Auris TS Hybrid 2016 zad.brzdy
Auris TS Hybrid 2016 zad.brzdy
Zdravim Vas, prosim o radu:
Zacal som po umyti auta pozorovat , ze zadnych kolesach sa nansa z brzd hrdza. Nie je to tak moc vidiet, lebo jedny kolesa mam cierne na leto. Poruke niekto tento problem? V servise, ze sa este nestretli s tym... že zistia cez nejakeho technika ktory pride z importu...
Zacal som po umyti auta pozorovat , ze zadnych kolesach sa nansa z brzd hrdza. Nie je to tak moc vidiet, lebo jedny kolesa mam cierne na leto. Poruke niekto tento problem? V servise, ze sa este nestretli s tym... že zistia cez nejakeho technika ktory pride z importu...
Re: Auris TS Hybrid 2016 zad.brzdy
mne sa to stalo tiez, po pouziti samponu na umyvarke mi zacali hrdzaviet kotuce aj bubny...
kotuce sa casom brzdenim zase vylestia, bubny uz nie (lebo brzdia vnutri)
nebadal som ziaden efekt na vlastnosti vozidla
kotuce sa casom brzdenim zase vylestia, bubny uz nie (lebo brzdia vnutri)

nebadal som ziaden efekt na vlastnosti vozidla
Toyota Auris TS 2014 Trend+ 6M/T Blue
Toyota Yaris Gold 99 1.0, unstoppable

Toyota Yaris Gold 99 1.0, unstoppable

Bubon to uz nema...
pokud to dobře chápu, tak po umytí auta, když zůstane stát, se na kotoučích udělá lehká rez. Zcela normální, za pár minunut se obrzdí a nic tam není. Mám to také, dělá se to i na manželčině Yarisu, tam stačí když to zůstane po dešti pár dní stát a je tam rez. Nechápu, že se na to servis bude ptát importéra, asi lidé v servisu nemyjí auta pořádně a ješte to neviděli
.

Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
Toyota C-HR 1,8 Hybrid Selection Neon Lime by JBL
Toyota Yaris HSD Style 2015 ( ex )
Toyota Auris TS HSD Executive TSS 2016 ( ex ) Toyota Corolla 1,4 WG ( ex )
Presne tak. Keď v noci prší a parkujem vonku tak má rollka ráno jemne narezlé kotúče. Takto som to mal na všetkých autách.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Len mne sa zda, ze sa obrusuje jemne vrchna hrana kotuca. KOtuc je inak uplne cisty na brzdnej ploche
Predne kolesa su uplne ciste, aj kotuce, odfotim a poslem sem
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 20:43, celkem upraveno 1 x.
asi bude problém s popisom - mne teda nie je celkom jasné čo chce autor povedať. Hrdza na kolesách? myslíš prach z brzd na vnútornej strane disku? Alebo sa robí hrana na kotúči - na obvode kotúča kde nepriliehajú doštičky?
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Mam to taky tak, autor asi mysli to, ze predni brzdice mam jak z fabriky, zadni jsou spinavy jako kdybych mel najeto 100k, predni elektrony cisty a zadni spinavy
Zadni disky zevnitr a zvenku vypadaji od prachu jako rezavy, treba je to materialem desticek, predni kola takhle zasvineny nejsou
Asi proste brzdi zadek o dost vic nez predek, coz nechapu, ale je to nejaky trend automobilek
Na vsech autech co jsem mel poslednich 10 let vychazela vymena desticek v pomeru 2x zadek na jeden predek
Chce to dojizdet na krizovatku tak, abys vyuzil rekuperaci a nebrzdil destickama, kola pak zustavaji cisty, obcas to probrzdim, aby se to taky hejbalo
Zadni disky zevnitr a zvenku vypadaji od prachu jako rezavy, treba je to materialem desticek, predni kola takhle zasvineny nejsou
Asi proste brzdi zadek o dost vic nez predek, coz nechapu, ale je to nejaky trend automobilek
Na vsech autech co jsem mel poslednich 10 let vychazela vymena desticek v pomeru 2x zadek na jeden predek
Chce to dojizdet na krizovatku tak, abys vyuzil rekuperaci a nebrzdil destickama, kola pak zustavaji cisty, obcas to probrzdim, aby se to taky hejbalo
Auris Touring Sports Hybrid Trend + 2/2018
Ano, asi tak som to mal napisat!
-
- Věčnej rejpal
cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 20:42, celkem upraveno 1 x.
Poslal by som foto ale nejak mi to nechce zobrat fotku
je opravdu zcela normální, že na zadních kotoučích se po okraji vytvoří rezetá hrana, mám ji tam také a vždy jsem ji na autě měl. Přední kotouče čisté bez hrany. Opravdu již nevím co tazatel má na mysli, toto vše jsou normální věci. Osobně z dlouholeté praxe s Corollou doporučuji čas od času nechat vyčistit a promazat brzdy.
Toyota Corolla TS Hybrid 2.0 Selection
I u mě je to tak. V Toyotě u Doláka mi bylo řečeno, že slabším brzdění se brzdí rekuperací + zadní brzdy, při silnějším brzdění se přidají i přední brzdy. Kdyby prý auto brzdilo pouze rekuperací bez použití zadních brzd, bylo by nestabilní. Jestli je to pravda nevím, ale tím by bylo logicky vysvětleno, proč se zadní destičky a kotouče sjíždějí více než přední a proto jsou zadní disky více špinavé od brzdového prachu.dalascz píše:Mam to taky tak, autor asi mysli to, ze predni brzdice mam jak z fabriky, zadni jsou spinavy jako kdybych mel najeto 100k, predni elektrony cisty a zadni spinavy
Auris TS Selection Hybrid Bílá Perla 20.7.2017
https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 55736.html
https://www.spritmonitor.de/de/detailan ... 55736.html