Zdravím. Byl jsem se svý Avensisem z roku 2006 (kterého mám asi 4 měsíce) v servisu. Zprvu mi přestal topit, pak se skoro přehřál motor, kde jsme museli stavět v odstavném pruhu a dolít chladící kapalinu (naštěstí jsme měli něco v kufru) a tam jsem si řekl že asi něco není v pořádku. V servisu v Praze mi řekli, že uniká chladící kapalina přes tu přepadku v nádrži, kvůli tomu, že motor "tlakuje". A že je to docela mastná oprava, kterou ale oni nedělají.
Tak se chci zeptat - nevěděl byste někdo o servisu kde by to uměli opravit? V Praze, okolí, případně i v širším okolí? Co jsem trochu četl, tak prý je to výrobní vada motoru? Ale nevím jestli je to můj případ, protože motor má nalítáno (teď už) 342 000 km. A že to stojí kolem 20-25 tisíc. S tím že je tam i rozbitej kompresor na klimu, což je oprava za dalších 15-20 tisíc. Tak nevím jestli vůbec do těchto oprav jít, nebo to auto už poslat na onen svět :/ . V podstatě jsem ho dostal zadarmo a peněz jsme do něj zatím moc nedali, krom pojištění, paliva a STK apod. Jinak se auto řídí pohodlně a plně nám vyhovuje. Bojím se že kdybych šel a koupil auto třeba za 80k, že bude mít třeba i víc problémů a že tedy tyhle opravy co tady píšu by se ještě mohli vyplatit...
...tady každý rada drahá, já vím, ale za každou budu moc rád.
Díky!
Avensis T25 D-4D 2.2 Diesel 110kW - únik chladící kapaliny
- cyril
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Re: Avensis T25 D-4D 2.2 Diesel 110kW - únik chladící kapali
Levná záležitost u tohoto motoru není levná z důvodu hliníkového bloku a hlavy, musí se zbrousit obě dosedací plochy jedna nestačí. Z mé zkušenosti je cena do 40 tis....Při demontáži zjistí za karbonovanej motor egr v háji atd....
Zde to dělali mě a jsem spokojen
http://www.autohlasek.cz/
Zde to dělali mě a jsem spokojen
http://www.autohlasek.cz/
Toyota avensis 2,2 d cat 130kw průměrná spotřeba 7.6L-8,5L
Fiat punto 1,2 44kw průměrná spotřeba 6.4L
Fiat punto 1,2 44kw průměrná spotřeba 6.4L
Je to Toyota, rozhodně se to vyplatí udělat, rovnou vyměnit řetěz a vodní pumpu, která je nevím zalisovaná v tom polomotoru?
A máš klid dalších 342.000km. Vyčistit EGR je sranda.
Tohle není koncern aby se ti to co chvilu sralo, navíc když píšeš že to auto máš skorozadarmo, tak jako nějakou investici to holt vyžadovat bude, nemáš nový auto.
Jinak jestli chceš kvalitní toyku vyhodit, tak si běž koupit nový auto.... vydechlou jednašestku s DPF filtrem a budeš ještě rád vzpomínat.
A máš klid dalších 342.000km. Vyčistit EGR je sranda.
Tohle není koncern aby se ti to co chvilu sralo, navíc když píšeš že to auto máš skorozadarmo, tak jako nějakou investici to holt vyžadovat bude, nemáš nový auto.
Jinak jestli chceš kvalitní toyku vyhodit, tak si běž koupit nový auto.... vydechlou jednašestku s DPF filtrem a budeš ještě rád vzpomínat.

Avensis T27 2o1o 2,0 D-4D
Moc díky všem za odpovědi.
Jen update na můj stav. Kdyby to někoho zajímalo
.
U Plzně dělají tu opravdu za nějakých cca 25 tisíc a někde u Mělníka za cca 40 tisíc (kde toho prý dělají nějak víc). Poptal jsem se na vrakáči a díly na klimu bych sehnal za cca 5 tisíc (kompresor a hadice) a snad by práce do 5 tisíc byla. Takže bychom mohli naše auto dát dokupy za cca 50 tisíc. Radil jsem se se švagrem a ten doporučil dát auto nejdřív zkouknout.
Výsledek:
• Díra v zadním tlumiči výfuku který je silně zkorodovaný
• Zkorodovaný střední tlumič výfuku který zatím zkorodovaný není
• Hloubková koroze střechy kde nám tam prý za chvíli poteče
• Zkorodované tlumiče
• Silně zkorodovaná náprava
• Brzdy OK
Takžeee jsme si říkali, že asi úplně nemá smysl dávat do takového auta tolik peněz, vzhledem ke všem dalším problémům. Hrozně mě to mrzí, protože mi Toyota příjde super, je to 110kW takže mě ten motor fakt baví apod., ale... už jsem domluvenej s vrakovištěm Toyoty, že až auto dojezdí, že ho do 200km od Prahy naloží a daj mi za něj 5000,-.
Auto zatím jezdí a jezdí dobře, ale už prostě není spolehlivé. Už se nám stalo že jsme málem neodjeli když motor ihned po nastartování do pár vteřin sám od sebe zdechnul (když jsem stál trochu v kopci asi dvě minuty po cca 30ti minutové jízdě - aneb motor byl zahřátej).
A tak koukáme po staro-novém autě do 100 000,- a za tuhle cenu Toyota Avensis je, ale většinou se stejným motorem, kterému prostě už nevěřím.
Nemáte někdo tip na podobně dobré auto, kombi?
Jen update na můj stav. Kdyby to někoho zajímalo

U Plzně dělají tu opravdu za nějakých cca 25 tisíc a někde u Mělníka za cca 40 tisíc (kde toho prý dělají nějak víc). Poptal jsem se na vrakáči a díly na klimu bych sehnal za cca 5 tisíc (kompresor a hadice) a snad by práce do 5 tisíc byla. Takže bychom mohli naše auto dát dokupy za cca 50 tisíc. Radil jsem se se švagrem a ten doporučil dát auto nejdřív zkouknout.
Výsledek:
• Díra v zadním tlumiči výfuku který je silně zkorodovaný
• Zkorodovaný střední tlumič výfuku který zatím zkorodovaný není
• Hloubková koroze střechy kde nám tam prý za chvíli poteče
• Zkorodované tlumiče
• Silně zkorodovaná náprava
• Brzdy OK

Takžeee jsme si říkali, že asi úplně nemá smysl dávat do takového auta tolik peněz, vzhledem ke všem dalším problémům. Hrozně mě to mrzí, protože mi Toyota příjde super, je to 110kW takže mě ten motor fakt baví apod., ale... už jsem domluvenej s vrakovištěm Toyoty, že až auto dojezdí, že ho do 200km od Prahy naloží a daj mi za něj 5000,-.
Auto zatím jezdí a jezdí dobře, ale už prostě není spolehlivé. Už se nám stalo že jsme málem neodjeli když motor ihned po nastartování do pár vteřin sám od sebe zdechnul (když jsem stál trochu v kopci asi dvě minuty po cca 30ti minutové jízdě - aneb motor byl zahřátej).
A tak koukáme po staro-novém autě do 100 000,- a za tuhle cenu Toyota Avensis je, ale většinou se stejným motorem, kterému prostě už nevěřím.
Nemáte někdo tip na podobně dobré auto, kombi?