Prius III dialkové svetlá osadené LED

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
bluepeter
Člen Týmu

Prius III dialkové svetlá osadené LED

Příspěvek od bluepeter »

Zdravím priatelia , mám Prius 3 s originál LED svetlometmi ktoré svietia veľmi pekne ale čo sa mi nepáčilo boli dialkové svetlá ktoré sú halogénove. Svietia dobre silno ale tá žltá farba halogénu akosi nepasuje k stretávacím LED. Preto som sa rozhodol že pôvodné halogénové žiarovky (9005/HB3) zamením za LED žiarovky s LED modulmi Philips ZES. Takéto žiarovky som montoval kamošovi do stretávacích šošovkových svetiel Octávie 2 po FL. Už ich má rok a nevie si ich vynachváliť. Objednával som z Aliexpress žiarovky vyšli 36€. Kompletná montáž 20 minút s prstom v nose. Žiarovky majú konektor ktorý presne pasuje do origo kabeláže takže absolútne nič nieje potrebné prerábať alebo upravovať. Tento výkend som ich mohol konečne naplno vyskúšať , nočná cesta Poprad-Michalovce. Poviem to takto páčkou na volante nezapínam dialkové svetlá , ja páčkou na volante vypínam noc. Ten rozdiel je fakt citelný , zver vidím už omnoho omnoho skôr.
Foto som robil len na rýchlo pri montáži , ak by to niekoho zaujímalo môžem nafotiť podrobnejšie.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Takto to vyzeralo s pôvodnou žiarovkou.
Obrázek
Vlastík
Navigátor

Re: Prius III dialkové svetlá osadené LED

Příspěvek od Vlastík »

Zdravím,taky mám tu samou konfiguraci. Máš prosím obj.číslo žárovek?Asi to taky vyměním.

díky
Toyota Prius III 1.8L (HV special) 2012 CVT
bluepeter
Člen Týmu

Příspěvek od bluepeter »

Nazdar , hodím ti tu rovno link na konkrétne čo som ja objednal https://www.aliexpress.com/item/Car-LED ... sstype=600
Vlastík
Navigátor

Příspěvek od Vlastík »

díky,ale ty žárovky nejsou homologovaný,že?Já jsem se s tím včera probíral a nenarazil jem zatím na schválenou. U vás jsou schválené?
Toyota Prius III 1.8L (HV special) 2012 CVT
bluepeter
Člen Týmu

Příspěvek od bluepeter »

Keď ti mám pravdu povedať ani som to vôbec neriešil. Možno by som to riešil pri stretávacích svetlách kde by bola možnosť že oslňujem oproti idúce vozidlá , ale pri diaľkových ktoré musia byť vypnuté ak ide auto oproti je mi to úplne jedno . Pred Technickou kontrolou ich viem za 15 minút zameniť za halogeny. A inak mi to nikto nikdy nebude kontrolovať. A ak by aj tak mi to úplne stojí za ten prínos čo tie žiarovky pri jazde v noci majú. Je to obrovské plus hlavne v noci v lese. Popravde na Focuse som mal v stretávacích svetlách 7 rokov Xenonovu prestavbovu sadu , samozrejme s vybojkami určenými do bez šošovkových svetiel ( su na vrchnej časti pokovene aby neoslnovali) a nikto mi nikdy neblikal a jazda v noci bola oveľa bezpečnejšia. Samozrejme aj keď ma policajti v noci zastavili tak ich svetla nikdy nezaujímali. Neviem aký máte názor vy. Samozrejme aj ja stretám na ceste tunerov ktorý majú prestavbové sady a dajú tam klasickú výbojku a oslňujú takých by som nakopal , ale keď použijú správnu výbojku a svetlá sú dobre nastavené tak je to určite prínos bezpečnosti hlavne v noci.
PALO-Prius
Řidič

Příspěvek od PALO-Prius »

