Je 280 tisic na Avensis moc?

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
rve
Člen Týmu

Je 280 tisic na Avensis moc?

Příspěvek od rve »

Zdravím Toyoťáky,
mám na Vás dotaz, ohledně Avensise 1,6 (81kW), 1999, Liftback, má nalítáno poctivých 280 tisíc km. Cena 120 tisíc. Pravydelný servis, vše doloženo od prodeje auta, 2. majitel a auto bylo doposud servisováno u dealera Toyoty. O Toyotách vím, že jsou spolehlivé, ale nejsem si jist, zda tento počet kilometrů není i na ně mnoho. Díky moc za brzké odpovědi.
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Nemusí být, ale to nelze říct podle stavu kilometrů.
Pokud ty km někdo najezdil přavážně na dálnici, tak autu asi nic moc nebude, pokud v něm převážně vozil další 3 lidi po silnicích II. a III. třídy, tak může být v podstatě na sklonku života.
Pokud je motor opravdu v pořádku a nikdo s ním nedělal kraviny, tak bez problémů odjezdí klidně i 2x tolik, ale auto není jen motor, takže počítej s možnou únavou materiálu na podvozku, převodovce, potažmo na celém autě, dle stylu jízdy, viz výše. To chce prohlédnout naživo.
Obrázek
rve
Člen Týmu

Příspěvek od rve »

Díky za odpověď. Typ cest po kterých to jezdilo asi bohužel nezjistím :( Auto nebylo stoprocentně bourané, opotřebení je znát hlavně na volantu (očekávatelné) a přední nárazník i část kapoty je otečkovaný kamínky. Jinak je spíš naopak vidět, že o auto bylo pečováno - na první pohled má brzdy, obložení, výfuk i podvozek ve výborném stavu. Auto prodává oficiální prodejce, zatím jsme se setkali s výborným jednáním a dostali jsme i ofocený TP a kontakt na servis ve kterém bylo auto ošetřováno. V podstatě jediný viditelný (zatím) zádrhel jsou ty kilometry. Dnes jsme s kolegou zároveň objeli několik místních bazarů a i když mají auta uvedeno km mnohem méně, na první pohled se jednalo o těžké ojetiny a evidentně vše po bouračkách. Všechna tato auta navíc vypadala o třídu hůře, než tento Avensis s 280k km. Předem moc děkuji za jakoukoliv radu či typ - auto kupuji na splátky, máme rodinu a větší problémy by znamenaly opravdu problém.
Matik
Navigátor

Příspěvek od Matik »

Trošku bych zkusil ješte srazit cenu dolů. 120000 se mi zdá dost na tolik kilometrů a rok 99, stav je věc druhá, ale myslím že půjdou s cenou dolů, projevíš li zájem. Nedávno jsem řešil podobný problém, pravda o sto tisíc míň najeto, rok 2000, také servisovaný u dealera kterého znám a mám dobré zkušenosti. Záleží taky, na co to auto potřebuješ, jestli na popojíždění, nebo na seriozní časté dlouhé cesty. auta to jsou super, ale zase ne nesmrtelné...
Matik
Navigátor

Příspěvek od Matik »

Navíc je to auto bílé (myslíme li to samé), to je další argument aby šli s cenou dolů.
rve
Člen Týmu

Příspěvek od rve »

Díky, Zjišťoval jsem stav podle VIN čísla, přímo v servisu toyoty. Auto bylo přistaveno ve 232t km kvůli úpravě předsazení rozvodu, v servisu řekli, že prý byli před tím vyměněny gufera na pístech, ale mimo servis, takže neznají příčinu. Myslíte, že je motor po smrti, že bral nad míru oleje, anebo, jaká mohla být příčina. Díky moc!
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Gufera jsou na ventilech, na pístech jsou kroužky.
V tom je setsakra rozdíl (ne v tom, že jsi se spletl).
Pokud byly měněny gufera (na toy asi gumové O kroužky), tak jen proto, že už přes ně motor přisával olej, po výměně by mělo být vše OK.

