netušíte někdo, odkud by se mohl dostávat do sání motorový olej? Cca tři měsíce zpět jsem koupil Previi 2,4l atmo, rok výroby 1999, 99kW s motorem "po faceliftu" takže mám trošku jiný sání než většina aut co jsem viděl na netu, když jsem problém řešil. Jde o to, že se mi v hadičce ke snímači tlaku v sání hromadí olej, a autu pak po ubrání plynu klesnou otáčky třeba na 200 ot./min. a pak se zase vrátí na nějakých 600-700. Původně byl na hadičce ještě takový malý bílý asi ventil, ale profouknout šel z obou stran, takže vlastně nevím, co to bylo, ale když tam byl, tak se zacpal tím olejem a auto pak i vzdechalo. Po profouknutí třeba 100km klid, někdy i míň, a olej je tam zase. Myslel jsem si, že se tam dostává z pod víčka oleje, kudy jde do sání oddech. Tak jsem hadici odpojil a dal jsem na ní láhev, ale nic v ní není, takže se tam asi dostává odjinud. Ještě dodám, že auto má najeto jen 130 tis. km a před 5 tis. km jsem do něj dal LPG. Nijak znatelně nehulí, jen občas zastudena vyletí modrej obláček, ale zase né vždy. Ješte jsem nekontroloval PCV, může to tudy plivat olej do sání? Moc toho o tomhle typu sání nejde zjistit (nebo špatně hledám)
Za každou indicii budu rád, fórum jsem samozřejmě prolezl

Díky