Tažení auta na laně

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
Mitro
Člen Týmu

Tažení auta na laně

Příspěvek od Mitro »

Zdravím. Mám Auris hybrid 2018 a velice by mě zajímalo jak se tahá auto na laně ze zadní strany. Je tam nějaké malé oko utopené za nárazníkem. To lano musí nárazník zničit. Jestli je to vůbec na tažení auta. Například když zapadnete předkem do příkopu. Jiné auto Auris zřejmě tahat nemůže. Jaké máte s tímto zkušenosti?
jarson
Věčnej rejpal

Re: Tažení auta na laně

Příspěvek od jarson »

V principe sa auta s automatickou prevodovkou tahat nemaju. Ci uz z predu alebo zo zadu. Aj na odtahovku ak sa davaju, je na to specialne usposobene zariadenie , co sa dava pod kolesa.
Ak to mas vzadu , mozno je povolene nieco/ niekoho aspoň vliect za sebou. Otazka je do akej vahy moze byt to vlecene vozidlo....a ci vobec. Mozno je to naozaj len na vyprostenie po nehode napriklad ( akurat , ze potom naraznik bude tvoj najmensi problem...). Alebo prave na nalozenie na odtahovku.
Ja teda neviem, ale zatial som vzdy mal tieto info v prirucke k autu. Som si isty , ze aj ty mas.
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

V realite s prevodovkou nie je problem na odtahovku - das N a nalozis. Ecvt je manualna prevodovka co sa tyka zeleza.
Vzadu nie je nahodou aj miesto pre nasrubovanie oka ktore vies naskrutkovat na tazny bod aj vpredu?
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Mitro
Člen Týmu

Příspěvek od Mitro »

Právě že vzadu na nárazníku není nic. Jenom jsem našel nějaké oko pod nárazníkem u levého kola a zajímá mě jestli je to na lano nebo ne. Jde mi o to odněkud vytáhnout auto za zadek. Když třeba někam zapadnu předníma kolama. Nejde mi o odtahovku. Podle chytré knížky se na laně může táhnout jenom malou vzdálenost. Nevím co to znamená třeba deset kilců. Když ovšem můžeš dát neutrál.
Mitro
Člen Týmu

Příspěvek od Mitro »

V té chytré knížce není o laně za zadní část auta nic.
Odpovědět

Zpět na „Auris“