zdravím je zima a proto se ptám jak je to s přídavném topení v avensis t25 kombi 2003 85 kw nafta našel jsem jakýsi návod Cituji návod k použití:
Přídavné topení je určeno k ohřátí kabiny vozu v chladném počasí. Přídavné topení se zapálí přibližně 70s po stisknutí tlačítka a dalších 70s trvá, než se úplně ohřeje. Po dostatečném zahřátí chladící kapaliny motoru systém automaticky řídí úroveň vytápění.
Provozní podmínky: Při vypnutém spínači "A/C" mezi 8 a -30 stupni Celsia nebo při zapnutém spínači "A/C" mezi 0 a -30 stupni Celsia. Nutností je aby běžel motor a ventilace nebyla vypnuta do polohy OFF. mě ale připadá že se nic neděje ať vypínač svítí nebo ne teplota stoupá stejně a proto ptám se jestli můžu nějakým způsobem zjistit funkčnost a v případě nějaké poruchy si to opravit sám nebo sponzorovat nějaký servis což se mě moc nechce
děkuji za rady
přídavné topení
Re: přídavné topení
je to dovoz z německa a je tam vypínač kterej buď svítí nebo nesvítí pod volantem
Ja mam vypínač od Toyoty s nápisem PWR heat, ale na Previi ato je ono 
Kameraman a videoprodukce
http://www.adamvideo.cz
KLIKNI NA ODKAZ
-------------------
Toyota Pravia 2001,2.4b,automat,106 tis Km při koupě
Toyota Camry,3.0 V6,automat,167tis km při koupě,LPG
TOYOTA CARINA E Sedan,1997,1.6.,78kW 107tis km při koupě, Moje první Toyota
http://www.adamvideo.cz
KLIKNI NA ODKAZ
-------------------
Toyota Pravia 2001,2.4b,automat,106 tis Km při koupě
Toyota Camry,3.0 V6,automat,167tis km při koupě,LPG
TOYOTA CARINA E Sedan,1997,1.6.,78kW 107tis km při koupě, Moje první Toyota
to je super vážím si toho
kapotu jsem zvednul asi 100x a pořád to tam je po pravé straně pod baterkou u blatníku nadělá to nic to znamená že neslyším nic po zapnutí knoflíku při nastartovaném motoru ani nijakou změnu barvy kouře z výfuku ani změnu otáček loni jsem to neřešil a přes léto taky ne a proto se ptám zde zaregistrovanejch odborníků jestli to někdo taky má a řešil nějakou poruchu nic víc a nic míň děkuji za odpovědi k věci
Měla by být od toho i nějaká pojistka = zkontrolovat. Pokud to tam je a jde do toho palivo a volty tak je ještě spousta možných závad
při dlouhém nepoužívání oxidace zapalovací části , přívod paliva, pojistky atd atd - z toho kouká odborný servis co se tím zabývá. Jestli je to trochu podobné webastu tak mě po zapnutí nejdříve hučí větrák(minutu?), asi aby vymet ze spalovací komory pavouky a pak začne cvakat čerpadlo přívodu paliva nejspíš sepne i žhavící svíčka. Ten větrák (turbínka) by po zapnutí se měl rozběhnout vždy pokud je system pod proudem a funkční, jestli je pak něco špatně(palivo,žhavení,..) tak se aut.vypne.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
ach jo toho jsem se obával kupoval jsem to auto asi před 2 lety v německu v bazaru a podle papíru byl 1 majitel a servisní knížka měla každý rok razítko mělo promáčklej zadní blatník u nádrže tak jsem usmlouval cenu na 1300 eček nalítáno asi 250000 km a teď asi 320000 přijel jsem domů a za pár týdnů to začalo padlo do polorežimu tak jsem vyčistil egr ventil filtry nové vzpamatovalo se to oprava blatníku s lakem asi 5000.-kč po Chvíly odešlo turbo cena na ebay asi 250 eček pár týdnu klid a pak špatně startoval tak jsem vyměnil baterku byla tam ještě originál japan a to moc nepomohlo tak šla výměna startéru a po chvíly jsem zjistil že nedobíjí přesto že kontrolka zhasla tak šel startér do opravy tak to jsem vyřešil ale zase odešel kompresor klima zase shánění skusil jsem vrakoviště v Kladně za 2000 litry ho vymontoval z nějakého vraku a nešlo jsou to podvodníci tak v někde už nevím kde repas za asi 6000.- až jsem si myslel že mám klid a začala klouzat spojka,to všechno jsem si dělal u bráchy skoro sám ale tady jsem to vzdal oběhal jsem známý automechaniky a každý když vyděl toyotu tak dostal coronu a zmizel nakonec jsem jednoho ukecal tak to udělal je tam dvojhmota ale setrvák byl v pořádku tak jenom lamela přítlačák a ložisko jsem koupil za 3000.-kč a za práci s opravou prasklé hadice od serva 11000.-kč
oni ty němci dobře vědí kdy mají prodat.teď to je dá se říct pohodě spotřeba okolo 6.5 litru jezdí brzdí startuje svítí pohodová jízda a tak čekám co mě ještě potrefí na to topení se vyprdnu ono se stejně ohřeje je zima a brácha v dílně netopí a je tam k tomu hroznej přístup.věřím že jsou i jiné hrozné věci ale takovej je život.přeji ostaním hodně šťastných kilometrů bez poruchy
oni ty němci dobře vědí kdy mají prodat.teď to je dá se říct pohodě spotřeba okolo 6.5 litru jezdí brzdí startuje svítí pohodová jízda a tak čekám co mě ještě potrefí na to topení se vyprdnu ono se stejně ohřeje je zima a brácha v dílně netopí a je tam k tomu hroznej přístup.věřím že jsou i jiné hrozné věci ale takovej je život.přeji ostaním hodně šťastných kilometrů bez poruchy
ou kej