přídavné topení

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
badik
Člen Týmu

přídavné topení

Příspěvek od badik »

zdravím je zima a proto se ptám jak je to s přídavném topení v avensis t25 kombi 2003 85 kw nafta našel jsem jakýsi návod Cituji návod k použití:
Přídavné topení je určeno k ohřátí kabiny vozu v chladném počasí. Přídavné topení se zapálí přibližně 70s po stisknutí tlačítka a dalších 70s trvá, než se úplně ohřeje. Po dostatečném zahřátí chladící kapaliny motoru systém automaticky řídí úroveň vytápění.
Provozní podmínky: Při vypnutém spínači "A/C" mezi 8 a -30 stupni Celsia nebo při zapnutém spínači "A/C" mezi 0 a -30 stupni Celsia. Nutností je aby běžel motor a ventilace nebyla vypnuta do polohy OFF. mě ale připadá že se nic neděje ať vypínač svítí nebo ne teplota stoupá stejně a proto ptám se jestli můžu nějakým způsobem zjistit funkčnost a v případě nějaké poruchy si to opravit sám nebo sponzorovat nějaký servis což se mě moc nechce
děkuji za rady
badik
Člen Týmu

Re: přídavné topení

Příspěvek od badik »

je to dovoz z německa a je tam vypínač kterej buď svítí nebo nesvítí pod volantem
zvady2
Věčnej rejpal

Příspěvek od zvady2 »

Ja mam vypínač od Toyoty s nápisem PWR heat, ale na Previi ato je ono :)
Kameraman a videoprodukce
http://www.adamvideo.cz
KLIKNI NA ODKAZ
-------------------
Toyota Pravia 2001,2.4b,automat,106 tis Km při koupě
Toyota Camry,3.0 V6,automat,167tis km při koupě,LPG
TOYOTA CARINA E Sedan,1997,1.6.,78kW 107tis km při koupě, Moje první Toyota
badik
Člen Týmu

Příspěvek od badik »

to je super vážím si toho
badik
Člen Týmu

Příspěvek od badik »

kapotu jsem zvednul asi 100x a pořád to tam je po pravé straně pod baterkou u blatníku nadělá to nic to znamená že neslyším nic po zapnutí knoflíku při nastartovaném motoru ani nijakou změnu barvy kouře z výfuku ani změnu otáček loni jsem to neřešil a přes léto taky ne a proto se ptám zde zaregistrovanejch odborníků jestli to někdo taky má a řešil nějakou poruchu nic víc a nic míň děkuji za odpovědi k věci
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Měla by být od toho i nějaká pojistka = zkontrolovat. Pokud to tam je a jde do toho palivo a volty tak je ještě spousta možných závad :?: při dlouhém nepoužívání oxidace zapalovací části , přívod paliva, pojistky atd atd - z toho kouká odborný servis co se tím zabývá. Jestli je to trochu podobné webastu tak mě po zapnutí nejdříve hučí větrák(minutu?), asi aby vymet ze spalovací komory pavouky a pak začne cvakat čerpadlo přívodu paliva nejspíš sepne i žhavící svíčka. Ten větrák (turbínka) by po zapnutí se měl rozběhnout vždy pokud je system pod proudem a funkční, jestli je pak něco špatně(palivo,žhavení,..) tak se aut.vypne.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
badik
Člen Týmu

Příspěvek od badik »

ach jo toho jsem se obával kupoval jsem to auto asi před 2 lety v německu v bazaru a podle papíru byl 1 majitel a servisní knížka měla každý rok razítko mělo promáčklej zadní blatník u nádrže tak jsem usmlouval cenu na 1300 eček nalítáno asi 250000 km a teď asi 320000 přijel jsem domů a za pár týdnů to začalo padlo do polorežimu tak jsem vyčistil egr ventil filtry nové vzpamatovalo se to oprava blatníku s lakem asi 5000.-kč po Chvíly odešlo turbo cena na ebay asi 250 eček pár týdnu klid a pak špatně startoval tak jsem vyměnil baterku byla tam ještě originál japan a to moc nepomohlo tak šla výměna startéru a po chvíly jsem zjistil že nedobíjí přesto že kontrolka zhasla tak šel startér do opravy tak to jsem vyřešil ale zase odešel kompresor klima zase shánění skusil jsem vrakoviště v Kladně za 2000 litry ho vymontoval z nějakého vraku a nešlo jsou to podvodníci tak v někde už nevím kde repas za asi 6000.- až jsem si myslel že mám klid a začala klouzat spojka,to všechno jsem si dělal u bráchy skoro sám ale tady jsem to vzdal oběhal jsem známý automechaniky a každý když vyděl toyotu tak dostal coronu a zmizel nakonec jsem jednoho ukecal tak to udělal je tam dvojhmota ale setrvák byl v pořádku tak jenom lamela přítlačák a ložisko jsem koupil za 3000.-kč a za práci s opravou prasklé hadice od serva 11000.-kč
oni ty němci dobře vědí kdy mají prodat.teď to je dá se říct pohodě spotřeba okolo 6.5 litru jezdí brzdí startuje svítí pohodová jízda a tak čekám co mě ještě potrefí na to topení se vyprdnu ono se stejně ohřeje je zima a brácha v dílně netopí a je tam k tomu hroznej přístup.věřím že jsou i jiné hrozné věci ale takovej je život.přeji ostaním hodně šťastných kilometrů bez poruchy
badik
Člen Týmu

Příspěvek od badik »

ou kej
Odpovědět

Zpět na „Avensis“