Tycky stabilizatora

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Salko
Člen Týmu

Tycky stabilizatora

Příspěvek od Salko »

Ahojte. Corolla 2021, potrebujem predne tycky stabilizatora. Aku znacku by ste odporucili? Original stoji 100€/tycka.
LEMFÖRDER som uz mal 2x, vydrzali max 8 mesiacov.
Dovod vymeny bol jeden servis, ktory "znicil" originaly pri vymene ulozenia stabilizatora.
Corolla TS 1.8 Hybrid (2021)
jarson
Věčnej rejpal

Re: Tycky stabilizatora

Příspěvek od jarson »

Ak by boli j dispozícii za mňa odporucam znacku Sankei 555.
Stale este je mozne ale aj skusit získať original lacnejsie.
Navštívte stranku ammayama .com
A ako pises - dolezita je montaz. Podvozkove prvky ako su aj tycky je nutne dotiahnut na moment v polohe ked auto stoji na podvozku. Teda zatazene. Auto nema byt zdvihnute. To je zadadna chyba , ktora znizi zivotnost akejkolvek znacky nahradneho dielu , aj originalu.
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
Darrio
Člen Týmu

Příspěvek od Darrio »

Aký bol dôvod výmeny uloženie stabilizátora? Pýtam sa preto lebo na mojej Corolle teraz v zime keď bolo -10°C tak bolo miestami pri pomalej jazde cez priečne nerovnosti počuť klepkanie z prednej časti. Ako na potvoru som sa objednal do servisu na kontrolu a práve vtedy bolo +4°C takže to už nebolo počuť. Pozreli auto na zdviháku a vraj je všetko pevné ako má byť. Teraz ráno pri 0°C to sem tam započujem. Ale celkovo mám pocit že pri priečnej nerovnosti na ceste to auto viac buchne ako pred pol rokom. Auto má 23 tis. km a skoro dva roky. Mám podozrenie práve na uloženie stabilizátora že sa v chlade zmrští a stuhne a preto to búcha.
Toyota Corolla TS Style 1,8 Hybrid 140PS MY23
Toyota Corolla Final edition 1,6 132PS 2019 - EX
Mitsubishi Lancer 1,6 98PS 2005 - EX
Nissan Almera N15 1,4 75PS 1998 - EX
Volvo S60 2,4 D5 163PS 2002 - EX
Fiat Bravo 1,6 102PS 1998 - EX
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

Prepac, ale to je nove auto. Nemyslim, ze tu bude pricina v opotrebeni. Iste " kvalita " je dnes inde, ale....pre ilustraciu - na carine som vymenil zadne ulozenie pri 400 tkm a aj to preto, lebo odhrdzavel kovovy uchyt, co ho drzi na naprave. Samotne puzdra by este sluzili dalej.
Na civicu niekde okolo 250 tkm , tam uz buchali. Ale to zistis lahko. Proste vlezies pod auto a kyves stabilizatorom. Aj to boli v oboch pripadoch zadne. Predne jak tycky, tak ulozenia mam na oboch mojich autach original. Najazdy mam teraz 403 a 355 tkm. Testuj to bud na jame alebo na najazde. Pri zdvihnutom sa to nemusi ukazat. Musi stat na kolesach.
Aj tak si myslim, ze chyba bude inde. Na stabik je toto velmi maly najazd.
ex.Carina AT191L 1996 UK
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

@Darrio
Skús sa pozrieť inde a viac dozadu na pravej strane.
Mám podozrenie na problém iného komponentu a nie tyčiek stabilizátora. 2023 je príliš skoro na to aby bol problém tam kde ho hľadáš.
Tradičným problémom Toyota pri pomalej a priečnej jazde cez nerovnosti je zámok pravej zadnej chrbtovej opierky. Navyše sa ten efekt prejavuje častejšie pri poklese vonkajšej teploty pod nulu. Tento klepotavý zvuk sa má tendenciu prenášať dopredu cez karosériu.
Znie to možno divne, ale je to vo väčšine prípadov práve ten zámok ktorý spôsobuje tento "problém".
Oprava spočíva v obtočení jednej otáčky maximálne dvoch okolo oka na karoseérii na zaistenie chrbtovej opierky vo vzpriamenej polohe.
jarson píše: sob 24.01.2026, 09:53 ...Navštívte stranku ammayama.com ...
Ako funguje doručenie?
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

