Koncovy dil vyfuku - jakou znacku?

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
cakex
Člen Týmu
Příspěvky: 4
Registrován: sob 04.05.2019, 19:57

Koncovy dil vyfuku - jakou znacku?

Příspěvek od cakex »

Zdravim,
koupil jsem pred nedavnem Toyotu Corollu e12 (4zz-fe). Celkem dobra koupe, ale od damy, ktera se starala jen o to nejnutnejsi, takze baterka, olej a zarovky :-D Hned zkraje odesly zapalovaci civky, tak jsem tam dal Denso, rovnou i se svickama Denso dek16tt-byly tam snad jeste puvodni a dve z toho byly od oleje. Ma to najeto 155000km.
Nicmene mi odpadl koncovy dil vyfuku, asi tema vibracema nez jsem zjistil, ze to je tema civkama. Jsem amater a ucim se to auto poznavat.
Kdyz koupim treba tento Bosal: https://www.autokseft.cz/BOSAL-Zadni-tl ... 5-nd151093 bude mi tam bez nejakych komplikaci pasovat? Budu potrebovat jeste nejake tesneni nebo upevneni?
Mam zakladni naradi-gola sadu, sroubovaky, kleste apod....
Auto muzu dat ke kamosovi na zvedak a muze mi s tim taky trosku pomoct, ale nejradeji se spoleham na svoji, lec amaterskou, praci. V servisu vim, ze by mi to zvladli udelat za chvili a treba i za slusny penize, ale auto bych si rad "hyckal" a buh vi, co by mi tam dali za kus plechu, co by pristi rok zrezively odpadnul.
Dekuju za rady a postrehy nebo pripadne odkazy.
slabostka
Věčnej rejpal
Příspěvky: 1940
Registrován: stř 12.08.2015, 22:13

Re: Koncovy dil vyfuku - jakou znacku?

Příspěvek od slabostka »

- napíš ako si dopadol... mne naposledy mechanik robil výfuk na nissane a musel vyskúšať niekoľko značiek a ešte prispôsobiť lebo v katalogu pasuje, v reále nie celkom....
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Uživatelský avatar
biscuit
Věčnej rejpal
Příspěvky: 7633
Registrován: stř 05.09.2007, 12:24
Bydliště: Benátky v Podhůří

Re: Koncovy dil vyfuku - jakou znacku?

Příspěvek od biscuit »

když už u toho budeš, bude pravděpodobně dobrý vyměnit ty gumový závěsy. taky mezi každými dvěma díly bývají takový těsnící "podložky", ty určitě budou třeba. možná je dobrý počítat i s novými šrouby a maticemi - staré můžou být zralé na přetržení při pokusu o povolení.
bosal by snad měl pasovat a snad ti taky nějakou dobu vydrží. ono toho moc na výběr není, bohužel.

aha, tak koukám, že to je docela dlouhán, tak tam možná bude ještě i další upevnění... držím palce :-)

je tam ta spojka 250-252
Obrázek
1992 AT180 coupé | 1997 AE101 GLi sedan | 1995 MX-3 V6 | 2017 M3 BN Revolution Top | 2020 CX-3 Takumi
...To auto neni naše ani cizí, to auto neni v realitě vizí. To auto neni to, na co si hraje. To je taková škoda...
Uživatelský avatar
jarson
Věčnej rejpal
Příspěvky: 2086
Registrován: ned 05.10.2008, 18:32
Bydliště: roznava

Re: Koncovy dil vyfuku - jakou znacku?

Příspěvek od jarson »

no ja teda neviem, ale za život jediný výfuk čo mi celkom "nepasoval" bol práve Bosal. Bolo ale treba len o miligram prisposobit otvor v prírube.
Inak raz som menil polmostrov ( ale zakázka z nerezu - tak neviem , či aj to nejako neovplyvnilo , že nemal problém s dopasovaním) a raz kat JMJ. Oboje pasovalo jak riť na šerbel. Plug in play :D
Závesy a montážny materiál+tesnenia pravdaže treba nové.
S tým "nepasovaním" čo som tak počul u mechanikov a aj predajcov , je na 99% problem s nesprávne objednaným dielom.
Často su malé odchýlky aj podla dátumu výroby. Stačí iný mesiac a je to.Je ale pravda , že hodne predajcov toto nemá podchytené a niektorý na to vyslovene dlabú...aj ked sa opýtaš, budu tvrdit , že je to ok a jasné, že bude pasovat a bla, bla , bla.... však , komu by sa chcelo posielať späť dvojmetrový výfuk. To je fakt lacnejšie sa s tým pohrat v dielni.
Aj skrutky - objednal som medené, prišli obyčajné ale zato pekne do medena zafarbené :twisted: ...už v ruke , ked som pošúchal tak zrazu zmenili farbu.
Určite ide aj o to kde kupujes.
Inak teraz co mám Carinu, tam je vidno, že spoj medzi katom a zadným dielom je jasne neoriginál - namiesto príruby je tam rura do rury a spony . Očividne sa na kate rozpadla príruba a mechanik to vyriešil takto. Vtedy to auto este nebolo moje, takže len tipujem. Ale davam tomu 99% , že to tak bolo. Tým chcem povedať, že aj takáto záludnost ss môže pritrafit, hoci by to inak aj pasovalo.
Civic FD7 2006 TRObrázek R18A2
Carina AT190L 1992 JPObrázek 4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK
Odpovědět

Zpět na „Corolla“