Dodatocna montaz tempomatu - nefunguje
Dodatocna montaz tempomatu - nefunguje
Po precitani prispevkov na forach som sa potesil ze si domontujem tempomat do mojho Aurisu. Packu s kablom som kupil, tempomat uspesne nainstaloval ale bohuzial nefunguje. Packu som pred montazou ohmicky premeral a zdala sa byt v poriadku tak netusim v com moze byt problem. Mam Auris r.v.2013, motor 1.6 valvematic, vsetko nasvedcovalo tomu ze by to malo ist ale nejde. Neviem ci to moze byt dane riadiacou jednotkou ze by bola vo verzii ze nepozna cruise control, nema niekto nejaky napad alebo skusenost v com by mohol byt problem? Dakujem
Re: Dodatocna montaz tempomatu - nefunguje
Precitaj "sz"
Tak len pre info pre inych ak by riesili dodatocnu montaz tempomatu, ani to ze mate motor 1.6 valvematic a zaslepku a konektor pod airbag modulom nezarucuje ze bude tempomat fungovat. U mna je ten problem, ze vo zvazku ktory ide z pod volantu do riadiacej jednotky v motorovom priestore chyba kablik na ovladanie tempomatu (prisiel som an to tak ze ked som to chcel premerat od tempomat packy tak som zistil ze v konektore ktory sa zapaja do riadiacej jednotky nie je vobec osadeny pin / samica). Este nemam premerane ci je v spiralovom zvazku na volante pouzity kabel na ovladanie tempomatu (medzi konektorom pod airbagom a konektorom pod volantom).
Takze kto by rozmyslal na montazou tempomatu, lepsie je pred montazou najskor preverit tieto veci.
Takze kto by rozmyslal na montazou tempomatu, lepsie je pred montazou najskor preverit tieto veci.
Zdar, ja som prave absolvoval montaz na aurise 2015 HSD. Takisto som po namontovani packy zistil ze tempomat nejde. Chybala mi kabelaz od volantu na riadiacku a od spinaca brzdoveho pedala na riadiacku. Kabelaz som kupil cez ebay od tellab za 70eur, su tam origo koncovky co sa len zasunu do konektorov.... montaz cca 30min odporucam
možno to bude odveci ale preberte si to a dajte do uvahy-mne tempomat blbol (raz isiel raz nie), ale v skratke-po dlhom hladani som zistil ze volant bol zle ukostreny. odvtedy co sa inak ukostril tak je vsetko OK
Jasne chapem, ale mne chyba vo zvazku urcite kabel cez ktory riadiaca jednotka snima odpor z packy tempomatu (kazda poloha packy ma iny odpor), takze problem s uzemnenim zatial odsuvam do uzadia, kedze mi chyba fyzicke prepojenie medzi konektorom pod volantom a riadiacou jednotkou (a mozno je tam toho aj viac co mi tam chybatomko píše:možno to bude odveci ale preberte si to a dajte do uvahy-mne tempomat blbol (raz isiel raz nie), ale v skratke-po dlhom hladani som zistil ze volant bol zle ukostreny. odvtedy co sa inak ukostril tak je vsetko OK

Ale vdaka za myslienku

Napíšem aj ja mojú skúsenosť s tempomatom,síce išlo o Avensis T27 1.8 CVT ale nevadí,tiež som domontoval páčku,všetko ok.Naštartoval som auto stláčam ON-OFF no nič sa nedeje žiadna kontrolka nič.Tak som páčku vymontoval v domení že proste tempomat nebude.Keď som na druhý deň pozeral Ruské toyota fórum tak tam písali že kontrolka síce svietiť nebude ale tempomat je funkčný.Tak som nahodil páčku zase naspať išiel som sa previesť a ten tempomat naozaj fungoval.Akurát nesvieti kontrolka na budíkoch ale to mi je úplne jedno.
Neví někdo zda by šla tato sada https://www.aliexpress.com/item/33032503040.html namontovat do Aurise r.v. 2006?
Dřív jsem o tom něco zjišťoval, ale někdo mi napsal, že tím že mám základní výbavu terra cool 1.33, tak nebudu mít kam konektor pod volantem zapojit. Nicméně v sadě na odkazu je i nějaký prodlužující kabel, tak že by se to s ním dalo nějak vyřešit, nemáte zkušenost?
Dřív jsem o tom něco zjišťoval, ale někdo mi napsal, že tím že mám základní výbavu terra cool 1.33, tak nebudu mít kam konektor pod volantem zapojit. Nicméně v sadě na odkazu je i nějaký prodlužující kabel, tak že by se to s ním dalo nějak vyřešit, nemáte zkušenost?