Corolla TS-osvětlení kufru
- Tomi71
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Corolla TS-osvětlení kufru
Zdravím všechny. Potřebuji poradit. Protože mám v kufru mé Corolly touring sports v základu to malé světélko – bludičku, tak jsem si tam koupil tento led pásek https://www.led-world.cz/d/led-pasek-pr ... a-1000073/, který se nalepí na roletku v kufru. To už mám, ale musí se napojit na to stávající světélko – kabel od pásku už k němu mám dovedený, ale na tom pásku je klasicky červený a červený drátek a u toho světélka je žlutý a zelený? Tak nevím jak připojit. Poradíte? Díky za reakce
- Přílohy
-
- PXL_20260225_165629342.jpg (228.96 KiB) Zobrazeno 135 x
-
- PXL_20260225_165651757.jpg (286.6 KiB) Zobrazeno 135 x
Toyota Corolla Touring sports 1.8. HSD, Team Duetchalnd, Technik-Paket, r.v. 02/2020
Re: Corolla TS-osvětlení kufru
Akoze cital som navod k tomu pasiku a tam je len uvedene " pripajkovat ku stavajucemu konektoru" a "pozor na polaritu. Ocakaval by som teda, ze u vyrobku bude oznaceny aspon + ked uz nic ine.
No nevadi ...ak to mas tak ako pises , ze proste 2 rovnake cervene kable, tak ti zostava pokus . Led obvykle funguje len ak spravne zapojis. Pri nespravnom zapojeni svietit proste nebude, ale hlavne nic by sa nemalo poskodit. Aspon doteraz som to tak mal u toho co mi prislo pod ruku.
Takze odporucam to proste skusit a tak zapojit.
No nevadi ...ak to mas tak ako pises , ze proste 2 rovnake cervene kable, tak ti zostava pokus . Led obvykle funguje len ak spravne zapojis. Pri nespravnom zapojeni svietit proste nebude, ale hlavne nic by sa nemalo poskodit. Aspon doteraz som to tak mal u toho co mi prislo pod ruku.
Takze odporucam to proste skusit a tak zapojit.
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
R18A2Carina AT190L 1992 JP
4AFEex.Carina AT191L 1996 UK
- Tomi71
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Jsem osel, omlouvám se, napsal jsem červený a červený, samozřejmě je tam červený drátek a černý na kostru, ale zkusil jsme obchod a ozvali se:
Moc děkuji za Vaši zprávu a skvělé postřehy k montáži do Toyoty Corolla!
Informace o tom, že se u tohoto modelu nemusí nic vrtat a kudy přesně vést kabel, jsou pro nás i ostatní zákazníky nesmírně cenné.
Co se týče zapojení kabelů do konektoru původního světýlka u Toyoty, barvy se skutečně liší. U japonských vozů je standardem tzv. spínané mínus. Zapojte to prosím následovně:
Červený kabel (z LED sady) napojte na Zelený kabel v autě (to je stálých +12V).
Černý kabel (z LED sady) napojte na Žlutý kabel v autě (to je spínaná kostra).
Tip pro jistotu: Než spojení zaizolujete nebo použijete rychlosvorky, stačí dráty ke konektoru jen přiložit. Pokud by se pásek nerozsvítil, stačí je mezi sebou prohodit. LED diodám obrácená polarita neublíží, jen v takovém případě nesvítí.
Prosba o fotky: Budu moc rád, když se Vám podaří nafotit ten vstup za tapecírunkem a výsledné umístění na roletce. Pokud mi fotky pošlete, rád je (s Vaším svolením) přidám do návodu jako tip pro ostatní majitele Corolly. Jako poděkování Vám mohu nabídnout slevový kód 10 % na Váš příští nákup u nás na eshopu.
Moc děkuji za Vaši zprávu a skvělé postřehy k montáži do Toyoty Corolla!
Informace o tom, že se u tohoto modelu nemusí nic vrtat a kudy přesně vést kabel, jsou pro nás i ostatní zákazníky nesmírně cenné.
Co se týče zapojení kabelů do konektoru původního světýlka u Toyoty, barvy se skutečně liší. U japonských vozů je standardem tzv. spínané mínus. Zapojte to prosím následovně:
Červený kabel (z LED sady) napojte na Zelený kabel v autě (to je stálých +12V).
Černý kabel (z LED sady) napojte na Žlutý kabel v autě (to je spínaná kostra).
Tip pro jistotu: Než spojení zaizolujete nebo použijete rychlosvorky, stačí dráty ke konektoru jen přiložit. Pokud by se pásek nerozsvítil, stačí je mezi sebou prohodit. LED diodám obrácená polarita neublíží, jen v takovém případě nesvítí.
Prosba o fotky: Budu moc rád, když se Vám podaří nafotit ten vstup za tapecírunkem a výsledné umístění na roletce. Pokud mi fotky pošlete, rád je (s Vaším svolením) přidám do návodu jako tip pro ostatní majitele Corolly. Jako poděkování Vám mohu nabídnout slevový kód 10 % na Váš příští nákup u nás na eshopu.
Toyota Corolla Touring sports 1.8. HSD, Team Duetchalnd, Technik-Paket, r.v. 02/2020
No, a mas to 
Budiž světlo
Budiž světlo
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
R18A2Carina AT190L 1992 JP
4AFEex.Carina AT191L 1996 UK