E10 Corolla 1.6 4A-FE jakou nemrznoucí kapalinu do chladiče?
- TDzendys23
- Člen Týmu
E10 Corolla 1.6 4A-FE jakou nemrznoucí kapalinu do chladiče?
Zdravím , tak mám zase dotaz . Nikde jsem to nenašel Autodata nic ani žádný štítek v mot. prostoru , mám tam málo CHK a je to dosti rezavé tak bych nejlépe vyměnil celou náplň . Jenže nevím co tam mohu dát , Japonci mívají modrou (G11) , mám doma i dosti G12 růžové co se dává do VW koncernu . Tak co myslíte ? Děkuji
Toyota Corolla E10 liftback 1.6Gli
- TDzendys23
- Člen Týmu
Re: E10 Corolla 1.6 4A-FE jakou nemrznoucí kapalinu do chlad
Jo taky si říkám , dám tam tu růžovku
, díky !

Toyota Corolla E10 liftback 1.6Gli
podla rocnika, resp.generacie, to hádam na 99% , že origo toyota zelená.
Otázka či sa to už náhodou nevystriedalo počas života auta za inú.
Každopádne vieš zohnať aj priamo toto. Ci už u predajcov alebo si kupis normálne u toyoty.
napríklad námatkovo :
https://olejposta.sk/Toyota_Long_Life_C ... 5609.htmlň
Inak ale všeobecne sa tvrdí, že ak sa vykoná celkový a poriadny výplach , potom by nemal byt problém prejsť na inú.
Akurát, že kvalita volne predajných je vselijaka a ak sa sekneš , nemusí to dopadnúť dobre. A problém je aj v tom , že to zistis až neskoro. Alebo ani nezistis, resp. ani ta nenapadne davat prípadný problém za vinu nesprávne zvolenej kvapaline.
Neexistuje apriori zlá kvapalina ( s výnimkou fakt šmejdov - asi žiaľ dosť na trhu - vid testy) z pohľadu druhu. Len je každá určená pre niektoré špecificke vlastnosti do určitých motorov - a naopak.
osobne sa držím originálu. Toto nie je vec čo stoji balík a nemení sa tak často. Aj tato zelená čo je fakt na najkratšiu životnosť z dnes dostupných, má tie 2 roky. Ak myslíš , prejdi na ružovu, podla farby co pišeš , že tam teraz je, asi tam aj bola. len prosím ta nekup nejaku ofarbenú vraždu.
...ja neviem, na jednej strane ľudia kludne vyhodia xxxxx peňazí za blbosti čo v aute vlastne nepotrebujú a nezmyselné experimenty a čo ja viem čo ešte , ale zakladne veci , priamo ovplyvňujúce životnosť auta sa každý snaží oje...vyriešit nízkonákladovým spôsobom.
Otázka či sa to už náhodou nevystriedalo počas života auta za inú.
Každopádne vieš zohnať aj priamo toto. Ci už u predajcov alebo si kupis normálne u toyoty.
napríklad námatkovo :
https://olejposta.sk/Toyota_Long_Life_C ... 5609.htmlň
Inak ale všeobecne sa tvrdí, že ak sa vykoná celkový a poriadny výplach , potom by nemal byt problém prejsť na inú.
Akurát, že kvalita volne predajných je vselijaka a ak sa sekneš , nemusí to dopadnúť dobre. A problém je aj v tom , že to zistis až neskoro. Alebo ani nezistis, resp. ani ta nenapadne davat prípadný problém za vinu nesprávne zvolenej kvapaline.
Neexistuje apriori zlá kvapalina ( s výnimkou fakt šmejdov - asi žiaľ dosť na trhu - vid testy) z pohľadu druhu. Len je každá určená pre niektoré špecificke vlastnosti do určitých motorov - a naopak.
osobne sa držím originálu. Toto nie je vec čo stoji balík a nemení sa tak často. Aj tato zelená čo je fakt na najkratšiu životnosť z dnes dostupných, má tie 2 roky. Ak myslíš , prejdi na ružovu, podla farby co pišeš , že tam teraz je, asi tam aj bola. len prosím ta nekup nejaku ofarbenú vraždu.
...ja neviem, na jednej strane ľudia kludne vyhodia xxxxx peňazí za blbosti čo v aute vlastne nepotrebujú a nezmyselné experimenty a čo ja viem čo ešte , ale zakladne veci , priamo ovplyvňujúce životnosť auta sa každý snaží oje...vyriešit nízkonákladovým spôsobom.
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
Mně tam kdysi dávno u Emila Freye dali tohle:
http://www.superoleje.cz/castrol-radicool-nf-1l

a tak v tom v řadě pokračuju.
Je to takový něco jako modrý