Focení - tipy a triky na focení (nejen) vašich aut

Tlachání o všem - bez zaměření!
Fotomajor
Člen Týmu

Focení - tipy a triky na focení (nejen) vašich aut

Příspěvek od Fotomajor »

Zdravím všechny přátele Toyot. Na vlákně Pochlubte se svojí Rollkou v sekci Corolla se rozjela debata o fotografování aut. Podle některých zúčastněných tam tato diskuze nepatří.
Proto otevírám nové vlákno, kde bude možné poslat fotky (nejen) své Toyoty bez ohledu na model, zároveň si případně pokecat o tom, jak vznikly a co třeba udělat, aby příště byly ještě lepší. Vzájemně si předat své zkušenosti s prezentací aut. Bez zbytečného napadání a pocitu, že mi svou kritikou = radou někdo škodí a diskuze o focení tu jen zabírá místo.
Všechno souvisí se vším. Představme si dva stejné modely: stejné stáří, výbava, barva, nájezd. První jen tak nedbale nafocený mobilem na parkovišti mezi ostatními auty za plného slunce i se siluetou autora :roll: . Druhý v klidném prostředí bez velkých kontrastů třeba taky mobilem, ale s rozmyslem, aby okolo nebylo nic zbytečného. Oba jsou nabízeny k prodeji. Který půjde do světa dříve a nejspíš i za vyšší cenu? Tím nechci naznačit, že každý, kdo vyfotí své auto, se ho nutně chce zbavit. To jen pro příklad.
Tak foťte, posílejte, chlubte se. :bigups:
zvady2
Věčnej rejpal

Re: Focení - tipy a triky na focení (nejen) vašich aut

Příspěvek od zvady2 »

Diky za vlákno a jen než jsem něco dám Biscuit ma zakázáno vic nez jednu dobrou fotku týdně :)
Ať se ostatní nestydí :)
Fotomajor
Člen Týmu

Příspěvek od Fotomajor »

Zvady, tento pokec tu je právě proto, aby se nikdo nemusel stydět :D . Jestli co nejdříve nepošleš foto svého plechového miláčka, tak se styď :lol: .
zvady2
Věčnej rejpal

Příspěvek od zvady2 »

Nepritahl = možná další sezónu až vymyslíme parkování.
Dělal jsem teď v SR video Cortiny, tak až bude sestřihane dám ho tady taky.
A nebo udělám i foto Camry :D
Fotomajor
Člen Týmu

Příspěvek od Fotomajor »

auto1.jpg
auto1.jpg (126.33 KiB) Zobrazeno 3469 x
Tak pánové, neříkejte, že nemáte ani v archivu nějaké foto. Začnu tedy já, ale tyto fotky jsou trochu "mimo mísu", protože se zatím nemám čím chlubit, jako toyoťák čekatel. Fotky vznikly při mé fotocestě po americkém sředozápadě. Pokud se přesouváte také po route 66 dostanete se i k fotografování aut, byť nejsou vaším prvotním zájmem. Ani na mých fotkách nehrají hlavní roli, ale jsou jejich nedílnou součástí. Nešlo mi tedy o samotná auta, ale o zachycení magické atmosféry daného místa. Kvalitu fotek mírně snížilo přefocení mobilem, jelikož je mám pouze v analogové podobě.
Fotomajor
Člen Týmu

Příspěvek od Fotomajor »

auto2.jpg
auto2.jpg (91.51 KiB) Zobrazeno 3469 x
Fotomajor
Člen Týmu

Příspěvek od Fotomajor »

Roztomilý ďáblík. Stejně jako v ukázce fotek Mazdy na Corolla vlákně (ještě se k tomu vracím, sorry), má tu Biscuit červené auto pro radost. V případě Mazdy se ozvaly hlasy, o nevhodném prostředí přístavu - a tady bychom svou Corollu určitě nefotili. Autor snímků z přístavu vědomě porušuje pravidla : "rozsekané" pozadí (byť změkčené neostrostí), množství výrazných světlých ploch (kontejnery, loď).
Takové pozadí strhává pozornost, vyvolává neklid. Ale ten červený sporťák si s tím poradí. Je to dravec, a klid je pro něj sprosté slovo. Stejně jako foto na mostě, kde je konstrukce světle natřená, a "stlačená" dlouhým ohniskem. Opakování motivu dodává fotce dynamiku. Industriální prostředí k autu, které je nejen estetickou, ale i technickou lahůdkou, prostě sluší. Když do toho prostředí posadíš šedou či modrou rodinnou Corollu, zapadne tam (ikdyž je také krásná a technicky na výši). Taková fotka bude průser. Pro toto auto klidně zvolím katalogový kýč: jezero a chata, kam jezdí rodinka na víkend ....