Ahoj, moj nazor.
Zijem 4. rokom na Finskom vidieku, teda chodim vela po neosvetlenych reginalnych a dedinskych cestach cez les a dialkove svetla pouzivam uplne minimalne. A to je tu pritom v zime tma skoro cely den ;-)
Tieto LED stretavacie, co mame original v Prius III su tak paradne , ze mi dialkace vobec netreba... Ak to nieje homologizovane, tak by som do toho nesiel uz vobec, ale to je len moj nazor pravdaze.
Prius III 2010 Excutive, seda metaliza
http://moje.auto.cz/PALO-Prius/priusik.html
Obrázek
ts1990
Manager Týmu

Příspěvek od ts1990 »

Do dalkovejch to chce neco vykonneho nez tuhle sadu za 12 usd. Noname cipy, nizka svitivost. Do dalek pro vykon ideal model L8 s cipy cree xhp70 ci model N16 a F03 od novsight.
bluepeter
Člen Týmu

Příspěvek od bluepeter »

Sú tam čipi Philips ZES a preto nestoja 12 USD ale viac ako troj násobok. ALe je to všetko spomenuté v príspevku niekedy nezaškodí aj trocha čítať ;)
A ospevovať tu výkon cree chipov ? Asi veľmi nemáš prehľad o technológii LED. Cree nieje zlé ale ZES moduly sú úplne iný level. A nezabúdaj to najpodstatnejšie tvar žiarovky musí byť taký aby led moduly boli úplne v strede žiarovky , proste na tom istom mieste kde je normálne vlákno klasickej žiarovky. Je to dôležité kôli konštrukcii paraboly ktorá je navrhnutá s takýmto umiestnením svetelného zdroja.
farnell
Věčnej rejpal

Příspěvek od farnell »

Ak by si trochu viac cital Ty sam, tak by si dosiel na to ,ze ts1990 ma "toho viac nacuvane ako Ty najazdene dopredu" pokial ide o LED v Headlamp. :wink:
Netvrdim ,ze ts1990 vie vsetko, ale urcite vie viac ako ktokolvek z nas. Staci si pozriet historiu jeho prispevkov.
A je jedno ci ide o projektor alebo klasicku parabolu.
Ak sa ts1990 snazi v dacom poradit tak je to v dobrom a hlavne vdaka jeho bohatym skusenostiam vie aj co radi.
Sposob a technologiu a ako ma co svietit, ma on uz davno zvladnute.
A navyse , tu si budes musiet zvyknut, ze komentarov PROTI bude viac ako tych PRE.
Takze si vlastne nevedome strcil do osieho hniezda. :lol:
Toyota Corolla 1.8 TS Trek 2021
"Rozprávaj tak ako Ti zobák narástol"
bluepeter
Člen Týmu

Příspěvek od bluepeter »

Farnell diky za reakciu , existuje také niečo ako produktový list led modulov , takže si to môže každý sám pozrieť a naštudovať . On tu pridal žiarovky ktoré buď majú presne tie isté moduly ako som tu dal ja alebo horšie dohľadať si to vieš aj sám . Nepísal som nič o porovnaní paraboly alebo projektoru. Písal som o fyzickom tvare žiarovky a osadení led modulov na nej . Vysvetlím na jednoducho príklade: Môžeš mať Led žiarovku ktorá ma viac led modulov alebo sú výkonnejšie ale keď je telo žiarovky hrubšie tak tak to svetlo z led modulov sa neodráža v správnom smere , takže v konečnom dôsledku bude svietiť horšie ako Led žiarovka ktorá má menej modulov ale má ich správne osadené. A či tu bude so mnou niekto súhasiť alebo nie mi je viac menej jedno. Ako som povedal naštudovať a dohľadať si tieto informácie v dnešnej dobe nie je žiaden problém. Takže názor si viete vytvoriť sami.
Mirec79
Člen Týmu

