Nosic na bicykle (kola)
- PALO-Prius
- Řidič
Nosic na bicykle (kola)
Ahojte Priusaci.
Rodinka sa nam rozrasta a kvoli vyletom rozmyslam nad nosicom na bicykle. Viete mi z vasej skusenosti poradit, co je lepsie, resp. co mate vy? Stresny nosic Thule WingBar uz mam spolu s truhlou/boxom, takze mi teoreticky staci dokupit nosic na bicykle na strechu. Avsak odradza ma obtiazne nakladanie/vykladanie 4 bicyklov ako aj aerodynamicky odpor. S Priusom mam v podstate 3 moznosti:
1.) Nosic na strechu (zmestia sa 4 bicykle?)
2.) Kupit/namontovat tazne a kupit nosic na 4 bicykle na tazne
3.) Nosic na zadne piate dvere (ale to je asi na max 2 bajky)
O nejake dva roky budem Prius predavat a kupovat "nove" (elektro) auto, tak by bolo idelane nejake univerzalnejsie riesenie, ale to su na tom asi tie prve dve moznosti rovnako. Ten nosic, ci uz na strechu alebo tazne bude univerzalny. Pravdaze nakoniec rozhoduje aj cena, ktora pri tom taznom bude asi vyssia, ale kedze s tym nemam skusenosti, neviem o kolko to vyjde viac oproti tej streche.
Diki moc.
Rodinka sa nam rozrasta a kvoli vyletom rozmyslam nad nosicom na bicykle. Viete mi z vasej skusenosti poradit, co je lepsie, resp. co mate vy? Stresny nosic Thule WingBar uz mam spolu s truhlou/boxom, takze mi teoreticky staci dokupit nosic na bicykle na strechu. Avsak odradza ma obtiazne nakladanie/vykladanie 4 bicyklov ako aj aerodynamicky odpor. S Priusom mam v podstate 3 moznosti:
1.) Nosic na strechu (zmestia sa 4 bicykle?)
2.) Kupit/namontovat tazne a kupit nosic na 4 bicykle na tazne
3.) Nosic na zadne piate dvere (ale to je asi na max 2 bajky)
O nejake dva roky budem Prius predavat a kupovat "nove" (elektro) auto, tak by bolo idelane nejake univerzalnejsie riesenie, ale to su na tom asi tie prve dve moznosti rovnako. Ten nosic, ci uz na strechu alebo tazne bude univerzalny. Pravdaze nakoniec rozhoduje aj cena, ktora pri tom taznom bude asi vyssia, ale kedze s tym nemam skusenosti, neviem o kolko to vyjde viac oproti tej streche.
Diki moc.
Re: Nosic na bicykle (kola)
PALO-Prius - vlastní rám na PIII stojí v Toyotě cca 10 tis.kč+ montáž+elektrokabeláž + vlastní nosič s možností na 2 kola.Celá sestava přijde na nějakých 21 tis.kč.Sám jsem o tom uvažoval,ale později jsem se dozvěděl,že v Toyotě v Brně ti ochotně namontují základní rám vč.elektroinstalace a montáže za cca 15 tis.kč. K tomu lze na netu sehnat bajonetový hák/kouli/ a potom lze si sehnat v ČR universální nosič,který se nasazuje na kouli s opěrami o karoserii v místě SPZ na které lze dát 4 kola. I tak počítej cenu okolo 25 tis.kč jako komplet.Ten universální nosič mám již 10 let a jezdím s ním na Toyotě Corolle Versu.Do Priuse jsem odmítl dávat tyto nesmyslné peníze.Ale my jsme dvá a když chceme vzít vnoučata i kola tak jedeme Versem.Je téžké radit někomu,který se toho Priuse chce cca za dva roky zbavit.
-
- Řidič
Ahoj kamarát.Jednoznačne na strechu.Na piate dvere určite nie ,tie to dlho nevydržia a zlý pristup do kufra.Na ťažné tiež určite nie .Vybyvovať zápis ťažného do techničáku ,ďaľšiu špz na nosič a keď niaky chytrák nedobrzdí tak máš znicené bicykle ,nosič aj auto.Nosič na strechu je nejlacnejšia možnosť a asi aj napraktickejšia.Spotreba +0,5 litra a pri vyšších rýchlostiach sú bicykle špinavé od mušiek,ale to je aj auto tak vždy umývam auto aj bicykle.
teraz prius a čo potom?TESLA S!!! späť ani krok.
