Jsem tady novy tak vas tady všechny pěkně zdarvim!
A zaroveň prosim o radu. Přišti tyden si jdu do Auto Šery v Brně pro Aurise Hybrid TS, r.v.2013, dovoz Italie, najeto podle tachometru 155000, pokud tomu lze věřit. Na co si mam dat pozor ať se nenapalim? Popřipadě co všechno mam v autě preventivně vyměnit hned po koupi. Je mi 54 a za svuj život už jsem vlastnil či použival asi padesat aut různych značek ale nikdy v životě jsem nemel Toyotu a vůbec ne hybrida. Předem děkuji za připadne odpovědi.
Prosim o rady ke koupi Aurise Hybrid
Re: Prosim o rady ke koupi Aurise Hybrid
skontrolovať stav auta zospodu - zhodiť plastové kryty....
Skontrolovať stav hsd - nechať otestovať, bez certifikatu z toyoty by som to nebral.
Výmeny - chladiačka v motore a invertore, kľudne aj sviečky, pozrieť či nie sú cievky poškodené.... brzdovka a stav brzd - dôkladne rozobrať, prečistiť,skontrolovať funkciu - rozhýbať zatuhnuté časti.
Olej v prevodovke.
Motorový olej plus filter samozrejme.
Funkčnosť klímy.
Filtre vzduch plus klima.
Pri jazdenke treba okuknúť v podstate všetko.... hľadaj aj zozpodu prípadný únik napr. oleja....
Skontrolovať stav hsd - nechať otestovať, bez certifikatu z toyoty by som to nebral.
Výmeny - chladiačka v motore a invertore, kľudne aj sviečky, pozrieť či nie sú cievky poškodené.... brzdovka a stav brzd - dôkladne rozobrať, prečistiť,skontrolovať funkciu - rozhýbať zatuhnuté časti.
Olej v prevodovke.
Motorový olej plus filter samozrejme.
Funkčnosť klímy.
Filtre vzduch plus klima.
Pri jazdenke treba okuknúť v podstate všetko.... hľadaj aj zozpodu prípadný únik napr. oleja....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
maguli- vzhledem k tomu,že se jedná o auto z Itálie nechce se mi věřit ,že to má za 7 let jen 155 tis.km. Dle servisní knížky,která je uvedena u prodejce se mi nepozdává některé záznamy. Chodil majitel po 4 měsících na servis a měl najeto za tu dobu cca 13 tis.km a poslední záznam je při 129 500 km a potom již nic ač na štítku je za téměř dalších 8 měsíců uvedeno o 17 tis.km víc,ale žádná již servisní prohlídka.K dnešním o dalších 9 tis.km uplynulo 20 měsíců. Kde se to pohybovalo od posledního výměny oleje? Kdy to bylo dovezeno? Tam je nebezpečí,že to bylo možná nějaký měsíc bez provozu a to má neblahý vliv na hybridní baterii. Donuťte, aby auto Šerý Vám předložil protokol na hybridní baterii.Snažil bych se poohlédnout po jiném třeba je tam na S auto o 2 roky mladší a méně najeto a snažil bych se varovat koupí aut z Itálie. Mám několik nepřijemných zážitků u těchto aut u svých známých. Lepší si připlatit a nemít problémy. Znám jednoho pána ktertý si přivezl z Německa PRIUSE III s 144 tis.km a ve skutečnosti to mělo původ v Itálii a před půl rokem tam bylo najeto o 80 tis.km víc.
p1947- Diky za postřehy, taky mi to vrta hlavou. Dle papiru auto bylo vyrobene 10/2013, jezdit začalo někde kolem Vanoc 2013, takže pokud počitam dobře ma najeto v průměru 23500 za rok. Ja najezdim 25tis. km za rok, a to si myslim že jezdim docela hodně. Takže ty kilometry by mohly sedět si myslim, ale je pravda že je divny ten najezd za posledni rok a půl, to by znamenalo že auto v posledni době dlouho stalo. Poprosil jsem AutoŠery ať mi ukažou doklady kdy bylo auto dotahly s Italie, ale zatim se nevyjadřily, tak uvidime co mi řeknou na to zitra.
Jinak auto jsem prolezl důkladně, vypada docela zachovalé, interjer neni vybydleny, ohmatany, nikde nic neteče, nemlati, neklepe, bourane určitě nebylo, to bych poznal. Největši prušvih by mohl byt ten hybridni system. ak nevim, jsem na važkach, chtěl bych hybrida ale na novy nemam, a vic jak 200k taky nemam. A Oktavku TDi se mi kupovat fakt nechce.
Jinak auto jsem prolezl důkladně, vypada docela zachovalé, interjer neni vybydleny, ohmatany, nikde nic neteče, nemlati, neklepe, bourane určitě nebylo, to bych poznal. Největši prušvih by mohl byt ten hybridni system. ak nevim, jsem na važkach, chtěl bych hybrida ale na novy nemam, a vic jak 200k taky nemam. A Oktavku TDi se mi kupovat fakt nechce.
daj si urobiť ten test a vybavené... mne hybrid stál 7 mesiacov bez pohybu a test prešiel a auto funguje.... možno sa to na baterkách nejako podpísalo ale teraz je všetko OK.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000