Vysoké otáčky a klepání ventilů
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Vysoké otáčky a klepání ventilů
Zdravím všechny! Mám takový problém. Když nastartuju, motor má asi 2000 otáček. Po chvíli klesnou, ale na asi 1300. To se mi zdá nějak moc. Někdo přede mnou špatně zavařil díru ve výfuku těsně za svodama a známí mi říkal, že je kvůli tomu zblblá lambda sonda. Myslíte, že by to mohlo být tím? A navíc mi docela dost klepou ventily. Mám spotřebu asi 7 litrů (na motor 1,3 12v se mi to zdá moc)... Nevíte někdo co s tím? Díky moc za rady!
Jaké máš přesně auto ?
Spotřeba na 1.3ku je normální, tedy záleží na tom kde a jak s tím jezdíš, já mám 1.3ku 65kW (E10 1.4XLi) a dlouhodobou spotřebu mám 7,14 litru.
Výše otáček lze nastavit. Mě např. po nastartování vyletěly otáčky někam na 1.600 ot. a pak spadli na cca 800 ot., ale po servisním zásahu v autorizovaném servisu Toyota (Jarní prohlídka + měření emisí) mi teď letí otáčky taky na 2.000ot. a po zahřátí mám cca 1.100 ot.. Se budu muset kouknout do manuálu co je správně jestli před nebo po zásahu autorizovaného servisu
Spotřeba na 1.3ku je normální, tedy záleží na tom kde a jak s tím jezdíš, já mám 1.3ku 65kW (E10 1.4XLi) a dlouhodobou spotřebu mám 7,14 litru.
Výše otáček lze nastavit. Mě např. po nastartování vyletěly otáčky někam na 1.600 ot. a pak spadli na cca 800 ot., ale po servisním zásahu v autorizovaném servisu Toyota (Jarní prohlídka + měření emisí) mi teď letí otáčky taky na 2.000ot. a po zahřátí mám cca 1.100 ot.. Se budu muset kouknout do manuálu co je správně jestli před nebo po zásahu autorizovaného servisu