Záměna pal. přístrojů-otáčkoměr
- rebelka.pet
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Záměna pal. přístrojů-otáčkoměr
Mám E11 1.3 r.98 a nemám otáčkoměr.
Jsou verze s otáčkoměrem a jde to zaměnit v palubce bez potíží?
Nebo se musí vyměnit celá palubovka?
Pasují ty zadní konektory?Musí se tam dělat el. na otáčkoměr?
Kolik by to tak cca stálo?
Díky
Jsou verze s otáčkoměrem a jde to zaměnit v palubce bez potíží?
Nebo se musí vyměnit celá palubovka?
Pasují ty zadní konektory?Musí se tam dělat el. na otáčkoměr?
Kolik by to tak cca stálo?
Díky
Myslim že ti tam bude chybět nejspíš elektrika do přístrojů v palubce(i-když japonci táhali většinou elektriku na všechno i do méně vybavenejch aut ale v tomhle případě to bude asi vyjímka) ale rozhodně ti tam bude chybět čidlo na snímání otáček a nejspíš propojení s nějakou řídící jednotkou. Ale nevim je to jen můj názor.
EX:Toyota Corolla E 11 1.3 Compact 63 KW/120 Nm
- Enginedriver
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Jsem na to stejně, taky mám ten děsivý panel navržený nějakým psychotikem, s gigantickým palivoměrem a teploměrem
Jen tak přehodit to zřejmě fakt nepůjde, ale dá se dokoupit samostatný přístroj a prý není takový problém to pak nechat napojit, stojí to tak 1500 - 2000 Kč a výběr je docela solidní, akorát že to s nejvyšší pravděpodobností nepůjde zabudovat do palubky, používaj se na to "stojánky", který se přidělají na vršek palubky anebo na A sloupek.

Jen tak přehodit to zřejmě fakt nepůjde, ale dá se dokoupit samostatný přístroj a prý není takový problém to pak nechat napojit, stojí to tak 1500 - 2000 Kč a výběr je docela solidní, akorát že to s nejvyšší pravděpodobností nepůjde zabudovat do palubky, používaj se na to "stojánky", který se přidělají na vršek palubky anebo na A sloupek.
- KUBAJZZ
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
V klidu si to vyměňte za novější palubku s otáčkoměrem a malým palivoměrem protože konektory pasujou (jsou tam jen 2) a stačí jen nacvaknout a bude vše ukazovat jak má,elektrika je natažená ve všech E11 stejně jen v BASE (zakladni) výbavě nedali otáčkoměr ale elektrika na něj připravená je v konektoru.Já jen přehodil palubku s mega velkým palivoměrem (divím se že tam nedali mega hodiny)za palubku s otáčkoměrem a vše je OK
- Enginedriver
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Hladové oko - E11
Ahoj.
Mám k palubní desce doplňkový dotaz. Mám typ s otáčkoměrem, ale co by mne zajímalo je to, zda je v ní zabudováno světélko "hladového oka". Je možné, že jej mám prasknuté, ale nevím zda to řešit - je li tam vůbec. Když se dostanu téměř k nule na ukazateli paliva, nic se nerozsvěcuje. Pravdou ale je, že při nule natankuji cca 40l - to znamená, že by ještě asi 10 mělo zbývat.
Díky za reakce
Mám k palubní desce doplňkový dotaz. Mám typ s otáčkoměrem, ale co by mne zajímalo je to, zda je v ní zabudováno světélko "hladového oka". Je možné, že jej mám prasknuté, ale nevím zda to řešit - je li tam vůbec. Když se dostanu téměř k nule na ukazateli paliva, nic se nerozsvěcuje. Pravdou ale je, že při nule natankuji cca 40l - to znamená, že by ještě asi 10 mělo zbývat.
Díky za reakce
Re: Hladové oko - E11
Tak to hladový voko tam rozhodně máš zrovna mě svítí tak jsem ti ho blejsknul http://www.toyotaklub.cz/forum/album_pi ... ic_id=1127stastny_h píše:Ahoj.
Díky za reakce
- rebelka.pet
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Jéé tak to je super,jen teď najít ty budíky.KUBAJZZ píše:V klidu si to vyměňte za novější palubku s otáčkoměrem a malým palivoměrem protože konektory pasujou (jsou tam jen 2) a stačí jen nacvaknout a bude vše ukazovat jak má,elektrika je natažená ve všech E11 stejně jen v BASE (zakladni) výbavě nedali otáčkoměr ale elektrika na něj připravená je v konektoru.Já jen přehodil palubku s mega velkým palivoměrem (divím se že tam nedali mega hodiny)za palubku s otáčkoměrem a vše je OK
Bůh ví kolik to stojí

