RAV 4 hybrid - tažné zařízení
RAV 4 hybrid - tažné zařízení
Ahoj, chtěl bych si pořídit tažný zařízení. Nejspíše od Toyoty. Chci používat pro nosič kol. Vůbec se v tom nevyznám tak prosím o radu zda pevné či sklopné horizontálně nebo vertikálně.
Dle ceníku Toyota je pevné za 15tis. včetně elektroinstalace a sklopné za 20tis.
Díky za rady a tipy.
Dle ceníku Toyota je pevné za 15tis. včetně elektroinstalace a sklopné za 20tis.
Díky za rady a tipy.
RAV 4 Hybrid, Selection 2018
Corolla 1.6 CVT Executive, Pearl White, r.v. 12/2017 (EX)
Ford Mondeo 2.2 TDI (129kW) r.v. 2009 (EX)
Ford Focus 1.6i (74kW) r.v. 2006(EX)
Corolla 1.6 CVT Executive, Pearl White, r.v. 12/2017 (EX)
Ford Mondeo 2.2 TDI (129kW) r.v. 2009 (EX)
Ford Focus 1.6i (74kW) r.v. 2006(EX)
Re: RAV 4 hybrid - tažné zařízení
Já si objednal pevné. Aspoň trošku ochrání zadní nárazník.pagoc píše:Ahoj, chtěl bych si pořídit tažný zařízení. Nejspíše od Toyoty. Chci používat pro nosič kol. Vůbec se v tom nevyznám tak prosím o radu zda pevné či sklopné horizontálně nebo vertikálně.
Díky za rady a tipy.
mam to ze stejneho duvodui take napevnoMirek_62 píše:Já si objednal pevné. Aspoň trošku ochrání zadní nárazník.pagoc píše:Ahoj, chtěl bych si pořídit tažný zařízení. Nejspíše od Toyoty. Chci používat pro nosič kol. Vůbec se v tom nevyznám tak prosím o radu zda pevné či sklopné horizontálně nebo vertikálně.
Díky za rady a tipy.
Noo ochrani naraznik. Na druhou stranu jednoduchej tukanec kterej jindy jenom prohne naraznik s kouli napevno ho zlikviduje.
Casto se stava v obchodacich, kdyz nekdo nacouva pri parkovani a blbe odhadne auto za nim.
A taky je auto bez koule hezci.
Casto se stava v obchodacich, kdyz nekdo nacouva pri parkovani a blbe odhadne auto za nim.
A taky je auto bez koule hezci.

Toyota C-HR Selection Hybrid Azure 2018, 1.8 benzin 122 koní e-CVT 4x2
To jsem nějak nepochopil.bohdan píše:Noo ochrani naraznik. Na druhou stranu jednoduchej tukanec kterej jindy jenom prohne naraznik s kouli napevno ho zlikviduje.
Já myslím, že zvýší ochranu mého zadního nárazníku.
To ano ale pri nacouvani do jineho auta to sice ochrani tvuj naraznik mozna trochu lepe ale druhe auto sesrotuje
(prehanim samozrejmne)
Ale napriklad toto se stalo mne (nemam kouli):
Klasicka jizda do prace v mensi kolone, zenska za mnou delala buhvi co a nedobrzdila i kdyz sme jemom popojizdeli. Narazniky zapruzili ji spadla SPZ ale jinak nic tak sme to koukli mavli nad tim rukou a jeli dal. Cize cca 5 minut a skoro zadnej dalsi nasranej ridic.
Ta sama situace ale s kouli. Auto nedobrzdi, narazniky sice zapruzi ale koule ho pekne presekne a zenska ma firemni auto a skoda je moc velka tak sup uz vola policii a misto 5 minut je to 120 minut.
Jasny pri vetsi rychlosti uz je to skoro jedno, ale mne se prave stalo presne tohle 2x behem jednoho mesice.