K ammayama - niekolkokrat som tu objednal. Dorucenie z japonska je obvykle cez slovensku poštu, co je dobre , lebo pausal za preclenie ma symbolicky. ( Oproti napr dhl kde je to takmer 20€). Plus zaplatis dph. Clo ako take sa neplati, lebo japonsko ma s eu dohodu o bezcolnom styku.
Cas dodania obvykle cca 14 dni ( ak netrafis nejaky kilometrový japonsky sviatok...a ze ich teda maju pozehnane) v zavislosti aku prepravu si vyberies mozes mat aj skor ale pozor akeho dopravcu vyberies ( spominane dhl). V suvislosti s clom treba pripomenut, ze ammayama ma sklady aj v UAE ( spojene arabske emiraty,) kde su ceny obvykle vyssie bez v japonskom sklade a SK s nimu nema bezcolny styk. Aj ked pokial nema zasielka hodnotu nad 150€( myslim) tak ta to trapit nemusi. Vyhoda je tu , ze je to o par dni rychlejsie, nevyhoda cena dopravy. Casto posielaju prave cez dhl.
Jednanie sice len pisomne ( aspon u mna, lebo oni zrejme anglicky vedia ale ja nie) ale rychle. Ak nieco nemaju hned informuju ci a kedy bude. Velke veci sa neoplati brat kvoli cene dopravy. Ale mensie ano. Treba si to prepocitat , nie vsetko sa oplati ak zhrnies vsetky suvisiace naklady. Ale inak maju ceny asi najnizsie co sa týka original dielov. Teda skusenost mam s dielmi pre toyotu a hondu.
ex.Carina AT191L 1996 UK
Darrio
Člen Týmu

Příspěvek od Darrio »

farnell píše: pon 09.02.2026, 19:08 @Darrio
Skús sa pozrieť inde a viac dozadu na pravej strane.
Mám podozrenie na problém iného komponentu a nie tyčiek stabilizátora. 2023 je príliš skoro na to aby bol problém tam kde ho hľadáš.
Tradičným problémom Toyota pri pomalej a priečnej jazde cez nerovnosti je zámok pravej zadnej chrbtovej opierky. Navyše sa ten efekt prejavuje častejšie pri poklese vonkajšej teploty pod nulu. Tento klepotavý zvuk sa má tendenciu prenášať dopredu cez karosériu.
Znie to možno divne, ale je to vo väčšine prípadov práve ten zámok ktorý spôsobuje tento "problém".
Oprava spočíva v obtočení jednej otáčky maximálne dvoch okolo oka na karoseérii na zaistenie chrbtovej opierky vo vzpriamenej polohe.
O zámku zadného operadla viem, to mi začalo robiť par mesiacov po kúpe, hlavne keď sa priečila karoséria tak to v tom zámku pukalo. Ako píšeš stačilo dať dve otočky izolačky a je po probléme. Tentoraz to ale to operadlo nie je...to som skúšal ako prvé - klepkalo to aj pri sklopených operadlách.
Toyota Corolla TS Style 1,8 Hybrid 140PS MY23
Toyota Corolla Final edition 1,6 132PS 2019 - EX
Mitsubishi Lancer 1,6 98PS 2005 - EX
Nissan Almera N15 1,4 75PS 1998 - EX
Volvo S60 2,4 D5 163PS 2002 - EX
Fiat Bravo 1,6 102PS 1998 - EX
Salko
Člen Týmu

Příspěvek od Salko »

Dovod vymeny ulozenie stabilizatora bolo vrzganie. Po vymene uz nevrzgalo.
Co sa tyka zvukov, tak aj moja Corolla trpela od zaciatku tym, ze v zime tam bolo nejake tlmene tukanie. Garancny technik v PPC sa tvaril, ze nic nepocuje (9-mesacne auto) a ked konecne zapocul, tak ze to nie je na garanciu. Toto spravanie je tam dodnes. V lete ticho, v zime tam proste nieco je.
Corolla TS 1.8 Hybrid (2021)
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

Zvuky su sviňa :D
Prave som vyriesil obe zadne " huciace loziska" vymenou pneumatik :mrgreen:
Mam stastie, ze mam mechanika ,ktory ma aj tak dost prace a nemusi chytat zakaznikov na zbytocne vymeny dielov. ( Normalne by som si asi vymenil sam, ale som momentalne mimo provoz...havarovane rebro - co mi vlastne usetrilo zbytocnu vymenu). Zdvihol , skontroloval. ...zatial ze to vidi na pneumatiky. A mozno niekde prdi vyfuk ( to len ja mam podozrenie, nezistovali sme). A mal pravdu. S pneumatikami.
Ale to som odbocil, ospravedlnujem sa.
ex.Carina AT191L 1996 UK
Odpovědět

Zpět na „Corolla“