Pískanie od kolies pri pomalej rýchlosti

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
Pe3k
Člen Týmu
Příspěvky: 14
Registrován: pon 25.06.2018, 07:42

Pískanie od kolies pri pomalej rýchlosti

Příspěvek od Pe3k »

Ahojte,
mám Auris hybrid Touring Sport 2018, 25 000 km najazdených. Niečo mi píska od asi zadných kolies pri pomalej rýchlosti 0-30 km/h. Píska to len vtedy keď nebrzdím. Keď stlačím brzdu tak to prestane, keď povolím brdzu tak zase pískam. Píska to asi 80% zo všetkých jázd. Sú dni kedy je pokoj a je ticho. Inokedy mi auto píska po celom parkovisku a všetci sa otáčajú a pozerajú na mňa ako na idiota. Vlhkosť a teplota podľa môjho dlhodobého pozorovania na to nemá moc vplyv. Riešim to už pol roka a navštívil som niekoľkokrát 2 autorizované servisy, ktorým sa problém stále nepodarilo vyriešiť. 2x čistenie bŕzd nepomohlo. Potom bola teória, že platničkám treba zrezať hranu, lebo asi hrany šúchajú o kotúč. Hrany platničkám zrezali, čo pomohlo asi na 3 dni a potom auto znova začalo pískať. Som zúfalý z neschopnosti autorizovaných servisov Toyota v Bratislave vyriešiť takýto na prvý pohľad banálny ale nepríjemný problém. V čom by mohol byť naozaj problém? Už ma nebaví stále dokola chodiť do servisu. Kamarát z STK mi tvrdí, že podľa neho je problém v zlých brzdových platničkách z prvovýroby v hybridných Aurisoch. Vraj sú príliš tvrdé, nekvalitné a nerovnomerne sa opotrebovávajú. Hovorí, že platnička keď je z nekvalitnej zmesi tak vraj nie je opotrebovaná rovnomerne a zostávajú na nej výstupky. Tie potom podľa neho šúchajú o kotúč aj keď nebrzdím a pomôže len výmena za iné mäkšie platničky. Auto mám v záruke, ale platničky ešte nemenili. Rozmýšľal som, či nemôže byť problém v ručnej brzde, ktorú používam pri parkovaní stále. Na spotrebu tento problém vplyv nemá a auto neťahá do žiadnej strany. Brzda zaseknutá nie je, a žiadne koleso po jazde nebýva horúce viac ako ostatné. Brzdy sú čisté a fungujú spoľahlivo. Auto brzdí normálne. Nechápem v čom je potom problém.

Pozrite si moje video... vo videu mám na aute stiahnuté všetky 4 okná, aby to bolo dobre počuť. Vo videu sa ani raz nedotknem brzdového pedálu!
https://youtu.be/nLG6RGUy9Rk

Ako to mám riešiť, alebo reklamovať? Keď mi v Toyota servisoch nevedia pomôcť, mám kontaktovať importéra a poslať mu video? Už ma to fakt serie, že si s tým niekto nevie dať rady a pol roka to riešim. Naposledy som prišiel do servisu a akurát ako naschvál to bolo ticho. Chvíľu sme sa vozili a ani raz to nepísklo. Prišiel som domov a znova to začalo! Budem vám vďační za akúkoľvek radu.
Kocúr
Věčnej rejpal
Příspěvky: 2535
Registrován: sob 14.02.2015, 10:35

Re: Pískanie od kolies pri pomalej rýchlosti

Příspěvek od Kocúr »

Mne pískali zadné pri cúvaní. Vymenili doštičky. Pískalo ďalej. Vymenili kotúče. Stále pískalo. Vymenili znova doštičky aj kotúče a konečne bol kľud. O mesiac začali pískať predné. Rovno vymenili doštičky aj kotúče. Všetko to menili vrámci záruky bez platenia. Odvtedy je na nich 60tisíc km a znovu sa zadné ozývajú pri cúvaní. Neriešim to nijako.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Corolla2014
Věčnej rejpal
Příspěvky: 1807
Registrován: úte 27.05.2014, 11:02

Re: Pískanie od kolies pri pomalej rýchlosti

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 23:17, celkem upraveno 1 x.
vifai
Člen Týmu
Příspěvky: 28
Registrován: ned 28.03.2010, 08:48

Re: Pískanie od kolies pri pomalej rýchlosti

Příspěvek od vifai »

Zdravím,
přesně stejný problém jsem měl na předních brzdách (i s neustálým kontrolováním a čištěním brzd v servisu při opakovaných reklamacích). Trvalo to asi rok a pak jsem změnil servis Toyoty a tam přijímací technik okamžitě věděl, že k odstranění problému je PŘÍMO DOPORUČENÍ OD VÝROBCE (sáhl za sebe do šanonu a vyndal ho). Vyměnili brzdové destičky za (jak říkal) "drážkované"(tak doporučovala Toyota) a od té doby ani písk. :roll:
Naposledy upravil(a) vifai dne stř 10.06.2020, 16:51, celkem upraveno 1 x.
Auris 1,6 Dual VVT-I, Auris 1,6 Vavematic
Pe3k
Člen Týmu
Příspěvky: 14
Registrován: pon 25.06.2018, 07:42

Re: Pískanie od kolies pri pomalej rýchlosti

Příspěvek od Pe3k »

vifai píše:Zdravím,
přesně stejný problém jsem měl na předních brzdách (i s neustálým kontrolováním a čištěním brzd v servisu při opakovaných reklamacích). Trvalo to asi rok a pak jsem změnil servis Toyoty a tam přijímací technik okamžitě věděl, že k odstranění problému je PŘÍMO DOPORUČENÍ OD VÝROBCE (sáhl za sebe do šanonu a vyndal ho). Vyměnily brzdové destičky za (jak říkal) "drážkované"(tak doporučovala Toyota) a od té doby ani písk. :roll:
Zdravím, ďakujem za info. Skúsim to spomenúť technikovi. Môžete mi prezradiť servis v ktorom vám to opravili?
vifai
Člen Týmu
Příspěvky: 28
Registrován: ned 28.03.2010, 08:48

Re: Pískanie od kolies pri pomalej rýchlosti

Příspěvek od vifai »

Zdravím,
byl to Emil Frey Černý Most.
Auris 1,6 Dual VVT-I, Auris 1,6 Vavematic
Odpovědět

Zpět na „Auris“