Příspěvek od Mirec79 »

bluepeter píše:Nazdar , hodím ti tu rovno link na konkrétne čo som ja objednal https://www.aliexpress.com/item/Car-LED ... sstype=600
Dakujem za odporucenie tychto skvelych lediek. Aspoň zatiaľ sa mi to tak javi. Pozeral som viac možnosti, ale skutocne tieto su pomer cena asi najlepšie.
Maju pasivne chladenie, slusny výkon a hlavne maju zdroj svetla tam, kde to parabola aj ocakava.
Maju velku vyhodu v tom, ze po vlozeni ich viete otacat. Odporucam ledky natocit tak aby chladiace kable boli vo zvyslej polohe. Vtedy by mali byt aj ledky v tejto polohe a tak maju svetlomety spravne rozhlozenie svetla a nevznikaju rozne machule.
Nevyhodou oproti halogenom je, ze sa vacsie a ich zalozenie trva dlhsie. Tiez aj to, ze teplo neposielaju na dopredu, ale sa siri v ich tele smerom dozadu.
S HB3 som mal problem, lebo sa mi nepodarilo zalozit ich na 3body. Takze ma to este caka, ked bude na to viac casu. Inak vdaka nim sa mi pozdava, ze pravy svetlomet ma poskodenu parabolu a slabo odraza svetlo. Aj to musim este kuknut, ale asi cez endoskopovu kameru. Inak ako prve auto v galerii je Prius...https://www.dobresvietime.sk/
Dalej som zistil, ze je rozdiel medzi Priusom III generacie pred faceliftom a po nom. Pred boli v ponuke svetla s LED a Xenonmi, po uz len asi klasické halogény. Ked som totiz pýtal AD Toyoty, ze chem LED stretavacky, tak som dostal odpoved, ze na moj model su tieto svetla nedostupne.
Přílohy
dialkove a stretavacie
dialkove a stretavacie
IMG_20200225_210416 (1).jpg (70.65 KiB) Zobrazeno 3038 x
stretavacky, prava strana svieti slabsie
stretavacky, prava strana svieti slabsie
IMG_20200225_210407 (1).jpg (56.92 KiB) Zobrazeno 3038 x
Pjetr1
Člen Týmu

Příspěvek od Pjetr1 »

Zdravím. Nezkoušel jste někdo na P2 nahradit klasickou H4 žárovku za něco lepšího, právě třeba nějakou LED žárovku s větší svítivostí?Myslím tím, prostě jen vyměnit kus za kus, aby nebylo nutné cokoliv jiného upravovat(patice, kabely atd.). Mám teď osramy night breaker a popravdě moc rozdíl nevidím, oproti H4 za 50 Kč. Obzvlášť tma a déšť je peklo. Věc druhá je, že povrch světlometů už má něco za sebou a prostě už nejsou čiré, ale zašlé. Tudíž přemýšlím, zda nevyměnit celé světlomety, radši dám cca 7 tis. než udělat nějaký malér. A nějaké to rozleštění starých světlometů, nevím jestli pomůže. Díky za rady.
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Bože svetlomety ti vyleštia za cca 20E obe, chce to ale nakonie strieknúť 2K lakom aby to držalo... budú ako nové... kupovať nové svetlá kvôli "zašlosti" :?: vidíš dobre? Ja nechápem koľko ľudí tu zle vidí, ja nemám žiadne led na žiadnom aute a vidím úplne ale úplne dobre.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Mirec79
Člen Týmu

Příspěvek od Mirec79 »

slabostka píše:Bože svetlomety ti vyleštia za cca 20E obe, chce to ale nakonie strieknúť 2K lakom aby to držalo... budú ako nové... kupovať nové svetlá kvôli "zašlosti" :?: vidíš dobre? Ja nechápem koľko ľudí tu zle vidí, ja nemám žiadne led na žiadnom aute a vidím úplne ale úplne dobre.
Myslel som na vnutornu odrazovu parabolu. Tento problem je vraj u Japoncov znamy, ze davaju tensiu vrstvu, ktora vydrzi menej.
Odpovědět

Zpět na „Prius“