Na Corolla vlákno dal Monk nové fotky - škoda, že nejsou i tady. Dal si záležet a na výsledku je to znát. Matias, který měl tak vášnivou debatu s Biscuitem, má stejně krásnou modrou Rollku (vyhledal jsem si její foto zpětně). Je jen tak na parkovišti jako informace: tady jsem. I jí by slušelo trochu více pozornosti v oblasti prezentace. Brzy bude podzim, a do zlatava obarvené přírody se ta modrá zatraceně hodí, tak foťte, ať je na co koukat.

A ještě jednou si přečtěte rady Biscuita ( pokud už dávno obdobné finty nepoužíváte ) - ví o čem píše.
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

bisciut, paráda :bigups:
už to mam na pozadí ( a donutilo ma to aj upratat odkazy na ploche )
toto sa mi fakticky silno páči. Fotka má mat v sebe emociu...a vo tom to je
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
Fotomajor
Člen Týmu

Příspěvek od Fotomajor »

Jj, svatá pravda, tak to má vypadat!
jarson
Věčnej rejpal

Příspěvek od jarson »

ano, technicky super určite, niet čo dodať....ale ta prvá u mna vyhráva, subjektívne pravdaže :)
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
frostie
Věčnej rejpal

Příspěvek od frostie »

Tak u mně vyhrává ta druhá. Ty linky nemají chybu. 8)
EX: 2x Toy Corolla polocombi 1,4 2000, Toy Previa 2,4 2001, Toy Carina 1,6 1992 a též 2,0 1994
Jezdím s: Toy Camry 1998 2,2 96kW automat.
Hledám Prius II, jen dobře udržovaný, ročník 2006-2010.
zvady2
Věčnej rejpal

Příspěvek od zvady2 »

Rozdíl za 23 let

Obrázek
zvady2
Věčnej rejpal

Příspěvek od zvady2 »

Spechal dnes do práce o 7.30 jsem byl. koupit gufero na vačku v Emil Frey na Černém mostě a pak rychle na Prahu 4. Takže 20 sec foto
Fotomajor
Člen Týmu

Příspěvek od Fotomajor »

IMG_20200917_120920 mala.jpg
IMG_20200917_120920 mala.jpg (80.33 KiB) Zobrazeno 2810 x
Jak jsem si tak pospíchal kolem Škoda Auto Muzea v Boleslavi, všiml jsem si jednoho vetřelce, tak než mi skočila na přechodu zelená, musel jsem ho mobilem zvěčnit. Pralo mi do něj slunce, takže až doma jsem zjistil, jak to vlastně dopadlo. Dnes byly asi erupce na Slunci, protože jsem brzo na to na parkovišti viděl novou hybridní Rollku a ještě večer C-HR hybridní. Ty už jsem ale nefotil, měl jsem poněkud naspěch. Měsíce tady nepotkám ve škodováckém rajónu nic, a dneska :-) .....že by se blýskalo na lepší časy? :D
Fotomajor
Člen Týmu

Příspěvek od Fotomajor »

Ahoj hnidopichu, :D Když jsem zahlédl toho opuštěného samuraje mezi převážně koncernovými stroji, musel jsem to nafotit, přestože mi pražilo do displeje slunce, takže jsem viděl prd. A také jsem neměl brejle, tudíž jsem viděl dva prdy :biggrin: . Nějak jsem to zkrátka odhadl. Tu dámu jsem tedy přehlédl. Ale teď mě napadá, že ta neforemná červená postava vytváří solidní kontrast k ladným křivkám auta a přísné geometrii paneláků :lol: . A jestli se něco trochu kácí? Ta fotka nemá "koule" na to, abych se patlal s jakýmikoliv úpravami. Je to jen takový záznam okamžiku- mrknu, cvak, a jdu dál... Jo, dávám rád věci a lidi do vzájemného kontextu a často do neobvyklých nebo nečekaných vztahů. Ale to už není o autech, takže brzdím a řadím zpátečku :D . Pošli zase nějakou učebnicovou fotku, ať kolegové, kteří nemají ty zkušenosti a nepohrdnou radou, vidí další mustr, jak na to. :idea: Bylo by super, kdyby se tu aspoň občas někdo pochlubil zajímavou fotkou. A jestli tam bude třeba něco malilinko padat? Čert to vem, příště už nebude!
Odpovědět

Zpět na „Pavlačová plenárka“