Ale napriklad toto se stalo mne (nemam kouli):
Klasicka jizda do prace v mensi kolone, zenska za mnou delala buhvi co a nedobrzdila i kdyz sme jemom popojizdeli. Narazniky zapruzili ji spadla SPZ ale jinak nic tak sme to koukli mavli nad tim rukou a jeli dal. Cize cca 5 minut a skoro zadnej dalsi nasranej ridic.
Ta sama situace ale s kouli. Auto nedobrzdi, narazniky sice zapruzi ale koule ho pekne presekne a zenska ma firemni auto a skoda je moc velka tak sup uz vola policii a misto 5 minut je to 120 minut.
Jasny pri vetsi rychlosti uz je to skoro jedno, ale mne se prave stalo presne tohle 2x behem jednoho mesice.
Toyota C-HR Selection Hybrid Azure 2018, 1.8 benzin 122 koní e-CVT 4x2
Kdo nedobrzi ma smulu, chci chranit sve auto ne to druhe. A kdyz nekdo parkuje za vami necha si tam vetsi odstup a neodre mi tak zadni cast vozu... takze tam vidim velkou vyhodu. Bouzel pani me odrela zepredu na boku - proti takovym se branit neda 

Zdravím všechny, mam RAVku vybavenou otevíráním pátých dveří pohybem nohy pod nárazníkem. Když jsem si tam chtěl dát originální tažné, tak mi tu funkci chtěli vyřadit. Nemáte někdo zkušenost, zda i při montáži mimo Toyoty, to vyřadí?
Ten, kdo nečte manuály a ptá se radši na fóru.
RAV 4 2.5 AWD Hybrid 2019 Executive
Praha
Praha
-
- Navigátor
No ja predpokladam, ze tomu senzoru tam prekazi ta "traverza", ne? Tudiz bych ocekaval ze bude prekazet i jina.
Po montáži tažného nebude senzor fungovat spolehlivě, proto to Toyota vypíná.Rafael píše:Zdravím všechny, mam RAVku vybavenou otevíráním pátých dveří pohybem nohy pod nárazníkem. Když jsem si tam chtěl dát originální tažné, tak mi tu funkci chtěli vyřadit. Nemáte někdo zkušenost, zda i při montáži mimo Toyoty, to vyřadí?
Nicméně je to funkce, kterou si můžeš zase zapnout sám na multiinformačním dispeji v rámci “přizpůsobitelných funkcí.
Stačí se podívat do návodu

Díky moc, zatím se s autem sžívámMirek_62 píše:Po montáži tažného nebude senzor fungovat spolehlivě, proto to Toyota vypíná.Rafael píše:Zdravím všechny, mam RAVku vybavenou otevíráním pátých dveří pohybem nohy pod nárazníkem. Když jsem si tam chtěl dát originální tažné, tak mi tu funkci chtěli vyřadit. Nemáte někdo zkušenost, zda i při montáži mimo Toyoty, to vyřadí?
Nicméně je to funkce, kterou si můžeš zase zapnout sám na multiinformačním dispeji v rámci “přizpůsobitelných funkcí.
Stačí se podívat do návodu

Ten, kdo nečte manuály a ptá se radši na fóru.
Praha
Praha
nevyradili mi to a funguje to ok, spise jde o zkusenost toho mechanika jestli ten senzor nekam posune nebo ja nevim co tam s tim delaji...Rafael píše:Zdravím všechny, mam RAVku vybavenou otevíráním pátých dveří pohybem nohy pod nárazníkem. Když jsem si tam chtěl dát originální tažné, tak mi tu funkci chtěli vyřadit. Nemáte někdo zkušenost, zda i při montáži mimo Toyoty, to vyřadí?
-
- Navigátor
@martinw, tak kde to tedy montovali Tobe, at kdyztak vime, kam se jit zeptat mechanika, co s tim?
Ja mam teda objednane odnimatelne, takze to tam muze byt jinak, ale stejne.
louwman Praha Zlicin, mam pevne tazne - kdyz sem se na to ptal pred montazi rekli ze to neni zadny problem (asi meli svuj vlastni postup).Ter Leeloo II píše:@martinw, tak kde to tedy montovali Tobe, at kdyztak vime, kam se jit zeptat mechanika, co s tim?
Já sice tažný nemám, ale řešil jsem to při nákupu v TSUSHO Průhonice a prý se ten "senzor" při instalaci tažného posouvá na stranu a funguje to normálně.