zadní brzdové kotouče na hybridu
zadní brzdové kotouče na hybridu
Chtěl bych se zeptat jak u vás vypadají zadní kotouče. Já mám najeto 13000km a mám tam pěkný rýhy.To se mi ještě nikdy u žádného auta nestalo aby byly tak brzo v takovém stavu.
Re: zadní brzdové kotouče na hybridu
Za jakou je to dobu ?, jak často auto jezdí ?, Moje letité zkušenosti u Toyoty jsou pozor na brzdy, čistit promazavat. Bohuzel pokud se nejezdi skoro denně, tak mají zadní destičky tendenci tzv. primrzat a tím jak hybrid reálne zatěžuje brzdy tak o 50% méně než běžný spalovák, tak brzdy moc nepracují a pak stačí když špatne odskoci destička + nějaká větší necistotota a je problém na světě. Já v minulosti nechával ob rok brzdy čistit a promazat.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
MartinHSD :"Já v minulosti nechával ob rok brzdy čistit a promazat."
...ale to by sa malo robiť automaticky aj v súčasnosti. Väčšina aut to ma v servisných plánoch. A len tak rozmýšlam, ale ak hybrid všeobecne zaťažuje brzdy tak ako zaťažuje, potom asi aj raz do roka by bolo fajn.
...ale to by sa malo robiť automaticky aj v súčasnosti. Väčšina aut to ma v servisných plánoch. A len tak rozmýšlam, ale ak hybrid všeobecne zaťažuje brzdy tak ako zaťažuje, potom asi aj raz do roka by bolo fajn.
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
Souhlasím, Toyota to tam ale nemá, já se toho držím, byt v servisu mne občas říkají, ze když se jezdí tak je to zbytecne, u hybridu to dle mne význam má.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Auto mám rok, minulí týden první garančka. Bohužel jsem za poměl na to poukázat ale mám ve čtvrtek cestu kolem tak se tam stavím a jsem zvědav co noto řeknou.
Máme najeto cca 16 000 km a zadní kotouče naprosto v pořádku. Auto jezdí denně.
Ja tak 1x do mesice zabrzdim cca. z 60kmh na nulu - nouzovy brzdeni a brzdy sou tak hezky udrzovany. Jednou jsem zapomnel ze mam nakup v kufru a nebyl to hezky pohled, alespon ze jsem nevezl mlekoMartinHSD píše:Za jakou je to dobu ?, jak často auto jezdí ?, Moje letité zkušenosti u Toyoty jsou pozor na brzdy, čistit promazavat. Bohuzel pokud se nejezdi skoro denně, tak mají zadní destičky tendenci tzv. primrzat a tím jak hybrid reálne zatěžuje brzdy tak o 50% méně než běžný spalovák, tak brzdy moc nepracují a pak stačí když špatne odskoci destička + nějaká větší necistotota a je problém na světě. Já v minulosti nechával ob rok brzdy čistit a promazat.

.
Naposledy upravil(a) dalascz dne pát 04.10.2019, 07:41, celkem upraveno 1 x.
Auris Touring Sports Hybrid Trend + 2/2018
Tak dnes návštěva servisu, dohodnutý termín na výměnu kotoučů na 14.10. Škoda že jsem na to za poměl při první garanční prohlídce upozornit, mohlo to bít již opraveno.