ti to napíšu hodně jednoduše. Můžeš připojit silnější reprák k slabšímu zesilovači a naopak. Hrát to bude vždycky, jenom až tomu budeš hodně nakládat tak když už se ti ten zvuk bude zdát nějakej divej, tak uber. Protože pak když tomu ještě přidáš v závislosti na tom co snese větší výkon zesilovač/reprák můžeš odpálit to druhé.
To že odpálíš zesilovač je ale míň pravděpodobné, ten má většinou ochranu proti přetížení. Ovšem pokud se rozkmitá, může ti zničit i ten silnější reprák.

Jo a taky nedávej na jeden kanál zesilovače moc repráků pralelně... i když autozesilovače jsou stavěné na to aby hráli do malých impedancí, neunesou všechno. Nemusí hned shořet, ale při vyšších hlasitostech se ti může prostě vypnout.
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Hlavně nepodceň průřez kabelu pro napájení zesáku. Nebo tomu okotlíš a vyhoří ti dráty. Ten zesák píšou, že má 24A. Záleží při jaké zátěži je to myšlený. Jestli chceš, tak ti pošlu průhlednej futrál na pojistku s pojistkou mám ten dojem 40A, propoje mezi rádio a resák a výhybky. Doma se mi to válí a ty to užiješ. Jo a nic za to nechcu. :listen:
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
CharlieCh
Věčnej rejpal

Příspěvek od CharlieCh »

Hele, chlapci, Petrusxxx se o něco výš přiznal, že té elektrice nerozumí, tak mu to podávejte polopaticky, myslím, že pojem impedance ho akorát zmate. Sorry, pokud to vyznělo jako mentorování, vůbec to tak nebylo myšleno.

2 Petrusxxx - ze zesilovače by bylo prima zjistit jeho sinusový výkon na jednotlivý kanál. Tento údaj udává, jaký je jeho skutečný výkon při daném napájecím napětí. Mnozí výrobci ovšem často za snahou být lepší=víc prodat se často uchylují k různým přepočtům tohoto výkonu, kde započtou barvu auta, jestli je to nafta nebo benzín, Toyota nebo VW atd. :D :D :D a pak jim vychází výkony olbřímých hodnot - viz např. malý kazeťáček od ťamanů s výkonem 1200W :D :D :D Pak se podívej, jaký příkon snesou reproduktory, třeba o Wooferu jsi nahoře napsal jmenovity vykon 160w
max.vykon 480 w
, tebe samozřejmě bude zajímat ten jmenovitý, protože říká pravdu, a ten druhý udává, jak ho můžeš krátkodobě (bicí v hudbě, hrubý brum baskytary...) přetížit. Uf, je to fuška.
Ještě jak bych to řešil já - tento zesák bych připojil k reprákům vpředu a vzadu, pro woofer bych pořídil další zesík, takový, aby výkonem odpovídal plus minus těm 160W deklarovaným výrobcem repráku, nebo byl i o chlup slabší. Ono stejně ho budeš stlumovat na míru k hlasitosti ostatních repráků, tedy pokud nevysadíš páté dveře a nebudeš ho používat jako reaktivní pohon auta :twisted:
petrusxxx
Věčnej rejpal

Příspěvek od petrusxxx »

tak jsem to vymyslel jeste jinac nathnu ty ovaly od radia a na tu tubu pujde samostatny zesik....tenhle: http://www.vltava2000.cz/aa-mobilmarket ... sID=105211
RomanGti
Člen Týmu

zesak

Příspěvek od RomanGti »

Nic proti ale myslim si ze to je vyhazovani penez.To radio by ti samo osobe utahlo vsechny repraky i s tubou,jenom ta tuba by nemela takovy efekt jak ma mit.Bohate by ti stacil 2-kanalovy zesilovac za nejakych 1500kc na ktery bys zapojil tu tubu pres mustek,ty repraky zapojis primo na radio a budes mit uplne to samy.Jestly si nekdo myslí ze nemam pravdu tak at to sem napise... :twisted:
CharlieCh
Věčnej rejpal

Příspěvek od CharlieCh »

I to je možnost, popravdě přesně takhle to chci zapojit do Rollničky s výše foceným zesilovačem :D
EDIT: sorry fotka je v jiném topiku a to zde
http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=4502
petrusxxx
Věčnej rejpal

Příspěvek od petrusxxx »

trd jsem to nepobral :shock: do rolnicky nechapu a ten zesik si myslel jak jsem tam dal ten odkaz...co ty kola uz je mas obednany :lol:
CharlieCh
Věčnej rejpal

Příspěvek od CharlieCh »

Rollnička říkám svojí Rollce s Remusem vzadu, viz moje galerie. Jak psal RomanGti, můžeš připojit přední a zadní repro přímo k rádiu a zesíkem budit jenom woofer. Zesík potom bude moct být levnější, poněvač jeho výkon musíš stejně přizpůsobit výkonu rádia, aby basy nebyly příliš silné a nepřehlušily ten zbytek, navíc zesilovač stačí 2 kanálový, zapojený do můstku. Možností je prostě víc. Jestli chceš, zkus PM zdejšímu Celica2.0GTI, vyzná se a doporučí ti, já kromě trochu elektřině se v současné nabídce zesíků a repráků skoro vůbec nevyznám.
A alu disky by měly přijít zítra, ještě pneu, na nové asi nezbyde, a hned poté tlumiče.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“