Všechny zdravím, pročítal jsem dlouho klubové příspěvky, nicméně jsem nenarazil na úplně stejný problém.
Auto jelo v nouzáku (2.0 d4d 93kw - 2007, najeto 240.000km) kod chyby p2002, vyměněn DPF filtr za nový (17.000,-), 5-tý vstřik funkční, ale teplota se při nucené regeneraci nezvedá, vyměněn snímač diferenčních tlaků (vnitřní tlak hlásí 20kp), vyčištěn EGR, vozidlo stále padá do nouzáku a to po ujetí max 2km.
Někdo nějakou radu co zkontrolovat případně vyměnit?
Napadlo mě ještě jestli není DPF-ko vadné z výroby?
T25 - po vymene DPF stale nejede
-
MartinMachacek
- Člen Týmu
Re: T25 - po vymene DPF stale nejede
Mě měnili DPF za za nový Made in Poland a nefungoval. Nakonec se nechal vyčistit ten starý (měl najeto 403 000 km bez jakékoliv závady) následně se ještě měnil vstřik a vyčistil se SCV ventil (rozebrání, propláchnutí) a pohoda (460 000km a auto jezdí jak nesmrtelná teta).
Myslím, že kombinace vadného vstřiku a zasraného SCV měla na selhání DPF lví podíl. Nebo možná SCV mělo vliv na selhání vstřiku a celé následně na DPF (ale to si jen tak dedukuju potichu pro sebe...)
Myslím, že kombinace vadného vstřiku a zasraného SCV měla na selhání DPF lví podíl. Nebo možná SCV mělo vliv na selhání vstřiku a celé následně na DPF (ale to si jen tak dedukuju potichu pro sebe...)
Toyota Avensis Combi (model T25), 2.0D-4D 93kW
-
MartinMachacek
- Člen Týmu
To zní jako dobrý plán opravy. Snad mechanici ten stary uz neprodali.
Ten nový byl originál? Provedlo se resetování filtru v řídící jednotce? Tyhle odpovědi dají jasnou cestu co dál 
-
MartinMachacek
- Člen Týmu
Byl to neoriginál (zn. Vegaz), a reset v jednotce se povedl.
MartinMachacek:
Precitaj"sz"
Precitaj"sz"