Vzpěry pátých dveří (kufr)
-
- Člen Týmu
Vzpěry pátých dveří (kufr)
Ahojte Previáci, mám prosbu, dotaz... Předpokládám že Previa 2. generace má otvírání kufru na elektriku jako moje 3. gen. Vzpěry jsou vytečený a teď jak se ochladilo už nedokážou vytlačit až nahoru. Tedy potřeba vyměnit za nové. Mohl by mě někdo nafotit a hlavně změřit, jaké mají rozměry? Jestli jsou stejné. Doufám že budou. Případně kde by šlo objednat. Nechci hned letět do Toyoty aby objednávali z japonska. Dík za pomoc
Re: Vzpěry pátých dveří (kufr)
Previa II má kufr na poctivý plynový vzpěry. Hezky růčo.
Kořen slova Toyota je Toy!
-
- Člen Týmu
Ta moje je tam má taky, akorát to nahoru může vytlačit elektrika. Mohl by jsi mě poslat foto těch vzpěr? Díkec
Prý to funguje, nevím jak elektrické. http://www.gorcak.cz/
Prius - ta obrazovka je droga 
EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...

EX : Prius, Lexus RX h, LC120, LC100, Previe,Camry...atd.
Nyní LC100 (nafurt) + Prius+ a Verso 1,8...
Rozumím správně, že tam máš normální plynové vzpěry jako u každého auta, které vyvažují hmotnost dveří a tlumí rychlost otevírání a zavírání a k tomu elektrická serva. A ty vzpěry máš unavené, takže to ta serva, která jsou ok, neutáhnou.
Pak stačí koupit nové plynové vzpěry. Prodejců je mraky. Stojí pár kaček. Potřebuješ vědět délku a sílu. Použij strýčka googla.
Jestli potřebuješ, za světla ti to vyfotím. Ale tebe spíš zajímá ta délka a síla.
Pak stačí koupit nové plynové vzpěry. Prodejců je mraky. Stojí pár kaček. Potřebuješ vědět délku a sílu. Použij strýčka googla.
Jestli potřebuješ, za světla ti to vyfotím. Ale tebe spíš zajímá ta délka a síla.
-
- Člen Týmu
Ano přesně jak píšeš. Jsou normálně 2 vzpěry. Může se otevřít manuálně bez elektriky, ale jak přituhlo, nevytáhne se až nahoru. A k tomu je na levé straně servo s tlačnou tyčkou. Na těch vzpěrách je všechno japonskou klikyháticí
. Nic z toho nevyčtu, natož sílu vzpěr.

Sundej vzpěry a v místě čepu zvaž dveře mincířem nebo osobní váhou. Ta síla samozřejmě musí být větší, aby dveře držely nahoře. 10N =1kq
Délku změříš jednoduše.
Délku změříš jednoduše.
-
- Člen Týmu
Rozměry a všechno ostatní nejsou problém, už mám najíté, co a kde objednat. Jen nevím sílu a nemám to jak zvážit. Google taky neporadil. Jaká síla je na té dvojkové tvojí? máš to tam napsané?
Mám na nich úplně stejný klikiháky jako ty. Myslím, že to ani není parametr, ale varování před vysokám tlakem, nebo takněco.
Prostě sundej obě vzpěry i elektrické servo. Dej na zem osobní váhu. Otevři dveře a podepři je klackem položeným na váhu v místě, kde je uchycený píst.
Výsledek vyděl dvěma, přidej tak 10% a přepočítej na newtony.
Já to pro tebe neudělám, páč ty tvoje dveře jsou pravděpodobně úplně jiný.
Anebo kup písty nějaký hodnoty a nebudou-li sedět, vyměň je za silnější, nebo za slabší.
Prostě sundej obě vzpěry i elektrické servo. Dej na zem osobní váhu. Otevři dveře a podepři je klackem položeným na váhu v místě, kde je uchycený píst.
Výsledek vyděl dvěma, přidej tak 10% a přepočítej na newtony.
Já to pro tebe neudělám, páč ty tvoje dveře jsou pravděpodobně úplně jiný.
Anebo kup písty nějaký hodnoty a nebudou-li sedět, vyměň je za silnější, nebo za slabší.
-
- Člen Týmu
Vzpěry úspěšně vyměněny. Koupené od firmy Montako ze Zlína, trošku komplikací s demontáží původních, nešlo ani za nic sundat z kloubů, abych měl držáky, musela nastoupit flexa na jejich rozříznutí, dokoupení nových kloubů. Ale už to funguje jak má