Když jsem do něj brknul někdy se zasunul, někdy jsem jej musel zatlačit.
Zkoušel jsem jej promazat, teflonem, keramikou, silikonem - lehké zlepšení přinesl silikon,
ale pořad trčel cca 2cm. V Toyotě mi řekli cenu nového dilu Toyota 85208-0F050 cca 4600Kč.
Cena 4600Kč za obdobný dil co stoji u Škodovky cca 1000Kč mi připadala přehnana.
Začal jsem tedy hledat zda podobny dil nevyrábí i pro jinou automobilku.
A zjistil jsem že Ford Mondeo MK4 a Focus MK3 používá podobny ostřikovač jen s jiným držákem.
V druhovýrobě pro Ford stoji od 530Kč z Činy po 2300Kč od německé firmy VEMO.
Obvolal jsem vrakoviště Fordu a jen ve Slušticích měli levý ostřikovač světel sundaný z auta MR 2009 za 2000Kč.
Tuto cenu za 10 let starý dil jsem považoval za absurdní.
Zkusil jsem tedy navštívit přímo Ford a zeptat se přímo tam. Ostřikovač pro Mondeo MK4 i Focus MK3 s Xenony stal cca 3900Kč.
Ale ostřikovač levého světla Ford DS7313L015AA na Mondeo MK4 jen s ASF halogeny stoji "normálních" 1360Kč.
Rozdíl DS7313L015AA oproti dílu od Toyoty je v tom že 85208-0F050 od Toyoty ma rychlospojku na připojeni hadičky k ostřikovači, kdežto díl pro Ford musíte připojit hadičkou přímo a něčím stáhnout - v mém případě stahovačkou. Další rozdíl je v lehce odlišném tvaru trysek ( ale ve funkčnosti neshledávám rozdil oproti druhému světlu). Jinak výměna levého ostřikovače lze provést bez demontáže nárazníku, jen pro nasazeni hadičky a stahovačky jsem si demontoval sani před filtr boxem. Čim štíhlejší a delší ruce máte, tím je to snadnější. Způsob vycvaknutí ostřikovače z držáku v nárazníku si nejprve prohlédněte na novem kuse ať si neulomíte nějakou packu. Praci zdar