Pokud byly měněny pístní kroužky, tak asi nemá smysl se autem dále zabývat. Na motoru se mění kroužky proto, že netěsní pístní skupiny, buď byly zapečené, tzn. zas tak skvěle se o to dotyčný nestaral, nebo už byl motor vylítaný, válce mají ovalitu a podélné šrámy, takže se hrany kroužků obrousí a motor přestává těsnit. Po výměně za nové, je po pár tkm vše jako před výměnou.
Existuje pár "zaručených" rad, jak to odhalit, ale IMHO to spíše jen napoví. Každopádně bych prohlédl okolí škriticí klapky, může být černé, ale né mastné od oleje. Motor by neměl kouřit a když za chodu teplého motoru vyndáš hadici víka ventilů pro oddych do vzduchového filtru, nesmí odtud foukat výfukové zplodiny nebo být cítit benzínová směs. Pokud se u hadice vzduch pouze chvěje a voní po oleji, je to patrně v pořádku.
Ale spíše než motor bych zkontroloval podvozek, brzdy a výfuk, zda nic netluče, nepuká, nevibruje.
Obrázek
rve
Člen Týmu

Příspěvek od rve »

Sory, byly to určitě gufera na ventilech. Poté jsme ještě zjistili že v 55t km, byla bouračka na pravou stranu (výměna obou dveří a rovnání sloupku - cena 115t Kč), nicméně, soudím, že by to neměl být problém, jelikož po této nehodě má auto za sebou dalších 225t km. Díky za další podnětné připomínky. Zajímala by mě spolehlivost tohoto motoru, jestli nežere např. olej příliš (viz můj známý, kterému vectra žrala 1l na 1000 km), nebo cokoli jiného. Díky
Matik
Navigátor

Příspěvek od Matik »

Neměl by žrát olej vůbec. mám ho zatím příliš krátce na to, abych to posoudil, ale předtím jsem měl Corollu 1,4, v podstatě stejná technologie motoru a tam jsem olej ani nemusel kontrolovat, protože prostě vůbec neubýval. Veřím, že to bude to samé, pokud člověk nenatrefí na špatnej kus, samozřejmě...
mipr
Řidič
Kontaktovat uživatele:

kilometre

Příspěvek od mipr »

chlapci moji, s autami uz robim dost dlho.. a musim povedat jednej jasny fakt:

kazda Carina,Avensis,Camry,Celica... najazdi v priemere 30-40 000 km rocne, vynasobte si to poctom rokov a to su realne km !!!!
takze v bazaroch su vsetky strarsie auta pretocene.. o tom nemusite pochybovat.
Ak ma Avensis 280 tis. km tak je to este dost malo, ja mam Carinu E 2.0 16v 98kw, made in Japan, ma 500 000km a jazdi fantasticky, ziadna spotreba oleja, spotreba benzinu tak ako predpisuje vyrobca 7,7 Euromix, maximalka tak ako prepisuje vyrobca 205kmh.
Carina/Avensis motory vydrzia pri slusnom zaobchadzani vyse 1 000 000 km, mam to potvrdene ze servisu Toyota, chodia k nim kusky ktore maju okolo milion km a motory su stale v dobrom stave.
Nepozerajte na km ale na realny fyzicky stav auta!!! bazarnici ojebavaju, vsak na tom stoji ich biznis.Ked tam vydim tie auta ktore maju vsetky do 200 000 km, ci uz je to 20 rocna Sierra, alebo 5 rocny Golf, tak mi je na gracanie...
kazde slusne auto strednej triedy jazdi 30-40tis. km rocne, lahka matematika.
majte sa
cerstvy majitel E12 r.v.2006 1.6 3ZZ-FE (81kw/6000, 150nm/3800ot.)
5 rokov: Corolla E11 1332cm 4E-FE 63kw,120Nm. 3dv. Luna - plna vybava (made in Japan).
EX - 5 r. Carina E 2.0i 3S-FE 98 KW,183 Nm / model 93 made in Japan
Odpovědět

Zpět na „Avensis“