Avensis T27 radenie automatu
-
PavelAvensis
- Člen Týmu
Avensis T27 radenie automatu
Ahojte. Mam Avensis T27 motor 1,8 benzin s automatom CVT. Chcel by som sa opytat majitelov ak tu takí su, ako Vám radí to auto. Mne v meste pri 50 točí pod 1000 otáčok a dost vybruje motor...nepáči sa mu to. Dakujem za odpovede
Re: Avensis T27 radenie automatu
Taky tak, ve městě po rovince 1000 ot, mám vysledováno podle obecních venkovních radarů že 50km/h je rovno 60-sátce na tachometru a to je přesně 1000 ot, po rovince to jde jinak pumpuji nahoru dolu pokud chci jet předpisově, nejhorší jsou místa s úsekovým měřením , jak to jen jde tak valím 55 a nad nebo je ještě varianta přepnout na manuál.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Ta moje po městě také točí kolem tisícovky, ale nic nevibruje. V tomto je CVT super, jinak mně ale její projev moc nevyhovuje - obzvlášť při akceleraci, kdy to permanentně vypadá, že auto mele z posledního...
Toyota Avensis 1.8 CVT 2018
-
Corolla2014
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne pát 08.09.2023, 07:08, celkem upraveno 1 x.
Nemyslel jsem tím samotnou akceleraci, ta je plus mínus stejná jako u jiných aut, ale zvukový projev, kdy jsou otáčky zaseknuté na jednom místě a lidé okolo si musí myslet, že se snažím z auta vyždímat maximum... 
Toyota Avensis 1.8 CVT 2018
Mám síce corollu 1,6CVT ale pre obraz - do 80km/h jazdím vždy na režim Sport a pod 1100-1200 otáčky idú len v stoji.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Jojo... CVT... asijský mor 
Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
Nejsem natolik bohatý, abych si kupoval předražené věci.
stani.1blog.cz
stani.1blog.cz
Na ten jej zvukový prejav som si už zvykol. A keď sadnem do auta s iným automatom tak mi už vadí aj to najmenšie šklbkanie pri preradzovaní či trhnutie pri pohýnaní sa viac, ako zvukový prejav pri CVT. V meste som s komfortnejším automatom nejazdil. Netvrdím, že nieje. Len že som s takým nejazdil.
A uvedomujem si aj to, že tá prevodovka už zo samotného princípu je stavaná pre motory s nižším krútiacim momentom. Taký napríklad corolla má, nijakým super krúťákom jej motor neoplýva, preto jej v pohode CVT stačí. Neviem ako Avensis. Ak si niekto myslí, že je CVT poruchová prevodovka, tak nech sa ide pozrieť niekde na fórum koncernu na diskusie o DSG.
A uvedomujem si aj to, že tá prevodovka už zo samotného princípu je stavaná pre motory s nižším krútiacim momentom. Taký napríklad corolla má, nijakým super krúťákom jej motor neoplýva, preto jej v pohode CVT stačí. Neviem ako Avensis. Ak si niekto myslí, že je CVT poruchová prevodovka, tak nech sa ide pozrieť niekde na fórum koncernu na diskusie o DSG.
Kocúr: mohu tě ubezpečit, že jízda s klasikou HDM, je naprosto bezproblémová, bez nějakých trhání, škubání, a přeřazování je sotva postřehnutelné. Prostě komfort.
A to už jsem pár HDM měl (s automaty jezdím už 22 let), to není jen záležitost Avensise, kterého mám nyní.
Naproti tomu CVT bude přinášet hluk (ne svůj vlastní, nýbrž motoru) vždy, už z prostého jejího principu, jedná se jen o variátor (prapůvodně používaný jen ve skútrech), i když se některé značky snaží vytáčení motoru snížit (Mitsubishi).
A pokud nedělám s HDM nějaké špatnosti, vydrží jedna a ta samá v pohodě celou životnost auta, to jsou prostě držáky, narozdíl od CVT.
Zeptej se Toyoty (a vlastně všech ostatních značek), proč poslední klasická HDM byla v T25 FL, a pak už u všech nových modelů tam začali namísto ní rvát ten "asijský mor" - CVT.
Dvouspojky (DSG) je zase "evropský mor", ty jsou zřejmě ještě více poruchové než CVT.
Klasické a poctivé HDM v současnosti v nových autech skoro vymizely (prý Mazda je výjimkou), tak to prostě dnes je.
Zato přibyly všechny ty DPF, GPF, EGR, TPMS...
Jinak vlákno o AT jsem už před nějakou dobou založil tady.
Naproti tomu CVT bude přinášet hluk (ne svůj vlastní, nýbrž motoru) vždy, už z prostého jejího principu, jedná se jen o variátor (prapůvodně používaný jen ve skútrech), i když se některé značky snaží vytáčení motoru snížit (Mitsubishi).
A pokud nedělám s HDM nějaké špatnosti, vydrží jedna a ta samá v pohodě celou životnost auta, to jsou prostě držáky, narozdíl od CVT.
Zeptej se Toyoty (a vlastně všech ostatních značek), proč poslední klasická HDM byla v T25 FL, a pak už u všech nových modelů tam začali namísto ní rvát ten "asijský mor" - CVT.
Dvouspojky (DSG) je zase "evropský mor", ty jsou zřejmě ještě více poruchové než CVT.
Klasické a poctivé HDM v současnosti v nových autech skoro vymizely (prý Mazda je výjimkou), tak to prostě dnes je.
Zato přibyly všechny ty DPF, GPF, EGR, TPMS...
Jinak vlákno o AT jsem už před nějakou dobou založil tady.
Avensis T25 FL kombi 1.8 VVTi automat(HDM)
stani.1blog.cz
stani.1blog.cz
Stani: Aby nedošlo k omylu. Ja nespochybňujem kvality automatu s HDM, to vôbec. Len vravím, že ako odchovanec variátorou CVT proste aj tie jemné trhnutia klasického automatu pri preraďovaní cítim. Povedzme v nedávnej dobe som skúšal CX30ku dvojliter s automatom a Korando 1.5AT a jednoducho to tak bolo, i keď v prípade toho Koranda sotva postrehnuteľné - ale bolo. Verím však, že by som si zvykol.