- Enginedriver
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Ale pozor na jednu věc, některé (starší E11) mají mechanický náhon, zatímco novější mají elektrický, takže si to ověřte (nechte ověřit) pod kapotou, ať tam pak ta nová přístrojovka pasuje.
Ptal jsem se a na vrakovišti po mně za to chtěli 2000 Kč.
Nevýhoda je ta, že součástí je i počítadlo kilometrů (takže vám to bude ukazovat jiný km než kolik máte najeto v reálu), ale prej není zas takovej problém ten rychloměr prohodit (4 šroubky + vycvaknout bowden).
Ptal jsem se a na vrakovišti po mně za to chtěli 2000 Kč.
Nevýhoda je ta, že součástí je i počítadlo kilometrů (takže vám to bude ukazovat jiný km než kolik máte najeto v reálu), ale prej není zas takovej problém ten rychloměr prohodit (4 šroubky + vycvaknout bowden).
Toyota Celica 1.8 VVT-i 2002
- KUBAJZZ
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
já bych řekl že není ani problém natočit na nové přístrojovce jakýkoliv počet km (třeba ten správný) otázka pár minut pokud jde o počítadlo mechanické,jen pozor na pružinky at se vím nerozletí jinak to nedáte dokupy a pokud budete dávat novější palubku s digitálním počítadlem km tak je to otázka pár minut na PC 

- Enginedriver
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Tak záměnu přístrojovky za typ s otáčkoměrem jsem už zdárně absolvoval.
Díky za Vaše rady. Jinak připojuji nějaké postřehy pro ty, kteří se ještě neodhodlali:
Výměna šla docela v pohodě, jediné co šlo hůř bylo dostat ze zezadu k bowdenu rychloměru, ale jinak ok. Dál tam jsou 4 konektory, nelze nic splést.
Navíc jsem prohazoval rychloměry (kvůli počítadlu), což je minutová záležitost a otázka 4 šroubů, takže žádný problém.
Ve výsledku je opravdu všechno bezvadně funkční, akorát že mi neměří teploměr venkovní teploty (kterému patří displej v otáčkoměru, jak mi poradil Palos), jenže kdoví zda je tam vůbec čidlo...
rebelka.pet: Nevím jestli už jsi ty budíky sehnala, ale na Toyota vrakovišti v Hradešíně (A-Z auto, odkaz ze záhlaví zdejšího fóra), kde jsem to koupil já, mají ještě několik kusů, takže se sháněním by neměl být problém. Prodali mi to za 1000 kč.
Díky za Vaše rady. Jinak připojuji nějaké postřehy pro ty, kteří se ještě neodhodlali:
Výměna šla docela v pohodě, jediné co šlo hůř bylo dostat ze zezadu k bowdenu rychloměru, ale jinak ok. Dál tam jsou 4 konektory, nelze nic splést.
Navíc jsem prohazoval rychloměry (kvůli počítadlu), což je minutová záležitost a otázka 4 šroubů, takže žádný problém.
Ve výsledku je opravdu všechno bezvadně funkční, akorát že mi neměří teploměr venkovní teploty (kterému patří displej v otáčkoměru, jak mi poradil Palos), jenže kdoví zda je tam vůbec čidlo...
rebelka.pet: Nevím jestli už jsi ty budíky sehnala, ale na Toyota vrakovišti v Hradešíně (A-Z auto, odkaz ze záhlaví zdejšího fóra), kde jsem to koupil já, mají ještě několik kusů, takže se sháněním by neměl být problém. Prodali mi to za 1000 kč.
Toyota Celica 1.8 VVT-i 2002
Bowden je potreba odpojit nejdriv v motor. prostoru a pak jdou budiky krasne vytahnout a odpojit ho zevnitr(pokud ti slo o tohle)Enginedriver píše: Výměna šla docela v pohodě, jediné co šlo hůř bylo dostat ze zezadu k bowdenu rychloměru, ale jinak ok. Dál tam jsou 4 konektory, nelze nic splést.
ale myslim ze se to tu uz probiralo
- rebelka.pet
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
GRATULUJI Enginedriver : bohužel tu u nás nejde sehnat origo otáčkoměr,tak mě tady přesvědčovali,že mi napojí externí otáčkoměr na sloupek u řidiče.
Že to výjde na 700,- ,ale mě se to nelíbí,nemám vytuněnou Corollu,aby to tam zapadlo.
Jinak ti vše ukazuje jak má? teplota,benzín ?
Nemáš prosím fotku jak to vypadá po výměně?
To jsou otázky,co?
Že to výjde na 700,- ,ale mě se to nelíbí,nemám vytuněnou Corollu,aby to tam zapadlo.

Jinak ti vše ukazuje jak má? teplota,benzín ?
Nemáš prosím fotku jak to vypadá po výměně?
To jsou otázky,co?