- PALO-Prius
- Řidič
Diki za cenne rady. Zakupim teda tie stresne nosice, je to ozaj najlacnejsia alternativa (aj univerzalna), dokonca aj tieto znackove Thule FreeRide 532 su za 55 Eur/kus. A podla toho montazneho videa to vyzera aj jednodocho a rychlo nahodene/zhodene. Musim este skontrtolovat sirku ramu, kedze manzleka ma hybridny bajk (taha v cyklovoziku dve deti do skolky) a troska sirsi ram kvoli baterke (holt hybridna rodinka
).

Ja ti naopak radím to ťažné.... na strechu- stále je to fyzicky horšie, strecha má obmedzenú nosnosť tak si to zrátaj koľko váži Všetko - držiaky, základný nosič a bicykle dokopy... plus nosič si predpokladám do nového auta vieš preniesť... Niečo s bicyklami na streche jazdím - nie veľa - ale je to také menšie utrpenie ten odpor vzduchu tam jednoducho je. Vzadu nejaký bude tiež ale asi iný.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
-
- Řidič
Elektro bike na strechu? to nie je moc dobrý nápad.tie bicykle sú ťažké a ten nosíč ho nielenže neudrží ,ale do tohto nosiča ten elektrobajk ani neupneš.Ja mám tiež thule ,ale tú verziu .pri ktorej sa vyhadzuje predné koleso a bike sa uchytáva do nosiča za prednú vidlicu a zadné koleso.ainak tieto nosiče majú nosnosť 13 kg takže elektro asi nie.PALO-Prius píše:Diki za cenne rady. Zakupim teda tie stresne nosice, je to ozaj najlacnejsia alternativa (aj univerzalna), dokonca aj tieto znackove Thule FreeRide 532 su za 55 Eur/kus. A podla toho montazneho videa to vyzera aj jednodocho a rychlo nahodene/zhodene. Musim este skontrtolovat sirku ramu, kedze manzleka ma hybridny bajk (taha v cyklovoziku dve deti do skolky) a troska sirsi ram kvoli baterke (holt hybridna rodinka).
-
- Řidič
Moja malá žienka vyloží bajky na strechu úplne v pohode,sama bez pomoci,ale to bude asi tým že náš najťažší bajk 9,9 kg.Hold treba investovať aj do bicyklovslabostka píše:Ja ti naopak radím to ťažné.... na strechu- stále je to fyzicky horšie, strecha má obmedzenú nosnosť tak si to zrátaj koľko váži Všetko - držiaky, základný nosič a bicykle dokopy... plus nosič si predpokladám do nového auta vieš preniesť... Niečo s bicyklami na streche jazdím - nie veľa - ale je to také menšie utrpenie ten odpor vzduchu tam jednoducho je. Vzadu nejaký bude tiež ale asi iný.

- aha.. to ja by som svoju vykladať bicykle nenechal.... a investovať do bicyklov sa dá len je to akosi škrabkanie sa cez zemeguľu. Ale je to tvoj názor, vyberať bude niekto iný, za mňa - už by som to tak neriešil. Jednoznačne na ťažné. Tam ale tiež treba porátať zaťaženie gule.lajdak.miki píše:Moja malá žienka vyloží bajky na strechu úplne v pohode,sama bez pomoci,ale to bude asi tým že náš najťažší bajk 9,9 kg.Hold treba investovať aj do bicyklovslabostka píše:Ja ti naopak radím to ťažné.... na strechu- stále je to fyzicky horšie, strecha má obmedzenú nosnosť tak si to zrátaj koľko váži Všetko - držiaky, základný nosič a bicykle dokopy... plus nosič si predpokladám do nového auta vieš preniesť... Niečo s bicyklami na streche jazdím - nie veľa - ale je to také menšie utrpenie ten odpor vzduchu tam jednoducho je. Vzadu nejaký bude tiež ale asi iný.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Než se rozhodne pro střešní nosič doporučuji jen tak nasucho elektrokolo zvednout a rovně ho postavit na nosníky, ony ty střechy dnešních aut jaksi povyrostly oproti autím z minulého století, mě po zkoušce úvaha o levnější variantě střešního nosiče rychle opustila a mám nosič na kouli.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html