Zadni pružiny E12
Zadni pružiny E12
Ahoj neřešil jste nekdo zadni pružiny na corolle E 12? Uz od začátku me trapi ze do kufru nalozim 100,150kg a sedi to jak blazen... Nejaka alternativa za neco tvrdsiho a delsiho? Myslim ze ro pri vyrobe zanedbali... Diky
Re: Zadni pružiny E12
Nemá E12 torzní tyče.....?
Nerekl bych je pevna ta naprava na pruzinach...
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
je na pružinách, bohužel už je to starší auto zkusil bych nejdříve nové pružiny.. mame dobre zkusenosti s KYB
S KYB mam spatnou zkusenost u primery kdy mi auto kleslo jeste o 1cm niz oproti 18let stare origo pruzine.... Ale to nemeni nic na tom ze u Toyoty je problem od začátku coz nema na stari vliv
Mám přesně ten samý problém, předchozí majitel dal nové zadní pružiny a auto sedí na zadku a když je naložený, tak sedí uplně.... Nicméně jsem přišel na to, že jsou různé délky pružin, bohužel ty co tam zrovna mám tak jsou kratší( už nevím přesně o kolik), nicméně při výměně tlumičů jsem tam chtěl dát ty správné - ale je špatná dostupnost, takže sem tam dal zpátky ty nižší. Předpokládám že když předchozímu majiteli praskly pera, tak mu tam v servise dali co bylo zrovna dostupný. Takže bych postup řešil následovně, podle vin si sehnat délku originálních pružin a podle toho hledat náhradu
To by ale znamenalo ze se stala uz chyba ve výrobě mam pruziny jeste original ted otazka jestli se spolehnout na originalni parametry... Asi nezbyva nic jineho nez demontovat pruzinu a zmerit 14let stara pruzina uz bude unavena takze s rozměrem nemuzu počítat.... Je to past..
muj prodejce autodílů mi přesně řekl kolik cm má správná pružina mít, bohužel ta moje měla o něco míň, ale znova to kvuli tomu rozebírat už nebudu abych to měnil